Hicka

Shit jag har fått världens hicka. Det är så hela jag hoppar. Skit jobbigt, nu vet jag ju i alla fall hur Liam känner sig.

Idag har vi städat som bara den. Det är det bästa jag vet när jag är på dåligt humör eller mår dåligt. Känns i alla fall bra att jag har fått en del gjort nu. Men seg som bara den är jag.

Markus kommer hem om nån timme eller nått. Sen skulle han åka och lasta mer i morgon. Pratade med han nyss. Hoppas att vi hinner med lite av det som behöver hinnas med när han är hemma.

Har suttit och funderat på saker som jag vill ha, som jag säkerligen inte kommer få på länge men drömma får man väl. Det ena är en digital systemkamera som nu inte kostar så mycket som den har gjort. Men fortfarande dyr, den ligger på 4000:- ungefär. Har velat ha en sedan jag var i 13-14 års åldern eftersom jag bara älskar att fota. Sen nu bidrar det ju att kameran vi har är inget bra. Den är så skarp blixt på och den går inte att stänga av för då blir bilderna suddiga.
Det andra som jag verkligen vill ha är ett Wii med Wii Fit så jag kan komma tillbaka till min normala kropp igen. Men tyvärr är det inte heller billigt.
Sedan finns det en hel del till vårt hem som jag skulle vilja ha för att få det finare hemma. Men allt kostar som sagt.

Nehe, nu ska jag ta och kika runt lite på internet sen funderar jag på att sova.

Lite bättre

I natt har jag fått sova lite bättre i alla fall. Känns faktiskt riktigt skönt. Mår även allmänt bättre idag. Funderar på vad man ska hitta på idag hade bara tänkt att städa lite men när jag såg hur fint väder det är ute så funderade jag på om jag och barnen skulle åka ner till stan. Men vi får se vad som händer idag. Lite städat måste det bli i alla fall. Ska fixa lite med tvätten snart tänkte jag.

Ammar ju fortfarande men jag vet inte riktigt hur jag ska göra med det. Kan inte bestämma mig finns ju för- och nackdelar med både och. Snacka om att jag får bestlutsångest. Igår hade jag bestämt mig fr att sluta och idag vet jag inte om det verkligen är det jag vill.

I veckan sen när Markus är hemma så tänkte jag att vi ska försöka få lite större saker gjorda här hemma. Vi har ju två vardagsrums bord i vardagsrummet. Det gamla ska vi ju spara men vi måste ha någonstans att sätta det med. Eftersom det är ett glasbord så är det ju ganska så känsligt så vi måste slå in de i nått med så att det inte får massa repor och sånt.

Ingen bra dag idag

Vissa dagar är värre än andra. Idag känner jag mig inte alls glad för fem öre. Känner mig inte ledsen heller utan mer nedstämd. Lite besviken över vissa saker med. Jag vet att folk inte alltid menar vad de säger på de sätt de sagt det men det kan såra ändå. Lite av min nedstämdhet beror nog på at jag är trött som bara den.


Påsar under ögonen

Igår blev det inte så mycket skrivet. Men jag städade en hel del och sen på kvällen kom Markus hem en runda. Så han sov hemma i natt. Han kanske skulle komma hem i natt igen men vi får se. I natt har jag knappt sovit, känner hur det hänger stora påsar under ögonen på mig idag. Liam vägrade somna och när han väl gjorde det så vaknade han efter en halvtimme eller nått. Trodde jag skulle bli galen. Och tillråga på allt så väckte Angelina mig vid sex genom att gråta hysteriskt rätt var det va. Då hade hon kommit på att pappa hade åkt så hon var arg och ledsen. Och jag ville helst bara få somna om.

Jag hade tänkt städa idag men jag vettisjutton om jag ska göra det eller handla och sova istället. Är ju trött som bara den så jag kan ju behöva sova. Frågan är bara om jag kommer kunna somna på dagen.

Nej, nu ska jag bunka i mig en massa kaffe och sen börja fixa med barnen.

Telefonförsäljare

Orkade inte med att skriva i bloggen igår. Men vi var ju på BVC i alla fall och Liam hade växt en del. Inte super mycket men lite. Han hade gått upp bara 100 gram men växt 1´cm till. Så lång tänker han bli i alla fall.

Ringde barnakuten igår med för han spydde som vanligt efter maten och när jag skulle torka honom såg jag att det även hade kommit lite blod. Så jag ringde in och var jätteorolig. Men fick lugnande besked, sköterskan sa att det är vanligt att det blir så när de kräks ofta. Sen somnade jag inte förrens vid ett tiden i natt. Hade så svårt att komma till ro.

Vaknade vid halv åtta i morse vilket är lite väl sent så jag fick stressa som bara den för att hinna med allt. 3 minuter i nio var vi på dagis så jag hann ju i alla fall. =)

Sen ringer massa j*vla telefonförsäljare hela tiden. Igår ringde de från Bonniers om föräldra-tidningen. Det jag avskyr mest är som samtalet igår. Först babblar han på som bara den så jag får inte en suck i vädret. Han berättar hur billigt det är (visst det var det kanske) och sen berättar han om premier. Tillslut frågar han vilken vill du ha? Jag vill inte ha någon säger jag för jag är INTE intresserad. Han börjar tjata om att det är klart jag är det när det är så billigt. Så jag säger till honom att det kanske jag hade varit om jag hade haft tid att läsa dem med. Och efter ett tag gav han upp. Men nu ringer GoBoken istället och verkligen jagar mig. 2 gånger ringer de på mindre än 5 minuter. Gaaah, visste ni att jag har annat för mig än att prata med er! Saken är att jag är inte arg på de som ringer utan de som kom på denna urbota dumma idéen att ringa och störa folk. Har själv jobbat med det för att det är ett jobb, men man skäms ju verkligen när man ringer till folk och jagar.

BVC i morgon

I morgon ska jag och Liam till BVC efter vi har lämnat Angelina på dagis. Sen blir det nog att tvätta lite och bara ta det lugnt. Kanske städar lite om jag orkar.

Snart ska lilla prinsessan sova. Funderade på om jag ska ta och börja fixa med fotoalbumet eller om jag ska lägga mig i sängen och läsa bok. Ska lufta lillemans rumpa som vanligt här på kvällen. Ska ta upp med BVC i morgon om varför han blir sån så fort det är varmt. För när det inte varit så varmt så ser han jättefin ut. Fattar verkligen inte.

Detta blir ju förhoppningsvis vår sista vecka själva hemma. Men man vet ju aldrig. På vissa sätt ska det blir skönt att han kommer hem men ändå inte. Blir så annorlunda, är inte van vid att ha någon annan här utan vardagen är på ett visst sätt för oss. Men självklart är jag superglad att han ska vara hemma en vecka.

Trötta eller vadå?

Fattar inte hur jag kan vara så trött som jag är hela tiden. Ändå har jag fått sova jättemycket i natt men känner mig ändå helt slut. Undrar om jag har dåliga järnvärden igen eller om det bara är att jag har haft mycket den senaste månaden? Måste snart bli bättre för jag orkar ju inget alls. Vill helst bara sova. Angelina är med trött idag konstigt nog. Hon sov hur mycket som helst igår men nyss somnade hon i min famn här framför datorn. Sen gick hon in och la sig i soffan istället. Tror att hon somnade till igen.

Nattis

Nu är Liam badad och han ligger och luftar nu. Detta blir det sista inlägget ikväll, satsar istället på att komma i säng nu så jag är pigg i morgon. Känner att jag behver det.

Luftning på gång

Angelina vaknade när jag skulle bära upp henne. Så först var hon lite ledsen sen somnade hon direkt. Hon blev nog ganska slutkörd efter gårdagen.

Nu tänkte jag att jag ska ta och bada Liam. Sen skulle han få ligga och lufta lite. Så jag ska förbereda lite.

Får se om det blir nått mer inlägg ikväll eller om jag hittar på annat. Känner mig trött så jag tror det blir en tidig kväll idag. Eller jag hoppas på det.

Naaw

Skulle gå in och titta till Angelina i vardagsrummet nu för jag tyckte att hon var lite väl tyst. Vilket hon brukar vara när hon hittar på bus. Men det var inget bus på G utan hon hade somnat med sin docka i famnen. Sötnosen! Dock skulle hon inte sova riktigt än så detta blir ju fel ikväll sen.

14 år...

... var jag nog ungefär på denna bilden. Råkade hitta den nu, tyvärr är den ju Photoshopad men man ser ju hur jag ser ut i alla fall. Känns som igår men ändå en evighet sedan.




Jag för 8 år sedan!

Varför?

Ja, varför måste det alltid åska när jag är själv? För att jag avskyr åskan? Nej, det är nog mer det att jag är ju nästan själv hela tiden så det är ju inte jättelustigt.

Kom på att jag glömde ju nämna att jag hade mina "nya" skor hela dagen igår och de är verkligen sköna. Trodde ändå att jag skulle få skoskav men det fick jag inte. Hoppas att jag inte får det alls nu bara.

Medans det åskade så satt jag och prinsessan och byggde med hennes duplo. Kom underfull med att vi ska köpa liter mer duplo saker så det blir lite roligare. I alla fall för min skull, hehe. Nej, jag sitter ju ganska ofta och bygger med henne nu. Tror hon med skulle uppskatta lite nytt. Får se när det blir.

Nu längtar jag tills Angelina somna för då ska jag bada Liam, sen ska han få lufta rumpan medans jag slappar lite. Är supertrött nu. Fast det tycker jag att jag nästan alltid är numera. Hoppas det blir bättre när Markus är hemma lite mer sen. För hur länge som helst tror jag inte att jag orkar vara såhär trött.

Hade behövt städa lite till men jag orkar verkligen inte med det just nu. Ska ta den sista energin till att hänga tvätten och lägga prinsessan. Får nog slänga i en ny maskin så det bara är att starta i morgon innan vi går ner. Har så mycket tvätt nu igen så jag tror snart jag få anställa någon till att sköta vår tvätt. Det är hopplöst! Mest är det Liam som smutsar ner sina kläder men även Angelina. Hoppas det blir bättre på den fronten med snart.

Vore roligare att lägga upp bilder om ni kan skriva vilka ni är eller någon kommentar i alla fall.

Handla lite

Nu sitter vi och lyssnar på en massa låter via youtube. Är lite smått trött på dem men det är inte Angelina, hehe. Fast hon lär nog aldrig tröttna.

Nu har jag gått igeom en massa papper till och pysslat och donat lite smått. Tänkte att jag ska se om vi kan hitta skjuss till affären eller om någon vill komma till oss och ha barnen. Måste handla för jag har knappt några blöjor till Liam och sen måste jag ha våtservetter och lite sånt. Så jag ska ringa och kolla om jag kan hitta någon här snart. Funderar på om jag ska fråga pappa fast han var ju ute och festade igår så det är inte säkert att han kan köra idag.

Nej, nu ska jag ta tag i allt igen.

Mys på stan

Usch idag är jag riktigt trött känner jag. Blev en lång dag igår sen för oss alla. När Markus kom hem så bestämde vi oss för att åka ner på stan för att käka lite. Sen blev det att vi tog en öl till maten. Kom på att det inte spelade någon roll om jag tog en öl eftersom Liam ändå får ersättning på natten. Eller de senaste nätterna har jag ammat men det blir så jobbigt när vi ligger allihopa i sängen plus att jag behöver med få sova för att orka. Angelina gillade resturang maten som bara den. Sen fick hon frukt och glass. Och hon smakade på nästan alla frukter. Hon fick äta både sin, min och Markus apelsinklyfta för hon älskade dem.

Blev ganska sen innan vi kom hem och Angelina somnade i Markus famn på bussen. Så det vara bara att lägga henne i sängen när vi kom hem.

Markus åkte tidigt i morse. Så nu är vi inne på den sista veckan själva. Han kommer nog på fredag och sen är han ledig i en vecka om allt går som det ska. Kommer att bli skönt att ha honom hemma.

Ont om tid

Markus åkte nyligen iväg för att lasta eftersom han inte gjorde det i natt. Så det blir nog inte så mycket av med denna dagen heller tyvärr. Kommer ju att ta ett par timmar för honom att lasta sen är det ju ändå en timmes körning fram och tillbaka. Tänkte att jag ska göra mig iordning i alla fall så får vi se om jag och barnen hittar på nått istället. Vet bara inte vad vi ska göra eftersom det är lite svårt att ha med båda två just nu eller så. Vem vet har vi lite tur kanske vi hittar någon som vill följa med oss.

Tivoli?!

Snart ska jag upp och väcka älskligen. Tänkte att jag ska byta på Angelina, ta på henne kläder och hänga tvätt innan jag väcker honom. Så får han i alla fall sova lite längre.

Nu på morgonen har jag städat lite i köket. Diskat upp lite från igår och städad där sophinkarna står. Blev fint men finns fortfarande lite att göra för att det ska bli superfint. Men jag kände att jag vill inte göra hur mycket som helst på morgonen innan man ens vaknat.

Läste nu på en kompis blogg att det är tivoli i stan nu så jag funderar på om man kan hinna att gå på det. Angelina tyckte ju att det var roligt förra gången. Tyvärr kostar det ju en hel del. Både för att hon vill åka och sen för att mamma och pappa inte kan låta bli att köpa gosedjur heller. Haha, fast gosedjurs delen får vi la skylla oss själva för. Får fråga Markus när han vaknar. Kanske skulle se om någon vill vara där med mig sen med. Hm, vi får se det är ju fint väder så jag är ju gärna ute asså.

Måste kolla efter en ståbräda till Angelina med. Sen funderar jag på att köpa en ap-ryggsäck som jag hörde talas om. Den ska ha en svans som man kan hålla i så barnet inte springer iväg. Vilket kan vara bra nu när Angelina vägrar hålla handen. Man får tvinga henne verkligen, det är hopplöst!

Nej, nu ska jag fixa och dona lite.

Liam 1 månad

Japp, idag är Liam exakt en månad gammal. Fattar verkligen inte att det redan har gått en månad sedan jag fick honom. Han växer ju så det knakar med. På tal om det så ammar jag nästan bara nu, ger knappt någon ersättning längre alls. Både igår och i natt ammade jag hela nätter vilket faktiskt börjar fungera. Jag tycker inte det var super länge sedan Angelina var en månad gammal och nu är hon 2 år istället! Tiden går för fort. Innan jag vet ordet av det kommer Liam med vara 2 år gammal och hålla på med en massa bus.

Igår satt jag uppe ganska så sent. Satt med räkningar i över 2 timmar. Försöker få lite ordning på alla papper vi har. Så räkningarna som jag haft i pärmar med igen ordning alls ska nu bli ordning på. Har gjort klart 2008 räkningarna och halva 2009. Jag trodde att jag var klar med 2009 med igår men sen hade jag missat en stor bunt med papper. Typiskt när jag bara trodde det skulle vara detta året kvar. Men när de "förgångna" åren är klara så blir det inte så mycket att göra längre. Så det känns skönt faktiskt. Dock funderar jag på hur länge man ska spara räkningarna. Förr slängde jag dem när de var betalda men har nu i efterhand kommit på att det är bra att spara dem i alla fall ett tag. Men frågan är hur länge? Kan ju inte ha hur många års av räkningar i bokhyllan heller sen.

Markus är hemma nu men han sover. Sen kommer han få åka iväg och lasta idag med för han tog inte allt i natt. Tyckte det var bättre för honom att han fick sova lite innan han ger sig på allt igen. Idag måste vi åka och hälsa på någon en liten stund för vi måste skriva på fadersakpsbeviset för Liam. Men man måste ha två vittnen så vi får väl passa på att åka förbi någon som kan vittna. Annars verkar ju vädret lovande idag.

Jag hade velat gå en liten sväng på "Rock The Lake" men eftersom vi inte kommer kunna hitta någon som kan ha barnen så är det nog ganska kört. Kanske att man skulle handla en cider eller nått gott tills ikväll i alla fall. Fast Markus kommer ändå inte kunna dricka. Men jag är super sugen på en cider eller en öl bara nått litet sånt. Det är ju verkligen inte så att jag vill festa precis.

Nej, nu börjar Liam tjuta igen.

Stackars liten

Liam har fått blöjeksem eller nått i den stilen. För han är helt rödprickig i hela rumpan. Tycker så synd om honom. Byter ju ändå blja jätteofta så det kan inte bero på det i alla fall. Tror det är värmen och allt för det sitter även utanför blöjan om man säger så. Får se om vi kan få bort det genom att byta ännu oftare plus att han får lufta längre. Och sen ska jag bada honom ikväll sen blir det blöjfritt ett par timmar för hans del. Fungerar inte det så går jag ner till BVC på måndag och ser vad de säger. Så det inte är nått annat heller för man vet ju aldrig.


Trött liten dam

Har verkligen försökt att få lite ordning här hemma idag men det går inget vidare. Angelina är jättetrött så jag får typ inte göra nått. Lite finare än innan är det ju men jag vill hinna med lite till gärna. Det värsta är att även om hon är trött så sover hon ju inte middag längre. Försökte sätta mig och sortera räkningar men det gick inget vidare. Så nu funderar jag på vad man kan göra när hon är på sånt humör.

Svärmor kommer väl mellan halv tre och tre skulle jag tro. Och innan dess vill jag gärna ha hunnit lite till.

Vikt uppdatering 21 maj

Tänkte att jag skulle uppdatera min vikt eftersom att det är fredag nu igen. Går fortfarande ganska snabbt neråt vilket är jättebra. Snart har jag klarat min andra delmål med. Denna vecka har jag gått ner 0,7 kg.

Vikten:

Graviditetsvikt:
70,3 kg
Vikt 3 dagar efter förlossning: 65,2 kg
Vikt 1 vecka efter: 64,2 kg
Vikt 2 veckor efter: 62,2 kg
Vikt 3 veckor efter: 61,5 kg
Vikt 4 veckor efter: 60,8 kg

Målen:

Del mål 1: 63 kg (uppnått)
Del mål 2: 60 kg
Slutmål: 58 kg


Promenader och åska

Nu har jag varit lite dålig på att uppdatera igen. Men när jag väl hade kunnat skriva här igår så var jag för trött.

Igår skulle jag, Milla och Sandra med bebisar gå runt sjön. Men det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. På morgonen kom mamma hit en sväng för att mysa sina barnbarn och lämna min nyckel. Sen följde hon med och lämnade Angelina på dagis. På dagis skulle de ha utflytkt så mysigt. I alla fall sen gick vi hem och började förbereda för att kunna gå ner till stan. Jag hade ju tänkt att jag skulle gå ner direkt efter dagis men blev lite sen för jag hade inte hunnit prata med alla om hur vi skulle göra heller. Pratade med Milla och bestämde att hennes kille skulle hämta mig och Liam men efter ett tag kom vi på att vi inte skulle få in båda vagnarna i bilen. Så då var det bara för mig att börja traska ner till stan. Hade tagit på mig påtok för mycket kläder för det var lite mulet på morgonen men när jag gick sken solen och det var jättevarmt. Riktigt kvav värme. När jag nästan är nere i stan kommer Sandra på att hon inte vill följe med, orkar inte förklara här. Så då blev det bara jag och Milla. Fick ringa Millan och be henne att ta med sig ett linne till mig för min tröja var helt blöt av svett. Hade ju nästan halvsprungit ner i solsken så det var ju inte så konstigt.

Väl i stan så gick vi en runda i affärer istället för att gå runt sjön, kände att det var lite för varmt för det. Sen satt vi och fikade och lite så. Jättemysigt att få umågs med Milla och Vincent på det viset. Barnen var jättesnälla eller lite gnäll var det men det är det ju alltid.

Tog bussen hem sen för att hämta Angelina. Fick gå hem med henne eftersom jag tog bussen direkt upp. Men ganska bra gick det ändå. Det ända som tog lite tid var att hon skulle plocka alla blommor som hon såg. Väl hemma så satte vi oss och fikade lite. Helt plötsligt ringer det på dörren blev lite chockad för det är inte ofta det gör det när jag inte väntar besök. Då var det Angelina och Liams farbror som ville lämna av lite saker som han flickvän hade fått på jobbet. Jättegulligt verkligen. Det var krämer och sånt till Liam och eftersom de inte har en liten bebis så behövde de inte de sakerna. Men ändå jättesnällt att de tänker på oss.

En stund senare började det åska så jag gick och drog ut det mesta i lägenheten. Sen ringde Sandra och undrade om hon fick komma med båda sina barn. Så de kom hit en liten sväng. Men det blev lite jobbigt eftersom båda stora barnen var jättetrötta så de bråkade mest. När hon hade åkt så tänkte jag att jag skulle lägga Angelina men då började det åska igen. Var inte jättelångt bort heller. Så hon fick sitta uppe med mig i soffan och läsa böcker till halv nio.

När jag väl hade fått henne i säng så var jag jättetrött så jag tog det lite lugnt en stund och lät Liam ligga och lufta rumpan. Sen gick vi och la oss. Angelina sov i min säng i natt så jag har sovit lite halv kasst med.

Idag i alla fall så ska vi snar börja städa lite. Sen vid tre tiden kommer svärmor hit för att hjälpa mig att handla. Går ju jättebra att gå till affären men nu regnar det. Sen vet jag inte om jag fixar att åka bussen nu med båda barnen. Har visserligen inte vågat försöka än heller.

Nu ska jag ta lite mer kaffe och börja städa sen så vi får nått gjort.




Detta är jag idag!

Stora duktiga prinsessan

Blir ett kort inlägg nu eftersom Angelina står inne i duschen och jag måste kolla henne hela tiden. Hon fixar det jättebra men man är ju alltid orolig eller så. I alla fall så har precis jag duschat och nu efteråt slänge jag in Angelina i duschen. Hehe, hon sitter och sjunger nu "snickerboa hoppfallera å snickerboa hoppfallerej". Undra om hon fått det från sin far? I alla fall så innan vi hoppade in i duschen fick hon vara lite naken eftersom jag inte hann få in oss innan Liam ville ha mat. Ser på henne när jag sitter och ammar att hon ser kissenödig ut. Så jag frågar henne "Angelina, måste du kissa?" och hon svarar så duktigt "Ja, Annelina kissig, Lina kissa toaletten!". Hon springer in på toa snabbt som bara den och jag skyndar mig att lägga ner Liam. Precis när jag fått ner han i vagnen så snyftar Angelina lite då har hon råkat kissa. Men hon blev snabbt glad igen eftersom jag tyckte hon var jätte duktig. Hon kissade ju trotts allt framför toalettstolen. Det är ju det närmaste hon har kommit. Blev faktiskt riktigt sugen på att börja träna henne att gå på toaletten nu. Hon är ju verkligen super duktig det är ju bara att jag ska hinna med att märka när hon behöver gå med. Hon känner inte riktigt det själv än men detta visade ju att hon ändå vet när hon känner efter!

Fullt upp hela dagen

Nu har jag fått Angelina att sova och Liam med. Har till och med haft lite tid att bara sitta och ta det lugnt.

I morse kom Sandra med sin lille kille. Riktigt söt liten plutt och superlik sin bror. Efter att ha krånglat med blöjbyten och amning så kom vi tillslut ut på en liten promenad. Vädret såg inte jätte lovande ut i morse men när vi kom ut sken solen och det var jätte varmt och skönt. När vi kom hem så hann jag knappt mata Liam för jag var tvungen att hinna i tid till BVC. Fick halvspringa dit efter jag matat lilleman. Kom dock bara 5 minuter för sent. Men det gjorde inget för när jag kom dit så fick jag ändå vänta en stund.

Inne på BVC skulle jag ta av Liam blöjan då spyr han först en massa och sen bajsar han när jag precis torkat honom klart. BVC-tanten tycker att vi ska lägga honom på vågen innan han hinner göra nått mer. Lägger honom på vågen och precis när det är färdigt så kissar han ner hela vågen och bänken. Haha, trodde jag skulle dö av skratt. Sen la vi tillbaka honom på "bordet" och jag lyfter upp hans rumpa för att sätta på en ny blöja. Vad händer då? Jo, han bajsar ner hela min hand och massa kom på underlägget med. Kan man snacka om att ha oförskämd unge! När vi var klara skulle jag klä på honom och då tittar BVC-tanten på honom och blir oroad över att han är lite melerad (som när de fryser riktigt mycket). Hon ber en kollega titta på honom och hon är med lite oroad. Så de kallar in en läkare istället. Tydligen var de oroade över att han syresatte sig dåligt. Medans jag väntar ser jag att tiden rinner iväg. Ska hämta Angelina runt 14.30-14.45 hade jag sagt till dagis. Fick lite smått panik samtidigt som jag var orolig för lilleman. Men när läkaren väl kom så var det absolut ingen fara, var nog bara att han frös lite eller nått. Hon tyckte i alla fall att han var duktig för han fixerar blicken och följer ljud som bara den. Och även att han var så stark i kroppen. I alla fall så vägde han nu 3820 gram (sist vägde han 3300 g) så han har ökat med 520 gram vilket var jättebra. Sen när hon mätte honom blev hon lite förvånad. Sist vi var där för ungefär en och en halv vecka sedan så var han 51 cm lång och nu var han 54 cm!! Så han växer som bara den. Kanske därför han har varit så himla hungrig med.

Efter BVC tror jag klockan var tjugo i tre ungefär och jag fick halvspringa till dagis med så gott som jag kunde. Var ju så trött efter att ha gått så mycket idag. Men jag kom till dagis ungefär vi tre ganska exakt. Bad dem om ursäkt för att det tog lite längre tid men de brydde sig inte alls. Älskar verkligen hennes dagis de är så trevliga. Nackdelen med att jag inte hann hem i mellan var att jag inte hann hämta syskonvagnen så Angelina fick gå hem vilket tog låång tid. Sen när vi kom hem så tog vi det bara lugnt.

La Angelina som vanligt vid sju. Men hon har vaknat en massa gånger nu fast somnat om som tur väl är. Hon verkar ha fått lite hosta tyvärr. Så det är ju klart att hon blir störd av det.

Insåg idag att mina jeans numera ser ut som tält på mig.  Inte alls snyggt men jag vill inte kpa nytt förrens mina höfter gått tillbaka heller. Så jag får väl vänta ett tag till. Det är ju tur att det är sommar så man kan ha leggins istället.

I morgon blir nog en ganska så lugn dag tror jag om inget oförutsett händer. Ska ringa lite samtal och se hur jag ska göra för att skicka tillbaka kläderna till H&M med.

Blev runt 15.000 steg idag det är verkligen inte illa asså.

Nej, nu ska jag ta det lite lugnt sen ska jag sova!

Snart...

Idag har varit en riktigt jobbig dag och jag känner mig helt slut just nu. Tror inte jag kommer få sitta vid datorn så länge för Angelina så jag tänkte att jag skriver lite mer sen när jag fått henne att somna om jag inte deckar själv. Finns en viss risk för det, hehe.

Inneboende

Japp, vi har fått en inneboende eller rättare sagt uteboende vore väl mer korrekt att säga. En liten igelkott har flyttat in i vår trädgård eller han håller på för fullt. Han går och samlar kvistar och löv just nu och boar in sig lite. Vi har en stenbåt i vår trädgård som står precis i ett hörn vid buskarna och där har vår igelkott flyttat in. Ganska kul när man ser djur som man oftast inte ser. Jag har tagit mig friheten att döpa honom till Igge. Måste vara en ung ingelkott för han var ganska liten. Sitter här och spanar på honom genom fönstret nu. Så himla söt.

I alla fall så kommer snart Sandra och hennes lille bebis hit snart. Ska bli kul att få se hennes lille skit med. Sen blir det nog att vi går en promenad, hoppas bara att det inte börjar regna.

Har verkligen tur med dagiset Angelina går på. Fick ju en BVC tid idag vid halv två och jag ska hämta Angelina vid två. Vilket är helt omöjligt att hinna om man inte har bil. Meningen var ju att Markus skulle vara hemma och att vi skulle gå dit tillsammans och då hade det ju löst sig. Sa ändå till BVC att det inte var någon bra idé men hon var lite tjurig och tyckte att det hinner vi ju visst ju. Men som tur var så fick Angelina stanna på dagis lite längre. Så vi får se om jag går hem eller tar bussen beror på vilket som går snabbast. Angelina får nog gå hem från dagis idag så slipper jag krångla med att byta vagn med. Ska bli spännande och se om lilleman blivit större eller det ser jag ju att han har. Men frågan är hur mycket?

Igge håller på för fullt att hämta löv och kvistar just nu. Det är inte dåligt vad han får med sig mycket på en vända. Kommer att bli ett ganska stort bo tror jag. Ska se sen om jag kan lyckas få en bild på honom. Vågar inte ta med min vanliga kamera genom fönstret för den blixtrar som bara den. Försöker med mobilen eller får jag försöka smyga ut med kameran.

Keep on walking...

Hm, det verkar som att prinsessan somnade ändå. Hon har varit tyst en bra stund nu. Förhoppningsvis är det så för då hinner jag med lite annat. Liam "skulle" ha mat vid åtta men han verkar nöjd än så länge men han åt mer sist med än vad han brukar. Hoppas att han drar ut på det lite till för då blir det mer sömn för mig i natt så länge det inte är något annat vill säga.

I morgon skulle Sandra och ´hennes lille plutt kanske komma hit. Tänkte jag ska ringa till henne och höra om hon vill gå ut och gå med oss. För jag känner att jag måste passa på medans det är lättast att komma ut. Vill ju gå ner mer i vikt. Har ju bara 1,5 kg kvar till mitt nästa delmål. Räknar dock inte med att jag kommer tappa ett kilo i veckan längre utan snart kommer det gå segare att gå ner med. Och desto mer måste jag röra på mig för att jag ska gå ner nått alls.

Idag blev det nog runt 10.000 steg vilket är super! Stegräknaren var en riktig push i rätt riktining. På nått sätt talar den om för mig när jag varit duktig och inte.

Nej, nu ska jag fortsätta att fixa och dona.

Lugn kväll? Nope

Gaaah! Tror jag blir galen bara för att Angelina är så himla trött nu så vägrar hon sova. Samtidigt som jag måste snart kunna göra ersättning till Liam. Plus att jag älskar att få lite lugnt på kvällen innan man ska sova. Men i alla fall ville hon ha mer välling så det har hon fått nu sen fick hon ligga i min säng och titta på Pingu lite. Hinner ju inte med något just nu annars. Det tar ju en stund att komma i säng med eftersom det ska bytas blöja och matas osv. Hoppas att hon somnar där uppe ändå, men jag tror tyvärr inte det.

Bitmärke

Prinsessan är lagd för natten fast hon sitter och leker istället just nu. Men jag hoppas att hon somnar snart annars kommer hon inte orka med dagen i morgon. Efter vi hade varit i affären så var hon jätte gnällig för hon var trött. Kom tyvärr inte till ro att somna i vagnen idag. Hon bet mig i benet när jag plockade upp Liam. Trodde jag skulle skrika rätt ut för det var inte löst hon bet mig heller. Men vi pratade om det efteråt och hon förstod att hon inte fick bita mamma för att det gjorde ont.

Nu ska jag kolla på Biggest Loser och mysa med lilleman lite med. Skriver kanske mer sen.

Jobbigt värre

Det blev inte riktigt som jag hade planerat dagen men det blev bra ändå. Jag och båda barnen gick till affären. Vilket jag aldrig gjort med båda, men det gick faktiskt hyffsat bra. Dock var det lite tungt med båda barnen i syskonvagnen och det vi hade handlat med. Det är ju ungefär 3 km den vägen jag går till affären. Så 6 km totalt för att handla blir ganska mycket när man hade lite last med. Är lite halv seg nu efter promenaden. När vi kom hem så käkade vi lite korv. Bytte blöja på Liam och sen fick båda barnen välling. Trodde Angelina skulle käka massa men det gjorde  hon inte.

Vill ut

I natt har jag sovit helt okej. Lite jobbigt bara att Angelina ligger så nära mig i sängen. Vaknade med lite ont i nacken men det går väl över så småningom. Annars händer det inte mycket här hemma just nu. Försöker komma på något att hitta på med barnen idag. Det är ju lite mulet och grått ute så det kan ju börja regna. Får kolla vad smhi säger om den saken. Vore kul att komma ut och hitta på något i alla fall.


Skorna färdiga

Nu har jag och Liam varit ensamma sedan klockan två ungefär och jag har fått en hel del gjort vilket känns skönt. Kommer inte att bli nått långt inlägg nu för jag skriver med en hand, Liam sover i bärselen. Har äntligen fått tummen ur och inpregnerat mina skor med. Dock stod det inte hur länge de skulle torka men jag tror de brukar vara ett dygn eller nått. Hittatde inget om det på nätet heller.
Nu orkar jag inte skriva mer kommer nog ett inlägg ikväll istället.

Sorry

Blev inte alls mycket skrivet igår men vi hade lite annat för oss. Kommer inte hinna skriva så mycket nu heller för båda barnen är vakna och Markus ligger och sover. Tänkte att jag försöker nog skriva lite när Angelina åker till sin farmor och farfar idag. De skulle hämta henne vid halv två- två tiden. Jag har i alla fall sovit helt underbart i natt. Tackvare ersättningen! Men jag fortsätter att amma till en viss del bestämde jag mig för igår. Nej, måste ta hand om ungarna!

Dagis eller inte?

Då har man sovit jättedåligt i natt med. Angelina kom in vid tre i natt till oss antagligen för att Liam väckte henne. Sen skrek Liam och ville ha mat strax efter tre. Ammade honom då eftersom jag kände att brösten var spända. Och han åt sen la jag ner honom igen och efter bara 15 minuter så ville han ha igen och så fortsatte det. Funderar på om det är nått fel på bröstmjölken eftersom han inte verkar bli mätt. Men i alla fall så gav jag upp vid fem i morse och gick ner istället så han inte skulle väcka alla andra. Testade att amma igen och samma visa blev det då. Tillslut gav jag han ersättning och han somnade gott. Jag la mig i soffan och sov till nio. Var ju verkligen tvungen att sova lite. Fast man sover inte jättebra i en soffa även fast den är riktigt skön.

Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Hoppas på att vi kan hitta på något hela familjen eftersom Markus åker i morgon på morgonen. Men vi får väl se vad det blir, det är ju inget vackert väder precis.

Funderar på hur jag ska göra med dagis för Angelinas del. De har ju vattkoppor som går nu och Angelina har ju inte haft det än. På så vis vore det jätte bra om hon fick det men inte nu när Liam är så liten. Sen hörde jag att det kan vara skadligt för så små att få det, tydligen. Får nog ringa BVC eller sjukvårdsrådgivningen för att höra vad de anser. Vore synd för både Angelina och mig om hon inte kan vara på dagis förrens vattkopporna är borta. Eftersom det kan ta 14-21 dagar innan det bryter ut så kan hon ju redan vara smittad. Sen inser jag med att det kommer ta tid innan det försvinner från dagis med. Detta är ju den sista tiden med en del av barnen som kommer att byta avdelning till hösten med. Vore ju roligt för henne om hon fick leka med dem lite till innan eller så.

zZz

Gah, sitter här och håller på att somna. Känner verkligen hur trött jag är just nu. Men jag ska envisas med att vara uppe tills älsklingen kommer hem vid elva tiden i alla fall. Ska snart ge Liam lite mer mat. Nu skriker Angelina så jag måste ta henne

14 maj

Är skit trött nu. Svärfar kom hit för någon timme sedan med ersättningen. Känns skönt att det finns hemma nu när jag inte vet om min mjölk kommer att räcka till lilleman. Svärfar var så snäll så han tog med sig soporna som jag hade ställt utanför dörren med. Efter han hade gått blev jag lite peppad till att göra lite mer än att tvätta idag så jag har diskat och kokat upp barnens saker. Har en maskin tvätt som fortfarande ligger i som jag tänkte att jag ska hänga när jag lägger Angelina.

Nu tänkte jag att jag ska se om det går att pumpa ut mer. Hoppas på det i alla fall. Men jag har inte större förhoppningar om att det kommer att gå.

Lite positiv

Nej, jag kan ju inte bara skriva om massa tråkigt idag så jag får väl ta och komma med en bra nyhet nu. Jag vägde mig innan och jag tror jag älskar min våg just nu. Jag hade gått ner till 61,5 kg nu, alltså -0,7 kg till denna veckan. Det känns ju i alla fall positivt.

Vikten:

Graviditetsvikt:
70,3 kg
Vikt 3 dagar efter förlossning: 65,2 kg
Vikt 1 vecka efter: 64,2 kg
Vikt 2 veckor efter: 62,2 kg
Vikt 3 veckor efter: 61,5 kg

Målen:

Del mål 1: 63 kg (uppnått)
Del mål 2: 60 kg
Slutmål: 58 kg


Kämpar och så blir det såhär

Usch jag bli så himla trött på detta med amningen. Med Angelina hade jag mjölk till minst 2 stycken och då ville hon inte ha för att det kom för snabbt så hon satte i halsen. Denna gången har jag för lite. Har försökt att få igång det genom att dricka, amma ofta och pumpa. Men det går inte. Skulle pumpa nu och fick inte ut nått alls knappt. Det är ju inte konstigt om min minsta älskling inte blir mätt heller. Med tårarna rinnandes ner för kinderna ringde jag nyss Markus pappa och bad han köpa ersättning åt mig. För någonstans inser jag att detta inte kommer att fungera i längden. Liam är ju ledsen hela tiden för att det inte kommer nått. Hur gärna jag än vill att amningen ska fungera måste jag ju tänka på honom i första hand. Men ändå känner jag mig ledsen och besviken över att jag inte bara kan få amma honom. Jag har verkligen kämpat för att det ska fungera men det vill inte ändå. Visst jag kan inte göra mer men jag är ändå ledsen.

Mulet och trist

Idag blir det nog till att städa lite. Tänkte försöka få det hyffsat här hemma i alla fall. Det tar ju inte lång tid innan det är stökigt igen när man har barn. Hade velat ut och gå lite men vädret är ju inte jättefint precis. Det är grått och mulet. Kommer säkert att regna idag. Får väl bli en tur upp till sopkontainern i alla fall inte för att det är så himla långt men ändå. Just det jag skulle väga mig idag med. Känner inte alls för det eftersom det inte känns som att jag gått ner mer nu. Fast jag kan ju visserligen inte förvänta mig ett kilo i veckan hela tiden heller. Så jag får ta och väga mig sen när jag ändå ska hänga tvätten jag slängt i.


Stress och amning

Idag var man uppe vid kvart i sex så redan känns det som att halva dagen har gått. Markus var uppe och sa hejdå och Liam var ledsen så det var lika bra att bara gå upp kände jag. Så fick jag ju säga hejdå till älsklingen med. Vet ju inte när han kommer. Kanske ikväll i natt någon gång. I alla fall så har denna natten heller inte varit så jätte rolig. Liam skrek och tappade nappen hela tiden. Han tror att han är hungrig hela tiden eller det kan han ju vara med eftersom det verkar som att jag inte har så mycket bröstmjölk längre. När jag pumpat så får jag inte alls ut mycket.
Efter att ha funderat vad det kan bero på så har jag kommit på att jag tror jag vet varför. Denna inre och yttre stressen som jag kämpar med påverkar ju säkert mer än vad jag tror. Den "vanliga" stressen är ju att fixa med vardagen ensam. Att hinna med att göra allt perfekt. Sen den inre stressen är ekonomiskt, att Markus ligger ute, oron för hur allt kommer att bli osv. Skulle nog kunna göra en hel lista på saker jag känner mig stressad över. Börjar fundera på om jag verkligen ska fortsätta att amma eller vad som är bäst för både mig och Liam. Framför allt så ska det gynna Liam för han kommer i första hand. Men jag har svårt att bestämma mig. Vill så gärna kunna amma honom men å andra sidan så behöver jag få sova med.

Igår fick vi lite sämre nyheter som vanligt. Chauffören som ska köra denna veckan så älskligen kan vara ledig har gått och blivit sjuk. Alltså måste det hittas någon som kan jobba redan i morgon eller söndag vilket jag vet är nästintill omöjligt! Så hittar han ingen så kommer han att få köra själv en vecka till. Fattar inte hur detta ska sluta. Han kommer inte att orka och jag kommer att må skit. Men det finns verkligen inget jag kan göra åt det heller. Vet knappt hur jag ska reagera heller längre för alltid ska det vara nått som krånglar för oss. Blir så trött på detta.

Piggare

Idag mår jag mycket bättre. Febern är som bort blåst och huvudvärken med. Fick sova hyffsat i natt så jag är lite piggare med. Just nu ligger båda barnen och sover. Liam ligger som vanligt i vagnen här nere och sover. Angelina somnade i soffan, hon var skit trött men vägrade att sova. Så hon får väl halvsitta och sova en lite stund i alla fall.

Markus var ju hemma igår och lite idag på morgonen innan han åkte iväg för att göra lite ärrenden. Idag har varit en riktigt seg dag. Har haft tråkigt nästan hela dagen. Jag och Angelina har byggt lite med duplot i en halvtimme eller nått. Sen har Angelina duschat och så tvättade vi en maskin tvätt. Sen fick jag för mig att jag skulle klippa hennes hår själv eftersom jag ändå inte hade nått bättre för mig. Annars brukar jag och Markus göra det tillsammans vilket ät mycket bättre insåg jag. Angelina satt inte still för fem öre fast jag försökte muta henne med lite godis. Sen är våra saxar så jäkla slöa så de tog ju knappt. Så jag har ingen aning om hur det blev eftersom det inte hann torka innan hon somnade. Men som tur var så tog jag inte alls mycket i fall det skulle bli ojämt så kan vi klippa henne igen sen.

Hämtade ju hem paktet från H&M också men 4 av 6 saker var helt fel. Linnebyxorna var påtok för genomskinliga så de kan jag bara inte ha. Sen var det gröna linnet för litet så det får jag beställa i större om jag ens ska ha det. Legginsen som kom i stl S var för stora så de får jag skicka tillbaka och beställa xs istället. Känns lite mysko, haha. Men munkjackan och koftan var i lagom storlekar och jättefina. Men så är det ibland när man beställer. Å andra sidan så hittar jag aldrig nått till mig själv när jag ska shoppa på stan.

Tänkte att jag ska ta lite att dricka och sätta mig i soffan och glo på tv en stund nu.

Dålig uppdatering

Förlåt för den dåliga uppdateringen. Det lär nog inte komma så många blogginlägg idag eller i morgon. För jag har för det första sovt knappt 3 timmar i natt. Sen när jag vaknade så hade jag 38 graders feber och kände mig helt matt i kroppen. Huvudvärken dunkar på och jag har två barn att ta hand om. Så just nu är jag inte super pigg direkt. Men jag lovar jag ska blogga så snart jag börjar bli bättre.

3 pojkar nästan samtidigt

Idag vaknade vi vid sju redan eller ja vi gick upp vid sju. Jag har varit vaken från och till sedan fyra i natt. Liam var jätte gnällig. Testade verkligen allt men han ville inte nått. Gav han nappen och hann inte mycket mer än lägga mig innan han tappade den och blev ledsen. Men eftersom jag somnade runt elva igår så känner jag mig ändå pigg idag.
Angelina har fått välling och nya kläder på sig. Nu är det bara jag och Liam kvar att gra iordning. Vi har väl ungefär en halvtimme till fyrtio minuter på oss. Inte jätte stressigt.

Igår fick min vän Sandra sitt andra barn (en pojke till men det visste vi). Hon fick gå över tiden med 8 dagar så det var skönt för henne att äntligen få ut sin lille skit.

Milla skulle ha kommit idag men hon messade och avbokade igår. Så vi får väl se vad denna dagen erbjuder. Ska nog i alla fall ta en tripp till affären och handla lite. Tänkte att jag ska gå dit med Liam ett tag efter vi lämnat Angelina på dagiset. Vädret verkar ju bli jätte fint idag så då får man passa på att ut och gå så mycket som möjligt. Det har ju varit så regningt nu så man vet ju inte när det blir så igen.

Hoppas att jag har gått ner ett halvt kilo denna veckan i alla fall. Vorse skönt om det sjönk ännu mer utan att jag behöver träna en massa. Men vi får se jag kan inte ha för stor press på mig själv heller. Hur mycket som helst kommer jag inte att gå ner nu i början heller. Vill att magen och höfterna ska bli normala igen med men det kommer ju att ta sin lilla tid. Finns ju inget man kan göra åt höfterna eller den sladdriga magen.

Ni får gärna skriva om det är nått annat ni vill att jag skriver mer om eller om det är något ni undrar.

Hittade inte

Nu är jag verkligen supertrött. Har städat en del idag hann dock inte med så mycket som jag hade velat. Men så är det väl när man har två godingar att ta hand om med. Sen gick vi ju ut för att leta efter sommardagiset men vi hittade aldrig det så vi gick en lite längre promenad istället. När vi kom hem så käkade vi och Angelina åt för en gång skull bra. Som vanligt la jag henne vid åtta. Sedan dess har hon vaknat tre gånger. Så jobbigt för jag passade på att ta ett fotbad för jag kände att mina fötter ömmade som bara den efter att ha gått så mycket som jag gjort efter Liam kom. Självklart var Liam hungrig mitt i allt också. Men jag avslutade i alla fall fotbadet.

Nu ska jag kolla lite på tv och sen sova.

Fint väder

Nu har vi städat och donat för fullt! Vädret börjar bli fint nu så jag funderar på att gå ut med barnen en runda om en stund. Måste käka nått först, sen ska Liam ha mat och ny blöja innan med. Tänkte att vi skulle gå och titta på dagiset Angelina kommer att gå på i sommar. Det ligger på andra sidan och jag har aldrig sett det ens. Tänkte att det kan vara bra att veta vart det ligger innan hon börjar där. Sen får vi se om vi tar en längre promenad efter det.

Nej, nu måste jag skynda mig!

Besökare

Tittade lite på diagramet för besökare nu och insåg att det skiftade ganska mycket från dag till dag. De är liksom allt från 26 besökare till tre om dagen. Hm, lite mysko ändå att det skiljer så mycket. Hade varit lite roligt att veta vilka det är som läser min blogg. Så skriv gärna en kommentar om vem du är. Hade varit riktigt roligt!

Godmorgon

Somnade ganska sent ändå igår. Bestämde mig vid tio för att rensa ut min gaderob lite nu när jag ändå beställt nya kläder. Finns knappt nått kvar nu för det var så mycket som var sletet eller fult. Hittade även grejer i XS vilket jag inte tror att jag kommer kunna ha sen ändå. Men det känns skönt att ha fått lite ordning på det med.

Igår så hann jag med en hel del men det blev mest sånt som inte syns att mabn gjort. Städade ju även Liam och Angelinas gaderob. Plockade på Angelinas rum och massa annat.

Är så himla trött idag så jag hade bara velat sova vidare, hehe. Det värsta är att i morgon måste vi komma upp innan halv åtta om vi ska hinna i tid till dagis.

Idag vet jag inte riktigt vad som händer tänkte att jag ska städa lite till. Vill ju att det blir fint innan Markus kommer hem. Sen när han är hemma vill jag inte bara städa utan umgås med honom med ju. Saknar honom skit mycket nu när han varit iväg så länge!

Gör inget annat

Då har man vikt tvätt och fixat lite med disken. Bytte blöja på Liam och bäddade allt nytt i vagnen med. Sen ville han ha mat så jag hann inte med så mycket annat. Är massa kvar att städa och det känns som att jag inte gör annat än att städa. Fast nu är det inte så konstigt att det tar tid eftersom man får så många avbrott i städningen. Är det inte det ena barnet så är det de andra barnet.

Ska försöka få ut soporna idag med. Får se hur vädret blir och lite så. Det är ju ett helt projekt att komma ut med sopor bara. Suck! Måste nog planera allt lite bättre sen.

Detta är i alla fall min sista vecka själv, för sen är Markus hemma en vecka i alla fall!

Städa med prinsessan

I natt har jag fått sova. Angelina hade dock lagt sig i min säng mitt i natten någon gång. Men hon låg still för en gång skull. Liam vaknade bara en gång och ville ha mat. Sen var han lite grinig i någon timme men det gick ändå bra. Vi kom inte upp förrens vid åtta i morse. Blev att käka frukost nästan direkt. Milla ringde med så jag har pratat lite skit med henne. Sen har vi hängt tvätt och släng in mer.

Igår gick jag igenom Liam garderob eftersom jag hade ända upp till stl.80 i den så var det ganska lite plasts men nu blir det mycket bättre. Sen måste jag gå igenom Angelinas och min med. Får se hur mycket man hinner. Tänkte försöka få med Angelina på städningen idag för det brukar hon tycka är roligt! Vill få det lite fint till Markus kommer hem igen med. För han kommer nog på onsdag eller torsdag en liten sväng i alla fall.

Ska ta och fortsätta städa lite nu så vi får nått gjort.

Godnatt

Japp nu ska jag snart lägga mig. Ska testa ringa älsklingen igen innan bara. Är trött som bara den nu. Så nu säger jag GODNATT!

Sköta om sig själv

Prinsen är nybadad och har fått ligga utan blöja en liten stund. Jag har nyss lagt en ansiktsmask och hoppas bara inte Angelina vaknar under tiden för då kommer jag nog skrämma slag på henne. Så skönt att få göra iordning sig själv lite med det behövde jag. Får se om jag orkar plocka ögonbrynen idag med eller om det blir en annan dag. Känner att jag börjar bli trött så jag tänkte att jag ska försöka komma i säng i vettig tid. För jag måste ju upp på morgonen med.

Bada själv

Angelina ligger och sover nu. Det gick mycket bättre idag vi sa godnatt sen har hon inte sagt ett ljud. Så jag antar att hon var ganska trött med. Hoppas på att hon sover hela natten i sin säng nu bara. Sen har jag passat på att duscha. Om en stund ska jag bada Liam och låta han ligga utan blöja lite så han får lufta. Blir en del förberedelser innan bara. Får se hur det kommer gå att bada honom själv. Har nog aldrig badat Angelina heller själv innan hon kunde sitta upp. Men det går nog bra, blir lite mer krångligt bara. Hoppas på att hinna med lite annat med men vi får väl se. Prio 1 att hinna med ikväll är just att bada Liam för han luktar spya, vilket inte är så konstigt! Han behöver ju bada för han är så torr med.

Nej, jag ska ta tag i detta nu innan det blir för sent!

Jag och prinsessan

Precis när jag satte mig här för att skriva så fick jag hicka med. Gah, hopplöst! Efter att Markus hade åkt så städade vi och tvättade lite till. Blir så mycket tvätt just nu, hoppas Liam snart börjar spy lite mindre. Sen har jag byggt med duplo med Angelina. Igentligen vill hon inte att man ska bygga med henne utan mer hålla henne sällskap, hehe. Men ska jag sitta med henne så vill jag gärna ha nått att göra med ju. Prinsessan och jag har dansat för fullt med till mina låtar. Hon hade verkligen skit kul dock så glömde jag ett X antal gånger att jag inte ska hoppa än men men.

Nu har jag precis bytt på Liam och matat honom för det är skönt att ha honom lugn medans jag lägger Angelina. Och snart är det ju dax att gå upp och lägga henne. Tar ju alltid en stund när man ska fixa välling, borsta tänderna, byta blöja och ta på henne pyjamasen. Så om en stund behöver jag nog börja med det.

3 timmar

Nu har Markus varit hemma och åkt igen. Blev inte mycket mer än 3 timmar som han var hemma, tyvärr. Sen har jag städat lite i alla fall men känner att jag inte har lust att göra en massa sånt idag men lite måste jag ju. Vet inte riktigt vad vi ska göra nu. Angelina ska få titta lite på Krambjörnarna. Får se om hon gillar det.

Kom inte hem i natt

Jaha ännu en morgon är det idag. Kom ändå inte i säng förrens sent för jag tittade på en film och lite sånt. Liam har varit lite kinkig i natt. Sen kom Markus inte hem i natt heller för han var så trött så han var tvungen att stanna och sova. Men han kommer hem lite senare antagligen vid 10-11 tiden antar jag. Och då ska jag göra frukost till honom. Det blir thékakor, ägg och bacon i alla fall. En lite mer mättande frukost. Funderar dock på om jag ska äta lite All-Bran flingor med yoggi innan han kommer. Annars kommer jag nog vara vrålhungrig.
Nehe nu vill Angelina ha lite sällskap för hon står och drar i mig hela tiden.


Massa springande

Har suttit och pratat med min låtsaspappas mamma i över en timme nu. Tycker verkligen jätte bra om henne. Vi har alltid en massa att prata om. Måste försöka ta och träffa henne snart med.

Sen vaknade Angelina och grät. Hon måste ha drömt nått för hon var jätte ledsen. Så nu ligger hon i min säng och sover. Liam verkar ha fått lite magknip igen så hans skriker var 10:e minut ungefär. Jag har fått springa mellan barnen eftersom jag har Angelina uppe och Liam nere. Men jag får ju motion i alla fall, måste tänka positivt.

Tänkte att jag ska ta lite att dricka nu sen blir det att byta på Liam och mata honom och sen sängen. Markus kommer inte hem förrens natten/morgonen så det var ingen mening att vänta uppe på honom heller. Hoppas bara att han kan vara hemma ganska länge i morgon så vi hinner ses lite i alla fall.

Han växer

Kom på att jag har ju fortfarande inte skrivit hur det gick med Liam på BVC. Han hade gått upp från 3072 till 3300 på en vecka så det var helt okej. Sen har vi ju inte mätt honom sedan förlossningen och det var ju två veckor sedan. Då var han 49 cm lång och nu är han 51 cm lång. Sen trodde hon att de på sjukan hade mätt han huvud fel för det var 33 cm när han föddes och nu var det 36 cm. Men hon sa att det är ofta de inte mäter så noga eller så. Spelar ingen större roll han växer ju i alla fall. Det är skönt att se för då vet man att amningen fungerar fast han spyr så mycket.

Har vikt klart tvätten nu och sitter och väntar på att kunna ringa ett samtal. Sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra eftersom Markus inte kommer hem förrens sent så stannar jag nog inte uppe så länge. Men det blir nog att titta på 2½ men eller på tvn. Lite godis kanske med. På tal om annat så hittade jag hallonsoda som jag köpte idag och fy va gott det var! Det var ett bra tag sedan jag drack det sist, hade glömt hur gott det var!

Kanske skriver nått inlägg till ikväll får se.

Avskyr storlekar

Känner mig fortfarande trött men nu börjar det i alla fall bli lite bättre. Angelina ville inte alls lägga sin och så har det varit nästan varje kväll. Men idag gav jag inte mig. Så när hon sprang upp så bar jag tillbaka henne till sängen. Det blev lite tårar men jag bar bara tillbaka henne två gånger sen somnade hon. Hon måste ju lära sig att sova i sin säng eller hon har ju kunnat det jätte länge nu så det är väl mest envishet.

Har suttit och tittat på tv och vikt tvätt. Tänkte jag skulle fortsätta med det nu.

Skorna bytte jag till stl. 37 igen för hon trodde att de skulle töjas men hon var inte säker. Blir galen ibland asså. 38:orna tappade jag ju så det hade ju aldrig gått. Men jag får ta och gå in mina skor nu med tänkte att jag ska sätta på mig dem nu och ha dem inne lite. Sen måste de ju inpregneras också.

Nej, måste fortsätta att vika tvätt nu.

Tröttheten från den tidiga morgonen

Tröttheten kom plötsligt smygande och jag hölla på att somna i soffan. La mig med en filt för att jag frös. Så jag tog upp barnen och försökte få Angelina att sova lite med för hon var med jättetrött. Men hon satt mest och kollade på Anki och petade på mig. Sov nog bara en kvart men det var skönt att vila lite. Blev helt slut av att sova så lite. Behöver ju verkligen min sömn nu.

Handlade i alla fall mat och godis till mig och älskligen som jag tänkte att vi skulle ha ikväll. Sen när jag kom hem så pratade jag lite med honom och då visar det sig att han inte kommer hem förrens sent i natt. Så himla surt. Då blir det ju inte att jag träffar honom så mycket ändå innan han åker igen. För han kommer nog att åka i morgon tidigt säkert.

Nu ska jag försöka laga lite mat i alla fall. Ska ringa älsklingen och se om jag ska laga till honom med och sätta in i kylen så han kan käka i natt. Idag blir det ryggbiff, kroketter och beasås. Gott, gott!

Iväg

Nu har vi varit iväg på BVC, bytt mina skor och handlat. Liam sover nu och Angelina står brevid mig och tjatar om att jag inte ska sitta vid datorn. Så jag får nog ta och skriva lite mer sen när hon har nått att hitta på.

Om och om igen

Hann inte med så mycket innan jag hörde Angelina däruppe. Hon var inte ledsen eller så utan hon satt och pratade med sina gosedjur, hehe. Så jag gick upp till henne och så hämtade vi ner lite rena kläder till både henne och Liam. Nu har jag diskat lite medans hon sitter och tittar på Nalle Phu.

Det är faktiskt komiskt hur barn fungerar. Först skulle hon bara titta på Pingu hela tiden, sen blev det Teletubbies och sist Anki och Pytte. Men jag fattar inte hur roligt kan det vara att se samma film varje dag? Nu verkar i alla fall Nalle Phu vara favoriten just nu. Ganska skönt för jag var såå himla trött på Anki och Pytte filmen. Måste köpa lite nya filmer till lillfisen med. Mest för min skull tror jag.

Nej, hinner inte sitta här mer just nu. Ska snart ta och slänga i en ny maskin tvätt och hänga den som är i nu.


Resultat av fredags-vägningen 7/5

Idag var det dax att väga sig som vanligt. Trodde inte jag skulle bli så positivt överraskad eftersom jag redan gått ner en massa i vikt, men det blev jag! Vågen står nu mera på 62,2 kg! Så jag har alltså redan uppnått mitt första mål! Känner mig så himla glad för det var så segt att gå ner efter Angelina så det är skönt att det går så jätte bra denna gången! Texten blir understruken och det är inte med meningen utan jag får inte bort det och jag orkar inte krångla.




Vikten:

Graviditetsvikt:
70,3 kg
Vikt 3 dagar efter förlossning: 65,2 kg
Vikt 1 vecka efter: 64,2 kg
Vikt 2 veckor efter: 62,2 kg

Målen:

Del mål 1: 63 kg (uppnått)
Del mål 2: 60 kg
Slutmål: 58 kg

Snacka om tidig morgon

Nu är ju klockan ganska mycket men jag vaknade strax efter fyra av att Liam ville ha mat. Jag var verkligen skit trött och amningen krånglade som bara den för att jag var så trött. När jag hade ammat Liam la jag han i sin säng med nappen. Hann precis somna till sen ringde Markus väckarklocka såg att han inte reagerade så jag väckte honom. Liam blev ledsen igen för han ville ha mer mat. Så jag tänkte att då kan jag gå ner och amma honom så får Markus sällskap och det går bättre att amma. Så vid halv fem gick jag upp i morse. Kändes bara onödigt att lägga sig i någon timme igen.

Än så länge har det tyvärr inte blivit så mycket gjort eller ja jag har hunnit med att slänga in en maskin tvätt i alla fall. Hade hur mycket tvätt som helst nu igen, tror jag kommer bli galen på det. Liam spyr på allt (både mina och hans kläder) och Angelina äter med kläderna. Hopplöst! Markus gör ju dock inte av med så mycket eftersom han ligger ute då. Tur är väl det just nu.

Tänkte jag skulle försöka hinna med lite innan Angelina vaknar. Kanske hinna med att fixa mig lite och klä på Liam nya kläder och tvätta av honom. Fan va han luktar spya nu. Vågar inte bada han när jag är själv med båda heller. Men jag tänkte be Markus om hjälp ikväll eftersom det inte tar så lång tid att bada honom heller. Inte konstigt att han luktar spya så mycket som han spyr. En riktig kräkbebis har jag fått.


Spännade BVC besök

Nu har jag tid att skriva lite. Markus var tvungen att åka och flytta på lastbilen så han är inte hemma än. Och barnen sover. Liam verkar ha haft magknip eller nått för han har bara gnällt. Han sprattlar som bara den med benen och vill bara äta. Hoppas det bli bättre snart för lillfisen.

Idag gick jag ju ner till stan i riktig blåst. Det var verkligen skitkallt, fast inte om överkroppen för jag hade tagit på mig en massa där och när man går blir man ju varm med. Väl nere på stan blev det Din Sko direkt för att byta mot större storlek. Vilket påminner mig om att jag skulle ju testa dem med vilket jag glömt i allt kaos här hemma. Sen gick jag till ICA i stan och handlade lite fika och sånt. När jag var klar insåg jag att det var en halvtimme tills bussen skulle gå så jag gick ner på H&M för jag hade ju ändå 124 kronor kvar på presentkortet. Så det blev att jag handlade en tröja där det stod I ♥ DAD i grått. Hittade den i vitt förra gången jag shoppade men inte i någon storlek som skulle passa Liam men nu hittade jag den grå i 62. Sen blev det ett fem pack strumpor till Angelina med för hon gör av med strumpor på löpande band. Nu har hon dock börjat växa ur dem med. Sen tog jag bussen hem i alla fall. Hann bara hem och mata Liam typ sen var det dax att hämta prinsessan på dagis. Hon hade sovit idag på dagis i alla fall men trött som bara den var hon.

BVC ringde med och berättade att jag hade tid vid 11 eftersom jag sökte dem i morse. Så det var ju skönt att veta. Trodde att det var 10.30 eller 11.00 men det skiljer ju en halvtimme mellan de tiderna så det hade varit lite jobbigt.

I morgon kommer mamma och hämtar oss för nu har vi ju båda bilbarnstolarna hemma med. Så åker vi till BVC sen blir det till att handla.

Är så nyfiken på om Liam växt mycket för det känns som att han lagt på sig lite nu och blivit längre. Men vi får väl se vad de säger. Längden har vi ju inte fått se mer sedan han föddes så där borde det ha hänt lite i alla fall. Spännande!

Nej nu ska jag prova skorna och skicka iväg ett mail. Förresten så är jag helt slut idag. Vill snart sova helst men jag vill också träffa Markus fast han kommer i morgon igen.

Trötta sötnosar

Markus ligger uppe hos Angelina nu för hon stod och skrek vid trappan att hon inte skulle sova. Hon sa att hon hade sovit färdigt, haha. Kan hon ju glömma att hennes mamma köper. Jag satt och ammade Liam och Markus sov. Så jag bad han gå upp så kunde han sova vidare lite. Ska snart upp för att väcka honom men vill vara säker på att Angelina somnat bara. Annars blir det jobbigt. Liam verkar ha lite magknip nu med. Men det har han från och till tycker jag.

Älsklingen är hemma

Nu har älsklingen kommit hem och jag hann med att städa lite i alla fall. Resten som är kvar får jag ta i morgon istället. Angelina ligger och gosa hos sin pappa som ligger helt utslagen på soffan. Förstår ju att han är trött som bara den men Angelina är ju bara så glad att pappa är hemma. Det märktes verkligen hur glad hon blev. Käkade köttbullar och makaroner idag. Trodde inte att Angelina skulle äta eftersom hon varit så dålig med maten på sista tiden. Men 4 köttbullar åt hon, sen fick jag mata henne med makaroner så gick det ner lite i alla fall.

Måste ta Liam nu.

Inget riktigt blogginlägg

Förlåt men jag kommer inte att skriva nått riktigt inlägg förren ikväll eller i morgon. För älsklingen kommer hem om 2-3 timmar och jag vill gärna städa lite innan han kommer hem. Vill att det ska se ganska fint ut i alla fall. Har ju lagt städningen åt sidan de senaste dagarna så det behövdes nu. Lovar att skriva mer så snart jag kan.

Gick till stan

Då har man varit en runda på stan. Liam ville ha mat precis när vi kom hem sen käkade jag en yoggi som jag köpte med. Var tvungen att ha i mig nått kände jag. Ska försöka skriva lite mer sen när jag hämtat Angelina på dagis för jag måste gå snart. Hon ska ju hämtas klockan två.

Gå till stan

Blir nog att jag går ner själv till stan ändå. Hittar ingen som vill med eller rättare sagt så svarar ingen. Känner att jag behöver gå så stan blir bra. Men jag tar nog bussen hem sen då.

Svinkallt

Angelina är lämnad på dagis nu. Kom precis in på dagis vid nio, jag brukar alltid försöka vara lite tidigare men hon ville inte ha byxor idag så det ställde till det lite. Eller det var ju inte bara det vi bråkade om nu på morgonen.
I alla fall så var det svinkallt ute idag. Ringde BVC men jag fick inte tag i dem men talade in ett meddelande. Jag vet att jag skrev tiden på ett kuvert men jag kan bara inte hitta det. Har letat som fan nu men det verkar ha rymt eller nått.

Pratade med mamma med och hon ville inte idag. =( Jag som verkligen hade hoppats på det för det hade varit roligt att gå och snacka lite skit med henne. Hon är ju ändå VÄRLDENS BÄSTA MAMMA!

Så jag får se om jag hittar någon för jag ska byta storlek på skorna innan jag glömmer bort att göra det med. Tyvärr verkar alla ha annat för sig idag, så tråkigt. Även om jag går ner själv så vill jag gärna träffa någon i stan eller så. Hm, får se om jag kommer på någon att fråga sen.


Förvirrad mamma

Kan ju berätta detta även om jag tycker det är oerhört pinsamt. Jag är jätte noga med tider speciellt när det är barnens tider. Så jag skulle till BVC i morgon och hon ringde mig och jag skrev upp tiden. När mamma frågade igår när jag hade tiden så har jag glömt bort. Kan ha varit vi halv elva eller vi halv ett tror jag?! Men jag måste ju veta så jag ska kolla i min väska igen för jag skrev upp den när jag satt i bilen så mycket kommer jag i alla fall ihåg. Annars får jag ringa dem nu och fråga, hehe. De öppnar vid kavrt över åtta så.

Tänkte jag skulle hinna ringa mamma innan bara och se vad hon bestämt sig för idag. Vill hon ut och gå vill jag gärna komma iväg ganska så snabbt eller så. Känns lite stressande när man ska hämta Angelina vid två. Sen kommer säkert mina syskon hem tidigt med så att mamma måste åka.

Usch va jag babblar idag asså. Nu ska jag dricka mitt kaffe och ringa mamma.

Mina mål

Nu är den äckliga blöjan bytt. Måste ta ut blöjorna sen med innan det börjar lukta en massa.

Räknade lite på hur långt jag går per dag i snitt då. Nu har jag ju inte hållt på så länge och jag började med en mjukstart. Men ungefär 5 km i snitt går jag på en dag, enligt min stegräknares mätningar då. Tanken är ju att det bara ska bli längre och längre men jag tar det lugnt från början. Hade det varit finare väder så hade jag nog varit ute betydligt mycket mer. Det är ju skönare att gå i solen än att gå i molningt och kanske till och med regn. Men jag måste försöka hålla fast vid en promenad om dagen, liten eller stor. Ska bli spännande att se vad vågen säger i morgon. Jag har ju en del mål som jag vill nå så småningom. Vill inte sätta för stor press just nu så jag har inga datum på målen utan de är bara mål just nu.

Vikten:

Graviditetsvikt:
70,2 kg
Vikt 3 dagar efter förlossning: 65,2 kg
Vikt 1 vecka efter: 64,2 kg
Vikt 2 veckor efter: ?

Målen:

Del mål 1: 63 kg
Del mål 2: 60 kg
Slutmål: 58 kg

Jag har sovit!

Blev ändå ganska sent igår för Markus ringde sen med så det blev att vi pratade om en massa. Så vid elva la jag mig för att sova. Somnade ganska snabbt sedan vaknade Liam vid halv tre ungefär och ville ha mat. Hör och häpna sen sov han resten av natten. Känner mig riktigt utvilad idag. Det var så skönt att få sova så bra en natt.

När jag vaknade var det mindre roligt för då hade Angelinas bajsblöja läckt så det var bajs på hela henne och i sängen. Så det vara bara att slänga in henne i duschen och sen fick hon bada en liten stund. Detta var vid halv sju i morse.

Sen gick vi ner och jag matade Liam. Och nu dricker Angelina välling och jag kaffe. Ska ringa min mamma sen och höra om hon ville gå en runda. Funderar på om man ska traska ner till stan och byta storlek på skorna. Men jag vill ju inte jättegärna gå hela den rundan själv. För er som inte vet så är det cirka 5 km bilväg men sen blir det lite längre gångvägen eftersom man måste gå omvägar eller så. Så går man fram och tillbaka har man ju gått strax över en mil.

Nu har Angelina bajsat igen. Hon står här och vill byta blöjan nu så jag ska ta henne. Och jag lovar fy va illa det luktar så illa brukar det inte vara.

Drar mig sakta mot sängen

Nej, nu ska jag försöka komma i säng snart känner att jag behöver det. Sa jag igår med och det tog ju sin tid att komma i säng. Så det är lika bra att jag tar tag i det nu så kanske jag är i säng till kvart över 10 om jag har lite tur. Fan tror jag måste byta skorna ändå. Blää, då måste jag ner i morgon med! Håll tummarna för fint väder i morgon i alla fall. Nu ska jag försöka ringa min sambo.

Godnatt och sov gott!

Mest aktiva?

Hur fungerar detta med mest aktiva? Det har jag tänkt på eftersom man ser det varje gång man ska logga in. Är det dem som skriver mest inlägg då? Under hur lång period då? Är det under hela blogg tiden, på en vecka, på en dag? Kikade efter lite info men hittade igen. Någon som vet så får ni gärna berätta.

Kärlek!

Testar mina nya skor nu för att se om de verkligen passar blev lite tveksam när jag tog på mig dem. Men vi får se hur det känns. Angelina vägrade sova i sin säng så till slut fick jag ta med Liam upp och lägga henne i min säng. Så satt hon och klappade Liam medans jag ammade honom. Han fick låna hennes snuttis med. Sen kollade hon så inte jag eller Liam hade feber. Vilken underbar prinsessa jag har asså. Fattar inte att man kan älska sin barn så jävla mycket, det är sjukt. Känner mig så lycklig med min underbara sambo och mina två fantastiska barn!

Resultat av shopping-rundan

Här kommer lite bilder på det jag handlade idag. Blev tre par trosor med men dem tog jag ingen bild på för de var helt vanliga enkla. Kanske inte jättespännande ;)




Denna klänning till Angelina för 49:50:-



Samma typ av klänning med annat mönster till Angelina också för 49:50:-



En söt tröja till Liam dock stl. 62 gick på 69:50:-.



Strumpor att ha till mina skor, borste, mascara och ansiktsmask.


Mina nya skor stl.37 (kanske hade behövt 38 är tveksam) 199:-.

Biggest Looser

Japp, nu ska jag kolla lite på Biggest Looser tänkte jag. Och käka kexchocklad och dricka cola. Det "bästa" programmet att göra det till, haha. Nej, jag brukar titta på det när jag lagt Angelina och nu är jag så sugen på mitt gottis. Ska lägga upp bilderna sen med.

Va dåliga ni är på att kommentera! Blir ju så glad när jag får lite kommentarer!

Deckad

Var så nära att somna på soffan men som tur var ringde Milla. Kan ju inte sova när barnen är vakna eller Angelina rättare sagt. Hon bara hittar på bus idag. Häller upp kattmat helt själv, försöker smita ut, bråkar och har sig. Tror snart att jag kommer bli tokig på henne. Nu står hon och river ner mina saker. Längtar tills hon ska sova idag. Brukar alltid vara så mysigt att få vara med henne speciellt när hon varit på dagis. Men idag är jag för trött och hon är för bråkig. Får jaga henne mellan varven nu när jag skriver med.

Köpte hem kexchocklad och cola till mig idag med. Tänkte att jag ska unna mig det ikväll. Är ju fortfarande jätte sötsugen men jag försöker låta bli så mycket som det bara går. I morgon kommer kanske mamma hit och går en runda med oss fast det beror på vädret.

Längtar till fredag för då kanske älskligen kommer hem, ska till BVC med Liam och sen får jag ju väga mig igen. Hoppas jag gått ner åtminstånde 0,5 kg eller nått annars kommer jag nog bli lite ledsen. Ska bli riktigt kul att gå till BVC och se vad han väger och om han blivit längre på två veckor.

Önskar verkligen att Markus hade kunnat vara hemma nu. Åtminstånde ett par dagar längre än vad han var. Det som är värst just nu är att jag inte vet när han kommer hem. Kanske på fredag eller lördag om jag har tur. Jaja, vi får väl se.

Ska lägga mig på soffan och slöa lite till tror jag. Men först ska jag bygga med Angelina. Har tagit bilder på inköpen idag men orkar inte lägga upp dem nu.

Trött som en gnu

Bläää och usch säger jag bara idag. Jag är verkligen skit trött efter att ha varit nere på stan. Sen hämtade jag ju Angelina och vi har käkat lite mackor för nån timme sen. Hon hade inte sovit nått alls på dagis idag men än så länge verkar hon inte vara tröttare än vanligt. Tur är väl det nu när jag är så himla trött. Hade kunnat sova ett par timmar nu, men det går ju inte. Tänkte att jag ska ta och lägga upp bilder på det jag shoppat idag och berätta lite mer om dagen. Just nu orkar jag inte det, ska lägga mig på soffan och slöa en stund. Kanske bygga lite med Angelina med.

Dax att sova

Tog lite tid att besluta sig men nu är det bestämt. Jag ska ta och fixa iordning oss för sängen nu. Behöver ju all sömn jag kan få känner jag. Försökte ringa till älsklingen med men han går inte att få tag i men jag har ju i alla fall pratat med han idag så det är ju lugnt. Testar väl en sista gång sen innan jag lägger mig. Bara Liam och Angelina sover i natt så blir jag nöjd.

Godnatt på er!

Sova eller glo på serie?

Usch va jag är trött nu. Sitter och funderar på om jag ska ta och tvätta av mig sminket nu. Sen funderar jag på om jag ska ta och lägga mig eller titta på 2 ½ men. Är riktigt jävla trött men jag undrar om jag verkligen kommer att somna.

I morgon ska jag i alla fall ner till stan efter jag har lämnat Angelina på dagiset. Ska ner och shoppa lite med Lisa. Funderar på om jag ska Liams vagn till dagiset och att Angelina får gå själv för annars måste jag ju hem och byra vagn med. Kanske blir så att jag gå ner till stan eftersom bussen inte går förrens 9.30 sen är den framme typ vid 9.45 så på den tiden hinner jag ju nästan gå ner. Får se hur vädret blir. Har ingen större lust att gå i ösregn. Men enligt SMHI skulle det inte regna verkade det inte som. Aja vi får se de har ju haft fel innan.


Angelina & Liam

Passar på att bjuda på lite andra bilder när jag ändå är i farten. =)


Båda mina gullungar!


Lillebror behövde en puss tyckte Angelina.


Min lille prins =)


Min lilla prinsessa!

Beställt från H&M

Hade tänkt lägga upp bilder på det jag beställt. Men nu kan jag inte se allt och då var det lite svårt att hitta. Men här kommer en del bilder på lite av det jag beställt. Kommer att få allt i omgångar eftersom allt inte fanns inne tyvärr. Men så är det ibland.


Cardigan till mig.

Cardigan till mig.

Cardigan till mig.

Kjol till Angelina.

Kjol till Angelina.

Klänning till mig.


Klänning till mig.


Klänning till Angelina. (rea)







Leggins till mig.





Leggins till mig.


Linne till mig.



Linne till mig.



Linne till mig. (Älskar den färgen)


Linne till Angelina.



Linnebyxor till mig. (lär få ångra att jag köpte vita)




Munkjacka till mig.





Tröja till mig.

Tröja till Angelina. (Hittade den med på rea och hon har velat ha en barbapappa-tröja länge nu).


Denna dag

Angelina ligger nu i sängen och dricker välling. Liam är än så länge ganska lugn.

Idag efter utvecklingsamtalet på dagis så kom Sandra förbi. Drack kaffe och snackade skit. Blev mest om barn och graviditet som vanligt, hehe. Sen gick vi en lagom lång promenad tillsammans. Dock så regnade det större delen av vägen. Men det var ändå skönt att få komma ut och med sällskap med. Tycker synd om Sandra för hon hade ju beräknad födsel den 2 maj (dagen innan mig) och än så länge verkar hennes bebis trivas lite för bra därinne. Hoppas att det snart kör igång för henne så hon kan få sin bebis hon med snart. Vid strax i två åkte hon för hon skulle hämta sin son på dagis.
Jag promenderade bort för att hämta Angelina. Hämtningen gick faktiskt riktigt bra. Var lite krångel bara när vi hade kommit ut för då ville hon åka rutchkana (stavning?), men hon gav sig ganska snabbt. Hann  precis innan för dörren innan det började hagla och det var inga små bitar heller. Efter en lite stund hemma hörde vi hur det åskade med så vi drog ut det viktigaste men åskan försvann snabbt.

Annars har det inte hänt så jätte mycket idag, jag har fixat lite med disken och så. Aaah, just de jag fick brev med från Sthlm. Det var från min morbror och hans familj som ville säga grattis till att jag fyllt år, Angelina fyllt år och att vi hade fått Liam. Och så hade de skickat med ett presentkort, så himla gulliga är dem. Ska skriva till dem ikväll och tacka. De hade ju verkligen inte behövt det.

Lägga Prinsessan

Tänkte att jag ska lägga Angelina nu sen ska jag försöka slänge ihop lite bättre blogginlägg. Inte så himla kul att bara läsa min korta inlägg. Liam ligger vaken i vagnen just nu så vi får väl se om han kommer att hålla sig lugn sen så jag hinner med att skriva. Håll tummarna för att Angelina somnar nu med. Vore typiskt om hon inte gör det.

Utvecklingsamtal

Så nu kanske jag hinner skriva ett kort inlägg till. Antar att Angelina kommer att komma snart och tycka att jag är tråkig. På utevecklingsamtalet i morse så pratade vi massa om hur duktig Angelina är. Att hon har kommit långt med språkutvecklingen och är mycket social tjej. Dock så äter hon ganska dåligt på dagis med numera fick jag också reda på. Antar att det är en period men vi får väl se vart detta leder. Blir nog att minska på vällingen om det fortsätter såhär. För hon måste äta riktig mat med ju.

Dåligt med bloggande

Idag har det inte alls blivit nått bloggande knappt. Men jag ska försöka komma i fatt lite idag. Natten var väl okej, Liam tog nappen men tappade den efter 5 minuter igen. Angelina gick tydligen och la sig i min säng i natt. Jag märkte inte ens det utan när jag vaknade under natten så låg hon där helt plötsligt.

Lämnade Angelina på dagis, belv lite stressigt eftersom jag kanppt kom upp ur sängen. Liam sover alltid som bäst då med. Men vi kom i tid i alla fall. Skriver snart Liam vaknade nu.

Ta kväll

Nu sover båda barnen. Jag har suttit och tittat på tv lite och målat mina tår. Rött blev det för det var det ända nagellack jag hade. Kanske dax att köpa mer färger snart. Hehe.
Har läst lite om hur länge efter förlossningen man måste vänta med att träna, men det verkar inte finnas jätte bra svar så jag väntar väl till efterkontrollen eller nått innan jag börjar på riktigt. Vill ju gärna få ner magen och inte bara benen. Händer ju knappt nått på magen om jag bara ska gå.

Ska se om jag orkar lägga upp vad jag beställde i morgon. För nu känner jag att det är dax för mig att ta kväll. Ska försöka ligga i sängen vid halv tio, tio tiden tänkte jag. Hoppas även att jag kan somna lite tidigare ikväll för det behöver jag.

I morgon blir det utvecklingssamtal på Angelinas dagis på morgonen och Liam får ju så klart följa med. Sen vet jag inte riktigt vad som händer men det blir nog att gå en runda i alla fall.

Godnatt på er!

Snälla barn somna

Angelina är lagd för natten nu. Hon verkade vara mycket tröttare idag men det beror nog på att hon inte fick sova middag. Håll tummarna med mig att hon somnar nu. Liam verkar ta nappen lite mer nu också. Känns lovande. Nej, måste ta han nu men försöker skriva lite mer sen.


Regn i luften?

Kom precis hem efter en promenad ute. Blev att vi gick lite längre idag. Dock så kändes det hela tiden som att det skulle börja regna men det hann det inte göra som tur var. Gungade lite på gungorna här i området innan vi gick in eftersom jag hade lovat Angelina det. Skulle ta lite bilder hade jag tänkt mig men tydligen var mitt memory card fullt. Så ikväll måste jag ta och fixa med det också men någon bild blev det i alla fall.

Nu har jag beställt på H&M. Blev riktigt mycket och dyrt. Handlade för 2 tusen ungefär och då var det bara till mig och Angelina. Blev lite ledsen för ett par byxor som jag hittade och bara älskade var slut nu när jag skulle beställa. Hoppas att de kommer tillbaka sen för jag vill verkligen ha dem.

Tänkte ta det lite lugnt en stund sen ska jag börja med maten. Idag blir det klyftpotatis, beasås och sjömansbiff. Efter maten har jag lovat Angelina att hon ska få bada. Menade att hon skulle få duscha men råkade säga bada. Så nu vill hon bara bada får väl se om hon ändrar sig, jag hoppas på det.


Beställa?

Har suttit och kollat lite i H&M katalogen nu och hittat en massa. Eller ja det hade jag ju gjort innan med. Men jag funderar på att beställa lite redan nu för jag hittade lite på rean till Angelina med. Ska räkna hur mycket det kommer att bli och lite så. Får se om vi kan beställa allt eller om vi får beställa i omgångar. Vore kul med lite nya kläder. Angelina behöver mest sommarkläder. Men jag behöver en ny garderob känner jag nu. Har knappt köpt nått nytt sedan innan jag blev gravid med Angelina. Så det är ju nästan tre år sedan.

Personnummer

Just det glömde ju skriva att våra personnummer blir ju ganska roliga nu. Jag har ju 880412, Angelina har 080422 och Liam får ju 100422. Jag som tyckte det var rörigt redan innan att hålla koll på personnummrena. Detta kommer att bli mycket rörigt när jag ska uppge någon av oss personnummer. Sen ska man ju komma ihåg alla fyra sista med. Mina sitter väl ganska bra nu men det har ju hänt att jag har sagt Angelinas fyra sista istället med och tvärtom. Rörigt värre nu när alla fyller samma månad och har 2:an. Komiskt ändå att det bestämde sig att komma på samma dag fast ingen av dem var beräknad till de datumet.

H&M- love it



Älskar verkligen denna tröjor. Så detta kommer att bli en av klädesplaggen jag kommer att beställa mer än en av. Så skönt att ha en tunn tröja över. Älskar H&M.

Vad händer i veckan?

Nu har vi käkat lite mackor i alla fall. Hann precis käka klart innan Liam vaknade och ville ha mat. Ska snart ta och planera vad vi ska käka till middag idag. Vill gå ut men det får nog bli lite senare. Det var ju inte jättevarmt idag heller för solen är i moln och det blåser lite.

Ska försöka hinna med att kolla lite till i H&M katalogen sen med. Tänkte att jag ska nog beställa lite sen. Får se hur mycket pengar vi får över denna månaden först.

Funderar på vad jag ska hitta på de dagar Angelina går på dagis sen med. Hade varit kul att komma ut lite medans man bara har ett barn att ta hand om. Blir mer att gå ut med båda sen när man kommit in i detta lite mer. Det är ju bara andra dagen jag är själv idag så.

Ut med soporna

Nu har mamma varit här och lämat matvarorna. Hon stannade 5 minuter extra så jag fick springa ut med soporna i alla fall. Så nu är det gjort med, känns skönt. Sen hade jag fårr massa post idag. Fick Liams personnummer och namnblanketterna. Sen vårdval för honom också. Var en massa andra brev med som inte var så roliga. Har väntat på att få hans personnummer och namnblanketterna. Liam fick ett ganska enkelt personnummer men kanske lite för enkelt så det nästan blir svårt att komma ihåg. När Markus kommer hem så ska vi fylla i namnblanketten med. Undrar dock när man ska till socialen för faderskapet. För nu står jag ju på ensamvårdnad. Får väl se om de hör av sig. Nu har vi ju ändå ingen möjlighet att komma på ett tag.

Magen knorrar

Lite har jag fått gjort nu men det är inte mycket. Har ingen större lust att städa och dona idag. Vill helst bara gå ut och gå. Det är ju dock lite jobbigt att gå ut med båda barnen. Måste passa in det med Liams mattider och sen tycker inte Angelina att det är super kul att vara ute och gå en massa. Men vi får väl se sen om vi kommer ut en liten runda idag med. Måste i vilka fall som helst gå ut med soporna.

Känner hur magen börjar knorra nu så jag får snart försöka ta och käka nått innan jag blir tok hungrig. Men först ska jag försöka fixa lite till här hemma innan Liam vill ha mat igen för det borde han vilja snart.

Varannan timme

Angelina somnade tillslut i min säng igår. Och jag hann inte mycket mer än att somna innan Liam vaknade och ville ha mat. Han vaknade ungefär varannan timme i natt med. Trodde jag skulle bli galen för jag var så himla trött med. I morse gick vi inte upp förrens vid halv nio när mamma ringde. Så nu har mamma varit här och jag har fått duscha. Hur skönt som helst att få duscha i lugn och ro. Eller ja jag skyndade mig så mycket jag kunde men jag hade ju inte Angelina med mig i alla fall. Mamma åkte nyligen för hon skulle handla och lite sånt. Så hon är så snäll att hon handlar åt mig med så jag slipper åka till affären i morgon med.

Ska passa på att göra lite nu medans Angelina tittar på Anki och Pytte.

Bajs

Nu har jag precis blivit helt galen tror jag. Satt och pratade med mamma och höll ett öga på Angelina men inte precis hela tiden. Så hon passade på att ta av sig blöjan som hon precis bajsat i. Mysigt! Och massa bajs och löst var det med. Så det var bara att slänga in henne i en snabb dusch och få henne ren. Nu har hon i alla fall ren blöja och en ny pyjmas.

Mamma kommer hit i morgon så vi ska nog gå en runda. Sen ska hon ha barnen i en kvart eller nått så jag får duscha för det har jag ju inte kunnat nu när Angelina har varit vaken hela kvällen. Ska försöka vakna tidigt i morgon och väcka Angelina mycket tidigare så hon somnar på kvällen.

Nu ska jag byta på Liam med sen ska jag ta och prata lite med älskligen innan jag tar och lägger mig för natten. Har en känsla av att Angelina inte kommer att sova om jag inte lägger mig med.

Mat, mat och mat

Tror snart att jag kommer att bli galen. Angelina började skrika igen precis när jag satt och ammade Liam med. Så hon fick vänta lite eftersom det oftast är han som blir lidande. Sen var det bara att ta ner henne så nu sitter hon och leker med duplo. Liam äter verkligen hela tiden idag. Innan har jag matat honom ungefär var 4:e timme men idag äter han nästan varannan timme. Hade jag bara haft honom så hade det ju inte spelat någon roll men nu börjar det vi lite jobbigt. Nu måste jag nog mata han igen. Får se om det blir fler inlägg idag.

Leker istället för att sova

Angelina sover fortfarande inte utan hon sitter uppe och leker. Jag som tänkte duscha när hon somnade men det verkar som att det kommer att dröja. Inte nog med det låter det som att Liam är på väg att vakna nu med. Ja, nu är han vaken måste ta honom.

Natta Angelina

La Angelina för ungefär en timme sedan och hon har fortfarande inte somnat. Hörde att hon satt och lekte vilket hon brukar innan hon somnar. Sen stod hon och ropade på mig så jag gick upp. Läste ett X antal böcker för henne, sa godnatt och gick. Hann bara till trappan innan hon kom och ville med ner. Gick och la henne igen. Och såhär höll vi på en bra stund. Hon sover fortfarande inte utan hon leker men hon är ju inte ledsen längre i alla fall. Fattar inte varför det har börjat strula med. Hoppas att det ändrar sig snart för detta kommer bli jobbigt annars.

Ute

Nu har vi varit ute och gungat. Gick en lite runda med men jag orkade inte gå så långt. Det kändes verkligen i kroppen att gå så jag får börja lite lugnt. Vill ju gå ner snabbt i vikt nu men jag måste ju ändå lyssna på kroppen. Angelina är super arg just nu för att hon inte får gunga mer. Blev senare än vad jag hade tänkt mig för jag skulle ha lagat mat nu men jag känner att det blir för sent så det får bli mackor nu istället.
Försökte muta Angelina med att hon kunde få en glass efter vi käkat mackor men hon vill bara gunga. Nej, måste ta henne nu.

Supertrött mamma

Nu har vi hållt på en del med tvätten. Liam gör inget annat än äter idag. Undrar om han fortfarande har lite ont i magen. Han har i alla fall varit vaken en lång stund nu och suttit med mig och Angelina. Sitter och funderar på om vi ska gå ut och gå nu. Eller om jag ska lägga Angelina och se om hon kan sova middag hemma först för jag är verkligen supertrött nu. Vore skönt att få vila i alla fall en halvtimme eller nått. Men frågan är lägger vi oss så kanske vi inte kommer ut sen. Måste verkligen gå ut och gå lite känner jag men samtidigt behöver jag sova med. Gaah, beslutsångest. Nej, jag testar lägga henne det är ju inte ens säkert att hon somnar.


Godisgris

Då är man klar med att slänga i en nya maskin och jag har plockat ner den torra tvätten. Angelina satt i sängen och pratade med mig medans jag höll på med det. Mest pratade vi om att pappa är och jobbar. Nu har han ju varit hemma lite så det är svårt för henne när han åker igen.

När vi kom ner hittade Angelina en godispåse som jag trodde var tom men tydligen var den inte det för hon hittade en bit. Så hon fick ta den fast jag inte gillar att hon äter så mycket sånt. Nu sitter hon i alla fall i soffan och dricker välling. Sen ska jag vika lite tvätt och efter det blir det nog frukost.

Tack Emmy =) Vad får du upp att bloggen heter då? För jag har ändrat, testade att ändra igen.

Njuta

Nu ska jag njuta lite av min sista lugna stund. Måste snart väcka Angelina om vi ska kunna vända tillbaka på tiderna för henne. Så en kopp kaffe och bara ta det lugnt lite innan jag väcker henne sitter inte fel. Tänkte jag ska ta och passa på att hänga tvätten och slänga in en ny maskin innan jag väcker henne. Får väl se hon kanske vaknar när jag är där uppe ändå.

Vädret ser fortfarande lovande ut. Funderar på om jag har någon kompis som kan tänka sig att ut och gå lite med mig idag. Får väl se om jag kommer på någon annars går jag själv med barnen. Det tråkiga är bara om Angelina somnar för då ha jag ingen att prata med. Men ska jag gå ner mer i vikt kanske det är bara att vänja sig.

Tidig morgon

Natten har varit okej. Hade svårt att somna för det var någon som hade fest i närheten. Det var en konstant högt dunkande från en bas, vilket var svårt att somna till. Sen vaknade barnen om vart annat. Angelina sov i min säng i natt för hon vaknade vid tolv tiden. Liam hade nog lite magknip i natt med tror jag. Sen vid halv sex gick jag och Liam upp för han skrek så han höll på att väcka Angelina. Har ammat honom och tittat lite på tv. Nu sitter jag här med min kaffekopp och funderar på vad som ska hända idag. Får nog ta och tvätta lite till. Vädret ser lovande ut i alla fall så det kan nog bli att gå en runda med. Vika tvätten från igår ska jag hinna med också.

Angelina sover fortfarande men jag tänkte att hon ska få sova ett tag till. Måste vända på hennes tider, det har ju blivit lite fel nu efter Liam kom. Men som tur väl är brukar det inte vara jättesvårt i alla fall.

Gick upp 7 kg

Kom på att jag måste "skryta" lite nu ju. Vid inskrivningen vägde jag 63 kg och innan Liam kom så vägde jag 70,3 kg. Vägde mig sedan någon dag efter att han hade kommit och då vägde jag 65,2 kg och idag ungefär en vecka senare vägde jag mig igen och vågen visade 64,2 kg. Så det är inte jätte mycket kvar till inskrivningsvikten. Men jag vill gärna gå ner ett par kilo till men det går ju åt rätt håll.
Lägger upp bilder på magen med.


Magen på kvällen dagen innan han kom ut.


Tagen 3 dagar efter förlossningen.




Och nu har magen blivit ännu mindre men det har jag ingen bild på ;)

Vår lille prins!

Insåg precis att jag fortfarande inte lagt upp några bilder på sonen. Så här kommer några bilder i alla fall. Som ni kanske läste så ska han få heta Liam är det bestämt nu.


Prinsen och prinsessan! En riktig puss. =)


På sjukhuset, bara några timmar gammal.


Sover gott i vagnen =)


Jobbigt

Nu har jag precis lagt min stora tjej för natten. Hoppas att hon somnar nu. Men det verkade lovande för hon höll på att somna i soffan här nere. Sen åkte Markus precis och denna gången vet vi inte när han kommer hem. Beror på hur allt kommer att gå. Känns riktigt jobbigt fick anstränga mig för att inte gråta när han åkte. Vill inte att Angelina ser att jag blir ledsen. Vet inte riktigt hur jag ska orka rent psykiskt men måste man så måste man. Det är ju bara att bita ihop tyvärr. Finns ändå inget jag kan göra.

I morgon hoppas jag att väderet är lite bättre så jag kan gå en låång promenad med mina underbara små barn. Vi behöver få komma ut lite allihopa känner jag.

Massa att göra

Nu har jag hunnit med att tvätta två maskiner tvätt, leka med Angelina och städa lite i köket. Tänkte att jag skulle hinna med att göra klart i köket men just nu beror det på Angelina. Hon bara hittar på massa bus idag. Får väl se om jag hinner med det sen. Så tråkigt att det regnar från och till annars hade det avrit skönt att gå en runda med barnen. Nej, nu skriker Liam så jag måste ta honom.

Förlossningsberättelse nr. 2


Här kommer min förlossningsberättelse så mycket som jag kan få ihop det utan mina journaler. Blev bara cirka tider eftersom man inte kollade klockan speciellt ofta. Är ni känsliga läs INTE!




Jag hade haft sammandragningar under dagen som inte ville ge med sig. Så efter jag hämtat Angelina på dagiset klockan 14.00 så bad jag mamma komma in för jag kände att jag inte skulle orka ha Angelina själv. Mamma kommer in vid 15.00 ungefär. Sammandragningarna arbetar på och jag börjar fundera på om det kan vara på gång. Jag och mamma går en runda för att få det att sätta igång mer.

Framåt 21.00 på kvällen avtar sammandragningarna helt. Mamma funderar på att åka hem men bestämmer sig för att vänta lite till. Runt 22.00 börjar sammandragningarna komma igen men de är inte regelbundna och gör inte jätteont heller. Sitter i soffan och tittar på tv med mamma. Vid 23.00 får jag regelbundna värkar som kommer med 1-2 minuters mellanrum och de gör ganska ont.

Vid 00.30 ringer jag till förlossningen och frågar vad det tycker jag ska göra. De säger att jag får komma in om jag vill men att jag nog kan avvakta ett par timmar till. Ringer till Markus och berättar att jag troligen kommer att få åka in under natten. Känner mig verkligen ledsen just då för att han inte kommer få vara med om det händer under natten. Sen ringer jag till Markus pappa för att han ska komma och vara barnvakt åt Angelina. Han dyker upp här vid 02.00 ungefär. Sitter och försöker prata med mamma och Markus pappa. Men värkarna blir bara värre och värre. Tillslut känner jag att jag inte orkar vara hemma mer.

Jag och mamma börjar gå mot bilen och värkarna kommer med 30-40 sekunder i mellan. Medans vi går känner jag att det bara rinner i trosorna. Gråter hysteriskt och säger till mamma att jag har kissat på mig. Varje steg jag tar så rinner det. Jag är helt bombsäker på att jag har kissat på mig. Mamma försöker lugna mig med att det kanske bara kunde vara vattnet som gått.

Klockan 03.00 anländer vi på förlossningen. De sätter en CTG på mig först för att kolla fosterljuden och värkarna. Jag blir lite besviken att de inte kunde ha kollat om det hade hänt nått först. Väljer att stå upp lutad mot en ”gåvagn”. Värkarna håller sig med 30 sekunder i mellan och mamma får stå brevid mig hela tiden. Hon fick springa i mellan värkarna för att ge mig vatten och sånt. Rätt var det var så tappar jag andan och får ingen luft. Mamma ringer efter barnmorskan och de kommer in men det finns ju inget de kan göra. Jag vet inte om det var smärtan eller oron över att Markus inte var med. Det hände tre gånger och jag blev lika rädd varje gång. I fyrtio minuter fick jag ungefär stå med CTG-kurvan. Vid 03.40 kommer barnmorskan in igen och ska kolla om jag börjat öppna mig något. Då är jag öppen 4 cm och tappen är utplånad.

Bara en liten stund efter hon lämnat rummet så börjar värkarna göra ondare och bli tätare så vi ringer in henne igen och jag ber om att få testa lustgasen. Mår inte alls bra på lustgasen så jag tar den inte alls länge. Känner helt plötsligt att det trycker på som bara den och att jag vill krysta. Ringer på signal-knappen igen. Barnmorskan kommer in igen och då är klockan 04.45. Hon konstaterar att jag är öppen 7 cm. Jag fick krystvärkar för att fostersäcken bubblade ut och sen låg huvudet och tryckte på det mer. Jag får inte krysta men går det verkligen inte att låta bli får jag bara ta i lite säger barnmorskan. Nu börjar jag må dåligt. Mår illa som bara den. Får ställa mig på alla fyra i sängen för att det inte ska trycka på lika mycket men det hjälper inte. Tillslut bestämmer sig barnmorskan ta hål på hinnorna så vattnet ska gå. Men hon får problem för huvudet ligger så nära. Detta gör riktigt ont när hon försöker, men hon lyckas tillslut och vattnet går.

 Vid 05.10 är jag öppen 10 cm och krystvärkarna blir allt starkare. Hon säger att jag får krysta och att det är bara att ta i. Jag krystar allt vad jag orkar men inget händer. Frågar henne varför inget händer fast jag verkligen ger allt och det gjorde fruktansvärt ont att krysta. Hon känner att det är en liten kant kvar som måste bort innan bebisen kan komma ut. Barnmorskan måste trycka på kanten samtidigt som jag krystar. Den smärtan är fruktansvärd och det kändes som det aldrig skulle vara över. De ber mig under hela tiden att ändra ställningar. Spyr som bara den samtidigt som jag får krystvärkar. Jag tappar all kontroll och slänger runt i hela sängen, biter både mig själv (nått jag upptäckte efter) och kudden. Säger att jag ger upp och ber dem att plocka ut bebisen åt mig. Försöker övertala barnmorskan att jag inte kan göra detta utan att de måste hjälpa mig. Krystvärkarna fortsätter att komma och jag kan inget annat än att krysta.

Tillslut så ger kanten med sig och jag känner hur det händer något. Helt plötsligt får jag nya krafter och tar i för fullt. Barnmorskan fick nog säga till mig tre gånger att huvudet var halvvägs och att jag måste sluta krysta om jag inte ville spricka en massa. Sen tog det två krystvärkar så var det över. 05.43 tittar vår prins ut. Mamma fick äran att klippa hans navelsträng. Moderkakan kom sen ut utan problem. Känner bara en lättnad över att det äntligen var färdigt. Blev att jag skulle sy 2 stygn men hon satte 3 för att det skulle bli snyggare. Amningen fungerade bra på direkten. Ringde nästan direkt till Markus och berättade att vår son hade kommit, skickade även en bild.

Han vägde 3060 gram och var 49 cm lång. Förlossningen tog 7 timmar från första regelbundna värkarna och 3 timmar från det jag kom in på förlossningen.

Sen stannade vi till 12.00 innan vi åkte hem. BB var helt fullbelagt så jag skulle ha fått stanna i detta hemska förlossningsrum ett bra tag till och då åkte jag hellre hem.

Det blev en liten Liam.

Under graviditeten vägde jag 70,3 kg och efter förlossningen vägde jag 65,2 kg. Inskrivningsvikten låg på 63,2 kg så jag har 2 kilo kvar att gå ner till inskrivningsvikten.


Inte en lugn stund

Blev inget inlägg igår. Hade inte riktigt tid att skriva men jag hoppas på att kunna få ihop ett inlägg nu om gårdagen och lite om idag. Får se om mina barn går med på att jag sitter här lite bara.

Igår så åkte vi till svärmor först. Jag och barnen var där medans Markus åkte till verkstaden för att koppla ur airbagen. Sen kom Markus och hämtade mig och lillkillen. Angelina fick stanna hos sin farmor istället för att behöva följa med och shoppa för det tycker ju inte hon är så jätteroligt heller.

När vi kommit ner på stan var Markus hungrig så det blev att vi satte oss på en grill och käkade lite. Sen gick vi till BR och shoppade loss. Nej, vi skulle bara ha en duplo-platta till Angelina så hon hade nått att bygga på. Men sen tyckte vi att hon hade ju inte så mycket duplo så hon fick 90 bitar till plus en gubbe med en tiger men den har hon inte fått än. Sen blev jag medlem i BR-klubben och Angelina fick en födelsedagspresent. Man fick välja mellan ett par stycken och vi valde en lastbil till henne. När vi kom hem och hon öppnade så var det ett pennskrin istället, mycket synd. Men jag orkar verkligen inte krabba med det och hon visste ju ändå inte att det skulle ha varit en lastbil. Medans jag stod på BR handlade Markus linser till sig. Sen gick vi tillsammans bort till Systembolaget och köpte lite vin.

Sen gick vi till bilen och körde till en parkering lite närmare cykelaffären vi skulle in i med Angelinas trehjuling. Den gnisslade här hemma som bara den och det hjälpte inte att smörja den så vi fick lämna in den istället. Och medans den var inne på lagning så gick vi till H&M och handlade lite. Blev bara 10 par strumpor till Markus och 5 par till mig och ett paraply. Sen gick vi vidare till Lindex och där blev det att jag handlade två amningsnattlinnen, en amningsbehå och tre par trosor. Gick sedan bort för att hämta trehjulingen igen och då var den gnissel-fri. Så skönt att slippa lyssna på det ljudet. Milla och Charlie ringde och undrade om de fick komma på kvällen och käka lite. Så vi bestämde att de skulle komma upp till oss eftersom det är enklast. Sen åkte vi för att hämta Angelina. Då var Markus ena bror och tjej där med så vi stannade en liten stund och pratade. Fick kläder till lillkillen av både dem och hans farmor. Jättefina kläder. Ännu mer att tvätta nu. ;)

Körde upp till H&M för jag ville hinna med att köpa nått till lille Vincent med eftersom de ändå skulle komma. Blev ett tråkigt köp men det är så svårt att veta vad andra gillar så det belv en vit body och ett par jeans till honom. Eftersom jag fick gå in på H&M själv så blev det lite annat med. Lillkillen fick en pjyamas och två mössor. Angelina fick en Hello Kitty tröja som var på rea så den kostade bara 50 kronor. Sen hittade jag ett snyggt linne till mig med och det kostade inte mer än 70 kronor eller nått så det blev det med.

Sen var det bara att åka hem och försöka få in allt. Markus var tvungen att sticka till kontoret så han lämnade bara av mig och barnen hemma. Fick slå in Angelinas saker eftersom hon tycker det är så roligt att öppna paket sen gömde jag dem så Markus skulle få vara med när hon öppnade.

Milla, Charlie och lille Vincent kom på besök sen. De tog med sig mat. Det blev potatis, rödlök, mortötter, paprika och kyckling i ugnen med tsatsiki. Supergott blev det. Snackade lite skit och sånt. Fullt upp nästan hela tiden med alla barnen med. Men det är ju så skönt när man träffar andra med barn för då har man mer förståelse för varandra. Stackars lille Vincent hade ont i magen så han ville ingenting. Sen när de åkte så städade jag upp lite sen gick vi och la oss.

Lillkillen var vaken hela natten nästan från och till. Så i natt har jag inte alls sovit bra. Och Angelina kom inte i säng förrens jättesent igår. Men vi fick sova till strax efter nio och då låg Angelina fortfarande och sov. Fast hon vaknade bara en kvart efter oss. Så idag känner jag mig jättetrött. Markus åkte iväg och skulle lasta nu sen kommer han hem en liten sväng innan han åker för veckan.

Idag blir det till att tvätta, städa och leka massa med Angelina. Tänkte att jag ska väga mig varje fredag nu men igår glömde jag så jag får göra det idag istället. Veckan som kommer nu så ska jag försöka tänka lite mer på vad jag stoppar i mig och försöka komma ut och gå lite.

Ska försöka lägga upp förlossningsberättelsen med. Sen blir det kanske lite bilder med om jag hinner.

RSS 2.0