Det har varit ganska mycket idag så jag ha...

Det har varit ganska mycket idag så jag har inte hunnit blogga. Men det kommer lite mer ikväll när jag fått barnen lugna.


Nu är vi uppe igen. Det första man gör på ...

Nu är vi uppe igen. Det första man gör på morgonen är att kliva rätt ner i en kisspöl. Angelinas blöja sätt snett. Mysigt!


Åh, nej jag glömde ta in dynorna plus hand...

Åh, nej jag glömde ta in dynorna plus handduken. Och jag vet inte om jag vill gå ut för jag hör åskan en bit bort. Vill somna om och vakna utan åska just nu.


Sitter och matar liam nu. Blev riktigt för...

Sitter och matar liam nu. Blev riktigt förvånad när jag hör att det regnar ute. Det stod det inte på smhi. Skönt för då kyler det lite.


Jag brände mig visst en del fast jag inte ...

Jag brände mig visst en del fast jag inte brukar göra det. Smörjer in mig som bara den nu och snart är det dax att sova igen. Blir slut av värmen.


Nu har vi gjort pannkaksmet. Satte mig och...

Nu har vi gjort pannkaksmet. Satte mig och rökte innan jag ska ställa mig och steka. Kollade till liam innan och han bajsade så det blir ett byte innan med.


Solen verkar ta idag

Nu har jag hämtat Angelina på dagis. Varmt som bara den var det att gå även om det inte alls är långt. Angelina cyklade fint hela vägen hem med. Så söt är hon när hon cyklar.

Tror jag redan fått färg efter nästan en timme i solen. Tänkte att jag ska försöka sola i morgon och på torsdag med. Behöver få lite färg känner jag. Var ju kritvit om benen.

Nu ska jag göra lite ersättning till lilleman. Sen måste jag ju bara upp och väga mig. Det var ju ett tag sedan nu. Tyvärr har jag nog inte gått ner nu utan snarare upp. Har inte varit ute och gått så mycket som innan och sen har jag käkat massa onyttigt.

Efter att ha solat en halvtimme gick jag i...

Efter att ha solat en halvtimme gick jag in för att dricka och såg direkt att jag hade fått färg. Hoppas att jag inte bränner mig bara.


Ringde nyss och bokade in oss på kolmården...

Ringde nyss och bokade in oss på kolmården med havsutsikt. Idag bränner verkligen solen. Får se hur länge man orkar ligga här ute. Lite rädd för att bränna mig.


Nu passade jag på att ligga ute i solen oc...

Nu passade jag på att ligga ute i solen och försöka få lite färg. Vore kul om man i alla fall kunde få lite färg i sommar.


Cykling och handling

Tog vagnen till dagiset och Angelina fick cykla. Hon var riktigt duktig och lyssnade på mig. När vi kom fram till dagis ville hon inte alls vara där. Som vanligt så krabbade hon med lämningen. Men det gick pyttelite bättre idag. För idag skrek hon inte när fröken tagit henne. Får se hur vi ska göra med henne och att vara på dagis. Testar ett tag till. Men jag vill ju gärna behålla platse och då får jag ändå betala.

Efter vi lämat Angelina tog jag och Liam bussen till Ica och handlade lite. Dock fick vi vänta 20 minuter på bussen hem sen. Så dumt att det bara går en gång i halvtimmen. Vi bor ju ändå i stan.
Handlade så vi kunde steka pannkakor idag, GOTT! Tror Angelina kan plocka i sig det med även om hon inte är så hungrig när det är varmt ute.

Skriver mer om en stund.


Bärsele eller inte?

Igår när jag tänkte blogga lite om min dag så kom jag inte ens in på bloggen. Så jag har inte kunnat skriva något. Tänkte att jag skulle berätta lite om min halva oturs dag igår. Men nu hinner jag inte skriva om det eftersom Angelina ska till dagis snart. Måste snart göra henne och Liam redo för att gå ut. Funderar på om jag ska ha Liam i vagnen eller bärsele. Måste kanske gå in på dagis och då underlättar det ju med bärselen. Frågan är bara om de inte blir för varmt?

Inget svar än

Nu är det morgon här hemma igen! Hyffsat svalt än så länge. Men det lär väl bli värre kan jag tänka mig. Så jag tänkte att jag ska försöka hinna med så mycket som möjligt här på morgonen medans det fortfarande går att vara inne.

Ringde till hyresvärden men han jag ska prata med om detta var inte inne nu. Så jag ska testa om ett tag men jag fick i alla fall ett direktnummer till honom. Hoppas att de kommer att fårstå mig så jag slipper bråka med dem. Vägrar de göra nått åt det så får det ju bli att ringa till hyresgästföreningen istället. Det är ohållbart att ha det såhär inne. Det ända jag kan gå med på om de inte kan rätta till det är att slippa hyran när det är varmt så jag kan flytta ut till mamma eller pappa istället. Men jag kan ju inte betala hyra dessutom.


Meddelandet räckte inte. Jag ska också pla...

Meddelandet räckte inte. Jag ska också planera semestern. Blir nog nått samtal där med. Sen blir det nog så mycket som man kommer att orka i värmen. God natt!


Nu har vi lagt oss eftersom jag hade tänkt...

Nu har vi lagt oss eftersom jag hade tänkt försöka somna tidigare. Men liam sover inte än så vi får väl se när man somnar. I morgon ska jag ringa om värmen.


Skrik och bråk

Angelina bara bråkar för hon är trött och det är varmt. Men efter många om och men så lyckades jag få henne i säng (min säng). Hoppas bara att hon är lugn där uppe nu. Liam vill inte mer han heller. Och jag vet inte vad jag ska göra. Blir det 30 grader nu i veckan som det är sagt så kommer vi få värme slag allihopa.

Värmen tar kol på oss

Bara för att jag innan lyckades få ner värmen inne så har den självklart stigit igen så nu har vi 29,5 grader! Håller på att dö här inne. I morgon ska jag ringa till hyresvärden. De MÅSTE fixa detta innan vi går under! Vet inte vad jag ska göra. Mina stackars barn ska inte behöva ha det såhär varmt.

Ändra om lite

Hm, mitt andra inlägg kom inte med. Då får jag väl skriva lite här via datorn nu. Jag testade och möblera om här hemma i sovrummet men insåg efter jag flyttat hälften att det gick inte ha det så som jag hade tänkt mig. För alla har sagt att den väggen är längre än den vi har sängen på nu. Men det är den inte för de är ungefär lika långa. Så det blev inget med att möblera om här hemma inte.


Nu ser det mycket bättre ut. Och känns skö...

mms_img20624 (MMS)

Nu ser det mycket bättre ut. Och känns skönare med.


Den översta är ute och i solen. Den neders...

mms_img20623 (MMS)

Den översta är ute och i solen. Den nedersta är inne. Lite lagom varmt, eller inte! Det värsta är nog att det kommer att bli ännu värre. Vet inte hur vi ska stå ut i denna värme inne. Skulle bli ännu varmare i veckan med. Kanske blir så att vi flyttar ut till mamma eller pappa sen. Är ändå lite tråkigt att vara själv i två veckor nu.


Det fungerade!

Det fungerade! Superbra, med andra ord kommer det att bli många mer uppdateringar numera. Visserligen kortare men det spelar kanske inte så stor roll.

Pappa kommer nog hit snart igen han ringde nyss och undrade om myggnätet. Tänkte kolla om han ev. hinner med att ta bort min persienn som gick sönder igår. Persiennen sitter kvar med snöret man drar upp den i lossnade. Den har varit kass länge men aldrig gått sönder. Och det är lite tråkigt att ha persiennerna nere hela tiden.

Testar mms med. Blev dock en tråkig bild.

mms_img20622 (MMS)

Testar mms med. Blev dock en tråkig bild.


Var bara tvungen att testa blogga via mobi...

Var bara tvungen att testa blogga via mobilen. Det vore ju enklare att uppdatera oftare nu på sommaren då.


Gottegrisar

Nu har pappa varit här och mätt. Så nu är han iväg och handlar materialet vi kommer att behöva! Känns skönt att jag äntligen är på G att få det gjort! Ska bli så skönt att kunna öppna där med. Jag och Angelina har käkat lite godis nu. Var så himla sugen och äter jag så vill ju hon med ha. Men jag tyckte att någon bit skadar inte.

Högtryckstvätten

Funderar på om jag ska försöka köra med högtryckstvätten idag med. Får se om jag orkar och hinner med det. Annars får jag försöka slipa lite mer på stolarna så det blir klart snart. Som sagt så finns det massa att göra här hemma. Så vi kan absolut inte ha tråkigt om vi inte vill ;)
Måste ta Liam nu.

Jag får hjälp!

Yees!! Ringde och kollade med pappa om han kunde hjälpa mig och det kunde han! Så han kommer hit om en stund och fixar en del tillsammans med mig. Ska blir riktigt skönt att kunna öppna upp fönstrerna uppe. Kanske vi till och med kommer kunna sova i natt. Det vore ju underbart!

Myggnät

Idag försöker jag få tag i någon som kan hjälpa mig att handla lite så jag kan fixa och sätta upp myggnät på övervåningen. Inser att vi måste kunna öppna där uppe annars går det bara inte att sova där. Men som det är nu vill jag inte öppna eftersom vi har så himla mycket kryp. Allt från spindlar till nattfjärilar. Så jag får se om jag kan hitta någon som kan hjälpa mig. Behver ju både myggnät och en ram. Men ramen får jag bygga själv bara köpa delar eller så. Nackdelen är ju dessutom att jag inte kan såga plus att jag inte ens äger en såg. Men vi får väl se. Ska först försöka hitta någon som kan hjälpa mig.

29 grader

Blir jobbigt att blogga under dagarna när det är såhär varmt ute. Igår hade vi 29 grader inne i lägenheten. Liam bara skriker och Angelina gnäller när det blir så varmt. Jag blir ju med mer irriterad både av värmen och allt gnäll! Så på måndag ringer jag till hyresvärden för detta kommer inte hålla. Speciellt inte eftersom det kommer bli varmare i veckan dessutom.

Två veckor

Nu kommer jag tillbaka med massa bloggande. Dock är det lite tråkigt att en hel del läsare försvunnit. Men jag fortsätter att blogga vidare. Just nu håller jag på att hjälpa Markus att packa eftersom han kommer ligga ute i två veckor nu. Och nu är han och fixar med lastbilen så han får inte så mycket tid till att packa.

Men jag tänkte att jag ska skriva en del sen när han har åkt. För då kommer jag inte ha lika mycket som jag måste hinna med inom en viss tid eller så.

Midsommar

Har haft så mycket så jag har inte hunnit skriva. Men jag ska skriva mer i morgon. Idag är det fullt upp hela dagen!

Glad midsommar!

Poolen är redo

Tim och Linda kom hit sen och drack kaffe och snackade massa skit. Markus och Tim tog fram poolen så Angelina fick bada en lite stund. Sen bar det iväg för att handla igen. Glömde använda ett erbjudande igår och det var ett riktigt bra erbjudande från ICA. Sen blev det lite nytt sandpapper och sånt.
Nu ikväll kollade vi på One Tree Hill lite med. Markus och Angelina har lagt sig redan och jag tänkte med lägga mig nu eftersom jag har massa att göt i morgon. Hade ju inte planerat att ha besök halva dagen men trevligt var det.


Kaffekärring

Det är ingen bra idé att bunka i sin en massa kaffe på morgonen har jag idag kommit på. Det tog dock sisådär 10 toalettbesök innan jag kom på varför jag behövde gå på toa hela tiden. Men efter en hel del koppar kaffe på morgonen så är det nog inte speciellt konstigt.

Vi köpte glassbåtar igår och det var så himla gott nu. Åt en igår och en idag. Mums!

Putsar, putsar och putsar

Har suttit en låång stund och putsat på den ena stolen och det känns som att jag aldrig blir klar. Nu är det ju inte så länge kvar tills Angelina ska hämtas heller. Så jag får ta ett litet tag till på det för det vore ju så skönt om den snart var färdig så att vi kan ta resten och sen ojla dem. Vilket jobb det var! Men för en gång skull ska jag försöka avsluta det jag påböjat.

Galen cyklist

Angelina cyklade fort som bara den till dagis. Hon tycker verkligen om att cykla, lilla fisen. Dock så koncentrerade hon sig lite väl mycket på allt annat än att cykla så hon cyklade över hela vägen verkligen.

Nu har jag hängt tvätten, släng i en ny maskin, putsat lite på stolen och babblat i telefon. Ska snart fortsätta med stolen. Men jag väntar på att min mobil ska laddas så jag kan ringa Markus för han hade lite samtal han skulle ringa idag och det ena måste han ringa innan klockan tolv.

Tröttis morgon

Idag var jag riktigt jäkla trött när jag vaknade. Liam ville inte sova mer redan vid sex. Men jag lyckades få honom lugn en stund i alla fall. Men jag är trött som bara den fortfarande. Sitter här och dricker kaffe innan jag måste börja göra min sessa iordning för dagis. Vi har lovat henne att cykla till dagis idag igen.

Har i alla fall hunnit med att slänga i en maskin tvätt och köra igång diskmaskinen nu på morgonen. Sen är det bara en massa annat kvar som ska göras idag. Det ska tvättas, diskas, sandpappra stolar, klippa häck osv. Sen tänkte jag försöka hinna med att sola lite med. Igentligen är det ju inte jätte bråttom med stolarna och bordet men det vore skönt att ha det gjort i alla fall. Det kommer ju ta ett par timmar att få det fint igen.

Händiga jag

Blev inte jättemycket solande idag. Vi åkte och handlade sen istället. Blev att vi handlade sandpapper och träolja. Sen blev det även lite annat till trädgården. Så nu ska det bli fint här så småningom. Testade nyss att snadpappra  stolen men jag vet inte riktigt hur mycket jag ska ta. Tänkte att jag ska fråga Markus sen vad han tycker. Måste ju få bort missfärgningar och sånt.

Just de vi köpte en termometer med som jag spikat upp alldeles själv. Blev väl inte jätte bra men det sitter i alla fall. Fattar inte vad som har hänt med mig jag är ju nästan händig numera. =)

Jag vågade

Blev att vi började fixa lite med trädgården. Markus började klippa häck medans jag räffsade. Sen bytte vi faktiskt. Trodde aldrig jag skulle våga använda den eldrivna häcksaxen. Men det var faktiskt roligt till och med. Nu ska jag mata Liam och sen ska jag sola lite tänkte jag.

Solen titta fram nu

Hoppas vädret snart blir lite bättre så jag kan sola lite idag. Det var ju det jag framförallt hade tänkt att göra idag. Sen skulle jag tvätta en massa med men än så länge har jag bara latat mig. Men nu är det väl dax att ta tag i allt.


Duktiga prinsessan

Angelina fick cykla till dagis idag. Markus följde med henne till dagis nu. Jag var bara tvungen att se hur hon cyklade ute så jag ställde mig precis utanför och kollade på henne när hon cyklade iväg. Hon har verkligen blivit jätteduktig på att cykla nu. Måste börja ta ut henne för att cykla ganska ofta nu. Hon blev överlycklig när vi sa att hon skulle få cykla bort till dagiset. Och blir hon riktigt duktig och lyssnar nu med så ska vi köpa ett lås till hennes trehjuling så hon kan cykla varje dag utan att vi behöver bära hem cyklen. För idag får Markus bära hem den eftersom vi inte har något lås. Och jag vågar verkligen inte ha den olåst utanför även om den inte var jättedyr. Men det vore riktigt synd att bli av med den. Frågan är om den verkligen går att låsa fast? Hm, får ta och titta på den lite sen.

Kippade efter luft!

I natt så skrämde Liam oss riktigt rejält. När vi skulle lägga oss la vi honom som vanligt i sängen och rätt var det var så började han hosta. Det kom genomskinligt slem och han fick inte riktigt luft. Så jag slet upp honom ur sängen och la han på mage i min famn. Han hulkade upp massa mer sånt slem och vi var på väg att ringa 112 istället eftersom han kippade efter andan en lång stund. Tillslut lugnade det sig lite och vi ringde in till barnakuten för att kolla att allt var okej med honom. Vi behövde inte komma in sa hon på barnakuten. Tydligen är det ganska vanligt att de små liven gör så. Efter någon timme la vi oss sedan. Det hade lugnat sig nästan helt. Sen har jag sovit på helspänn i natt och minsta ljud han gjort så har jag flugit upp ur sängen.

Dialekter

Kom på en sak jag bara måste berätta. Angelina pratar ju en väldig massa men inte nog med det nu så har hon olika "dialekter". När hon säger "sluta nu" (vilket hon gör ofta) sådrar hon ut på bokstäverna och nästan pratar genom näsan. Låter så himla roligt. Hon ändrar tonläge hela tiden verkligen när hon pratar med. Måste ta och filma henne för det låter verkligen skit roligt. Tyvärr går det inte riktigt förklara.


Tar lång tid att hitta sängen

Jag hade tänkt gå och lägga mig lite tidigare ikväll eftersom det har blivit så sena kvällar men det gick inget vidare. Tanken var att jag i alla fall skulle ligga i sängen för en timme sedan. Men än så länge ligger jag inte där. Ska fixa det sista innan jag kan lägga mig. Måste mata Liam med innan jag somnar.

Äntligen en ny mobil

Har ju glömt att skriva att jag äntligen fått en ny mobil. Det blev ett tre abonnemang, fastpris. Hoppas bara att det är bra nu. Har bara haft abonnemang via företaget innan annars så har jag bara haft kontantkort.

En Sony Ericsson X10 Mini blev det! (Bild lånad av tre.se)

Än så länge har jag varit nöjd med telefonen. Lite krångligt när man inte är van vid touchscreen. En klar nackdel för min del är också att det inte finns ett ända spel som inte är ett demospel. Tråkigt! Dock är det väl lite mer en surfmobil. Men jag fick ju den på köpet och snygg är den med!

Dax att ta tag i allt?

Hann inte med resten sedan. Fick lite annat att göra och vips så var det dax för Angelina att gå och sova lite. För en gång skull somnade hon jättesnabbt i sin säng. Känns skönt att det börjar fungera lika bra som det gjorde innan.
Hemmet är i alla fall ganska så fint nu. Dock har jag en hel del tvätt att ta hand om. I morgon tänkte jag att jag ska ta och sola lite om nu solen hinner till "rätt" sida av huset innan lilla prinsessan ska hämtas. Hoppas verkligen på det. Annars funderar jag på om man ska ta och handla möbelolja och olja in vårt köksbord. Kanske passa på att handla sandpapper med så vi kan fixa ute möblerna med. Får se lite hur det blir.

Dammsugit

Nu har jag hunnit med att dammsuga nere med förutom i köket eftersom pojkarna hade katten instängd där medans de var ute. De kan ju inte ha öppet för då sticker hon ju. Så snart ska jag borsta Ninja och sen dammsuga i köket. Hoppas på att orka torka golvet med. Behövs i alla fall där Angelina sitter och äter.

Städar som vanligt

Håller på att städa för fullt just nu. Markus skulle åka och fixa släp och hjälp för att ta bort bråtet av altanen. Det konstiga är att han åkte för lite mer än två timmar sedan och han har fortfarande inte kommit hem. Undrar om han fastnade där ute. I vilka fall som helst tog han med Angelina så jag och Liam har varit själva. Och jisses vad mycket mer man hinner med. Har sorterat ut gamla kläder, städat toan, tvättat, plockat (en väldig massa) och dammat lite. Finns nog ännu mer jag gjort men inget jag kommer på nu.

Nu ska jag snart ta och fortsätta. Ska ta en lite paus först bara.

Rivningsprojekt

Igår så städade vi lite men vi hann inte alls med så mycket som det var tänkt. Sen blev det att vi började att riva vår altan eftersom de snart kommer och ska fixa vår trägård. Trodde det skulle ta lång tid men det tog bara 1 timme ungefär. Super skönt att ha det gjort. Och det blev verkligen ljust och fint i vardagsrummet med.

Fredagen lika fullt upp

I fredags var vi på min brors skolavslutning. Han gick ut nian. Kan inte fatta att han har blivit så gammal redan. Sen är han tre huvuden längre än mig med (minst). Ser pytteliten ut brevid honom. Det var trevligt, vi fick lite mat och så. Sen var mina kusiner där och de lekte massa med Angelina. Erbjöd sig till och med att vara barnvakter någon gång sedan åt Angelina.

Sen efter det handlade vi och åkte ut till mamma. Där grillade kött och gjorde potatis i ugnen. Det blev verkligen jätte god mat. Sedan satt vi och pratade och drack lite. Angelina var uppe hela kvällen så hon var helt slut dagen efter.
Stannade en stund även under lördagen. Sen blev det mest slapp hemma.

Fullspäckad torsdag

I torsdags var vi och matade ankorna. Angelina tyckte att det var jätte roligt. Hittade små bebisankor med, skit söta verkligen. Angelina matade dem med massa bröd. Alla ankorna hopade sig framför oss så vi fick till och med skrämma bort dem lite. Angelina matade en anka med fingrarna, så ankan nöp tag i hennes fingrar. Först blev hon lite halv ledsen men sen tyckte hon bara att det var roligt att ankan trodde det gick att äta henne med.


De små ankorna.



En del av ankorna som var runt oss.



Angelina var lite rädd när de nästan stod på henne.


Efter vi matat ankorna gick vi förbi hennes farmor som jobbar på cafét på sjukhuset. Satt och pratade lite med henne. Sen åkte vi ner till stan för att köpa en present till Markus syster som gick ut nian. Blev att vi handlade baddräkt, sandler till Angelina och en solhatt till Liam.

Efter shoppingturen begav vi oss till Evedal (badplats) för att träffa en av Angelinas kusiner. Där satt vi och åt pastasallad och en massa frukt. Super mysigt var det verkligen. Sen gick vi ner med barnen så de fick bada. Detta var ju första riktiga gången Angelina badar ute. Men hon tyckte att det var super kul fast det inte var så jätte varmt. Hon såg en anka som hon ville följa efter så hon gick så hon hade vatten upp till bröstkorgen. När vi skulle gå sa hon att hon ville simma mer. Klart, det måste ha varit super kul för henne.

Åkte upp till barnens farmor för att ha lite kalas. Trevligt men det blev sent. Så vi var inte hemma förrens vid halv elva.

Kommer uppdatering snart

Det har varit så mycket dessa dagarna så jag har inte haft tid att skriva här men jag ska försöka uppdatera lite nu tänkte jag. Ska titta igenom lite bilder som jag kan lägga upp. Men jag måste få Liam att bli lugn först. Han är övertrött så han vaknar hela tiden och är ledsen. Får se om jag kan få göra lite inlägg ikväll.

ingen uppdatering nu

Liam vill bara vara i famnen nu på förmiddagen så jag har inte riktigt fått tid till att blogga. Men i eftermiddag/kväll ska jag försöka skriva lite mer. Blir jobbigt att skriva med en hand som jag gör nu.

Lååång dag med familjen

Det har varit en lång dag idag. Vi har hittat på en massa saker idag. Men jag skriver mer om det i morgon, kanske lägger upp lite bilder med om jag orkar lägga in dem.

Liam har varit vaken super mycket med idag så jag hoppas att han sover i natt i alla fall. Speciellt denna natten eftersom Markus är ute med sin bror ikväll och jag har ingen aning om när han kommer hem.

Tänkte att jag skulle ta och lägga mig snart. Håll tummarna för att Angelina vill gå på dagis i morgon för vi ska ju till BVC med Liam med. Ska bli spännande nu när vi inte vägt honom på två veckor. Lite rundare i ansikte och låren ser man ju. Sen ser det faktiskt ut som att han växer på bra på längden men det märker vi väl.

Godnatt!

Bestämmer åt en

Min lilla prinsessa är hemma nu igen och det verkar inte vara nått fel med henne. Antar att hon bara inte hade lust att vara på dagis men hon ska dit i morgon säger hon i alla fall. På vägen hem hade Angelina och Markus bestämt att vi ska ner till stan och fika. Dessutom skulle vi gå och mata ankorna med berättade hon när de kom hem.

Så det är väl bara att börja göra oss i ordning. Tar ju en lite stund för mig att fixa barnen och mig. Sen ska man ju ha med sig så man kan göra mat till Liam med. Nej, får sätta igång nu om vi ska komma iväg idag.

Vill inte alls

Dagis ringde nu. Min första tanke var ju att nu har hon säkert fått feber igen bara för det. Men så var det inte. Angelina blev ledsen när Markus lämnade henne nu på morgonen men det hade inte gått över. Så nu satt hon i frökens knä och ville inte göra något alls helst. Och det är verkligen inte likt henne. Är så glad att de ringde eftersom hon inte behöver vara där heller så är det ju bättre att hon får komma hem då. Det ska ju vara för henens skull så att säga. Vi får väl testa i morgon igen och se om det går bättre då. Så nu går Markus och hämtar vår lilla fis.

Fortfarande feberfri

Nu när Markus har varit hemma så har jag vant mig vid att sova länge då båda barnen sovit längre på morgonen med. Så idag när det blev att gå upp tidigt så känner jag mig jätte seg. Men det går väl över när jag börjar fixa lite hemma idag.

Angelina hade ingen feber alls i morse så det blev att hon fick gå till dagis. Snart kommer några av hennes vänner att sluta så det är ju roligt för henne om hon får umgås med dem innan. Det är så synd för en av hennes absoluta favorit på dagiset kommer att byta avdelning nu. De är ju verkligen bästa vänner de två. Visst, de kommer att träffas lite ändå men inte alls på samma sätt. Sen kommer det ju in lite nya barn på dagis.

Va roligt att ni kommenterar lite =) Blir jätte glad när jag ser att jag fått lite kommentarer. Så nu ökar blogglusten ännu mer.

Feberfri än så länge

Nu sover barnen i alla fall, tror jag. Man vet ju aldrig med Angelina men jag hoppas att hon har somnat. Febern försvann helt sen idag så jag tror det blir dagis för hennes del i morgon om febern håller sig borta tills i morgon. Känner att hon vill ju så gärna och hon verkar inte vara speciellt sjuk förutom febern då.

Funderar på vad vi ska hitta på i morgon. Vill verkligen komma ut och göra något! Får väl se vad det blir men nått måste hända.

Prinsessan mår inte bra

För en gång skull så har jag "gilltigt" skäl till varför jag inte bloggat så mycket nu. Liam hade ju magknip igår vilket har blivit bättre idag. Men på kvällen så märkte vi att Angelina var ganska hängig när vi skulle äta. Sen när Markus tvättade henne efter maten kände han att hon hade feber så vi tog tempen och då hade hon 39,5 grader. Så det vara bara att ge henne massa dricka och Alvedon. Hon vaknade även i natt och fick mer Alvedon. På morgonen idag har hon bara haft 38 grader men eftersom hon har feber så fick hon ju vara hemma från dagis med. Stackar min lilla prinsessa. Hon har sovit en liten stund på dagen idag och nu sover hon igen. Vilket hon lär behöva så hon blir frisk snart.

Jag har inte alls gjort mycket vettigt idag. Har vikt lite tvätt och slängt i en maskin som jag inte orkat/haft tid att hänga upp än. Annars är det jäkligt lugnt här hemma idag. Markus kanske skulle fixa trädgården på baksidan när det inte regnar. Så jag funderar på att tjata lite på honom nu eftersom solen skiner och Angelina sover. Angelina är ju rädd för nästan allt som låter mycket. Hon avskyr dammsugaren, hårfönen, grästrimmern, gräsklipparen och häcksaxen.

Trött och gnälliga barn

Denna morgonen har jag varit riktigt trött. Liam har inte alls varit nöjd och glad i natt. Markus somnade på soffan så vid halv fem gick jag ner för att väcka honom när jag ändå skulle mata Liam. Kom nog inte i säng igen förrens vid i alla fall kvart över fem. Så jag försökte sova längre i morse vilket inte var så lätt. Liam var ledsen och Angelina satt och tjatade att jag skulle gå upp.

Nej, nu är han ledsen igen så jag måste ta honom.

Hoppsan!

Satt i hallen och borstade Ninja så att jag skulle kunna dammsuga sen. Markus passade på att byta glödlampan samtidigt. Och han lyckas tappa den så att den går i tusen bitar. Ninja blir självklart livrädd så hon river mig på benet. Så vi fick sopa och sen fick jag dammsuga fast jag inte skulle ha börjat med det riktigt än. Kände först inte av såret på mitt ben men efter en stund kände jag att det sved lite och rann på benet. Så jag har fått tvätta det lite och satt ett plåster så jag inte förstör mina byxor. Så kan det gå.

Städar vidare lite smått

Idag blir det till att försöka städa lite till. Har redan hängt en maskintvätt och slängt in en ny. Sen fixar jag lite i köket med avloppsrensare och lite sånt. Tänkte att jag ska försöka dammsuga idag och torka golven. Får se hur mycket jag orkar.

Markus skulle ju åkt iväg idag men han orkade inte så han stannar hemma istället. Han var för trött för att åka så han lär ju inte orks hjälpa mig så mycket hemma heller.


Dax att mysa kudde?

Nu tänkte jag att jag ska ta och gå och lägga mig snart. Fattar inte varför jag inte är trött på kvällarna längre. Somnar alltid jättesent och går upp tidigt. Men när jag stiger upp och under dagen är jag super trött. Markus borde komma om några timmar i alla fall. Tänkte att jag ska messa honom och kolla hur lång tid till det kommer att ta.

Såg att ni hade varit många besökare idag på min blogg. Lite roligt att få så många besök på en dag. Hoppas bara att ni stannar med. Dock så tycker jag fortfarande att ni är lite dåliga på att kommentera.

Vill flytta

Idag kom barnens farfar hit och passade dem en stund medans jag handlade och hämtade ut lite paket. Sen städade jag och Angelina lite tillsammans. Hon var jätteduktig idag på att plocka upp sina duplobitar som hon häller ut över hela golvet i vardagsrummet. Blev lite städat här hemma i alla fall fast jag hade velat hinna med mer. Men det är ju en dag i morgon med.

Markus kommer hem i natt och sen i morgon åker han på lastbilsmässa. Så antingen kommer han hem igen i morgon kväll/natt eller så kommer han på söndag. Vi får väl se hur länge han kommer att stanna där.

Jag vill flytta har jag kommit på eller ja det har jag velat ett bra tag nu. Kan ändå tänka mig att bo här ett tag till. Men eftersom det ligger en bra bit från stan och ganska långt ifrån affären så passar det inte riktigt mig. Har kikat på lägenheter ett tag nu men de jag skulle kunna tänka mig är för höga poäng för. Har runt 1000 poäng och de jag vill ha kräver minst 1700 poäng. Men vi ska kolla hur mycket Markus har med för han får gånga sina poäng med 1,25 om vi flyttar till samma hyresvärd. Annars blir det att leta privat istället eller byteslägenheter.

Ny mobil?

Nu kanske det blir att jag ska skaffe mig en ny mobil när jag ska säga upp mitt gamla abonemang. Men det var inte det lättaste att välja. Är jätte tveksam till touchscreens. Så eftersom jag har sådan beslutsångest så  tänkte jag kolla om ni har några erfarenheter av touchscreen mobiler eller kanske till och med har en Xperia (den jag i så fall är mest nyfiken på)?! Är jätte tacksam om någon vill skriva om ni nu har en sådan mobil!

Min nya Furminator

Budade på en Furminator på tradera för ett tag sen ju och jag vann den. Fick den för 168 kronor inkl. frakt annars kostar den i butik 399 kronor. Så jag var ganska stolt över att ha fått den mycket billigare och helt ny är den med. Idag var jag och hämtade ut den och testade den ganska snabbt med. Verkar vara super bra! Borstade Ninja lite snabbt och fick ihop hår så det hade räckt till en katt till. Hoppas bara att detta bidrar till att hon fäller mindre. Just nu är det hopplöst med katthår överallt.






Mensvärk eller?

Förresten så undrar jag om inte min mens har tänkt komma snart. Har en fruktansvärd mensvärk i alla fall och har haft i några dagar nu. Tror jag håller på att bli galen. Hoppas att det är mensen och att den går över snabbt för jag pallar inte gå och ha skit ont i både mage och rygg. Sen ska jag ju sätta in hormonspiral, hoppas bara den hjälper lite mot mensvärken med. Hade jag varit säker på att jag inte skulle ha mer barn alls så hade jag nog tagit bort allt detta krångel.

Sparare

Trodde faktiskt inte att jag var en sparare. Men efter att ha gått igenom barnens gamla kläder inser jag att jag helst vill spara det mesta. Inte ens en tredjedel gick till högen skänka/sälja. Hehe, så jag får nog ta och tänka om lite och sen ta och rensa en gång till. Kan ju inte spara alla kläder. Vem ska ha dem? Och hur ofta tittar man på dem när de ligger nerpackade? Lite vill jag spara som har varit favoriter men jag kan ju inte spara hur mycket som helst. Det är ju ändå bara kläder.

Nu ska jag snart hämta Angelina. Tänkte passa på att gå ut med lite sopor med. Sen blir det till att fixa lite smått här hemma när hon är hemma med. Får se hur mycket mer det blir gjort.

Sötnöt

Angelina är ju bara för söt. Stod jag och skulle göra välling till henne och råkar spilla lite vatten på bänken. "Oj mamma, inge bra" säger Angelina då och ser riktigt beskymrad ut. Sen säger jag att jag ska ta mig lite kaffe. "Mamma ha kopp kaffen". Låter så himla roligt. Visserligen låter det roligare i verkligheten.

Angelina är redo att gå till dagis nu är det bara halva mig och hela Liam kvar. Liam ska ha mat, ny blöja och rena kläder. Sen är vi redo allihopa. Men vi måste ju inte gå förrens vid halv-tjugo i ungefär. Så vi har ju ett tag på oss idag men det är skönt att slippa stressa.

4-tiden

Jag fattar inte hur jag kan vara trött fast jag har sovit ganska så bra i natt. Eller kan bero på att Liam inte riktigt ville somna först, sen ligger jag och lyssnar efter honom samtidigt som jag halvsover. Vaknar nästan varje natt vi 4-tiden och matar honom. På tal om det så blev jag ganska förvånad i natt. När han vaknar vi 4-tiden brukar ha ha fått sitt sista mål runt 22-23 men igår fick han redan vid 21-tiden och ändå vaknade han inte förrens vid fyra. Vilket är jätte skönt så jag klagar inte.

Nehe, om man skulle ta tag i att få barnen klara snart så vi hinner i tid till dagis sen. Måste väcka Angelina idag eftersom hon ligger i min säng och sover som en stock.

Nattningen

Kommer ihåg när jag var liten och man skulle gå och lägga sig. Först skulle man bara kissa, sen bara dricka lite, sen hade mamma glömt ge mig en kram osv. Idag kom jag verkligen ihåg hur man själv var när Angelina körde massa trick. Först skulle hon ha krokodilen för den hittade hon inte fast den låg i hennes säng, sen skulle hon ju ha en puss till (blev nog minst 10 stycken tillslut) och sen var vi tvugna att läsa en bok eftersom vällingen var för varm (vilket den igentligen inte var). När jag insåg att de flesta barn är sådana och hur hemskt man tyckte det var att behöva gå och lägga sig så gav jag med mig lite mer än jag brukar. Förresten så det första hon alltid säger när vi kommer upp är: "Sova mammas säng" och svaret blir alltid detsamma, nästan (Nej, du ska sova i din säng). Visst att det är supermysigt att ha henne där speciellt när Markus inte är hemma men hon måste kunna sova i sin säng. Det har hon ju kunnat ganska länge med så varför skulle hon inte kunna det nu?


Duschoman

Angelina älskar verkligen att duscha. Hon duschade igår och nu sitter hon i duschen igen. Hon har redan suttit där i en halvtimme och än så länge har hon inte tröttnat, hehe. Tänkte att hon fick ta en dusch innan hon ska sova så kanske hon blir lite trött. Kissendig lär hon med bli eftersom hon dricker duschvatten i mängder. Kan ju inte vara särskillt gott med ljumet vatten.

I morgon ska Angelina till dagiset och jag tänkte fortsätta att städa och dona lite. Sen på eftermiddagen kommer min låtsaspappa och hämtar vårt bord. Ska bli så himla skönt att bli av med det. Sen blir vi av med AC:n med för den är för stor för att ha här hemma, tyvärr. Men jag ska få hjälp av min låtsaspappa att sätta upp myggnät för fönsterna. Så kan man i alla fall ha öppet och köra med fläktarna.

Har massa projekt på gång så att vi ska bli av med lite hemma och kunna få det riktigt fint. Berättade inte ens hälften för Markus och han lät inte alls road. Haha, städnojja har jag verkligen fått nu.

Vann inte

Vann inte auktionen på tradera för den steg för mycket blev billigare att beställa via en hemsida. Så jag har en till ikväll som jag ska hålla ett öga på annars blir det till att beställa via sidan jag hittade i alla fall.

Angelina har somnat i soffan vilket hon gör numera nästan varje dag. Så jag hade tänkt passa på att städa lite till men Liam skriker för han tappar nappen hela tiden. Hopplöst!

Städar vidare

Igår blev det inte jättemycket städat men lite i alla fall. Idag fortsätter vi men det tar ju ett tag eftersom man ska leka med Angelina i mellanåt och sen skriker Liam. Sen ska barnen ha mat osv. Men lite längre har vi kommit idag emd städningen. Blev ganska stökigt efter att Markus varit hemma eftersom det var fint väder med. Så förmiddagarna var vi ju mest ute och eftermiddagen spenderade vi med Markus. Blev inte alls mycket städat.

Sen håller jag på med en auktion på tradera samtidigt som jag städar. Tänkte att jag ska köpa en Furminator borste till Ninja. Men jag vill inte betala för mycket heller så jag håller på att titta hur mycket de kar osv. En av auktionerna går ut om någon timme så den ska jag snart bevaka stenhårt.

Men nu ska jag fortsätta med min städning!

Tillägg

Kan ju tillägga till mitt förra inlägg att vi inte kommer att gifta oss inom ett år. Utan det kommer att bli ett par år senare av olika skäl. Nu räcker det med att vi förlovade oss!

♥ Kärlek ♥

Har velat berätta ända sen i måndags men samtidigt inte. I måndags var vi ju barnfria ett par timmar. Så vi åkte ju ner till stan. Jag passade på att handla lite som vi behövde ha. Säger till Markus vid 17.08 att vi måste hinna bort och köpa morsdagspresenten till mamma innan de stänger. För sen skulle vi gå och käka. Då säger han att vi måste in på Guldfynd först. Jag fattade inget, där hittade vi ju inte det vi skulle ha till mamma. Då frågar Markus mig om jag inte ville förlova mig med honom. Kände hur tårarna kom. Det är klart jag vill, kunde jag bara svara. Så vi gick runt och tittade på ringar och hittade tillslut de vi ville ha. Beställde dem med gravering. Men vi fick dem inte förrens på torsdagen så därför har vi hållt det lite hemligt. Känns i alla fall helt underbart nu! Jag menar vi har ju varit tillsammans i tre år (snart) och har två barn. Älskar verkligen Markus!



Min fina ring ♥

En galen mamma

Just nu tror jag att jag håller på att bli galen på Angelina. Hon bara trotsar. Gör precis allt hon inte får göra. Sen när jag blir arg så skrattar hon bara åt det. Gaah, vad gör man?! Inte nog med detta säger jag t.ex ät fint nu då får jag till svar nehä. Jag fortsätter att säga jo du ska äta fint. Nehä får man till svar igen och hon äter verkligen inte fint då heller. Vissa dagar är värre än andra. Idag har varit en av de värsta dagarna på länge. Känns som att jag kommer bli gråhårig på henne ibland asså. Men det är ju tur att hon är så förbannat söt och charmig när hon lägger den sidan till. Hehe.

Fixar för fullt

Nu kommer jag nog bli lite bättre på att blogga när Markus åkt igen. Det blir oftast inte att jag har lust att blogga när han är hemma för då vill jag ju umgås med honom. Sen har det ju varit så fint väder så vi har passat på att vara ute en hel del.

Igår var vi ute hos mamma och bara njöt på deras uteplats. Hoppade lite i stutsmattan med Angelina, eller hoppade vågade jag inte eftersom jag inte varit på efterkontrollen. På tal om det så har jag i alla fall bokat en tid så att jag ska få min barnmorska innan hon går på semester. Blir nog att jag sätter in en hornomspiral, dock var det ganska dyrt men det är nog det som kan passa mig bäst. I alla fall så var vi ju hos mamma igår och Angelina badade i badtunnan lite med. Blev inte så länge eftersom Markus fick stå utanför och hålla henne. Men roligt tyckte hon att det var i alla fall.

Idag blir det till att försöka städa lite här hemma. Angelina och jag ska dammsuga med vår dammsugare har jag lovat henne. Så roligt att hon tycker om att städa hon med.

Igår fixade jag så att vi ska bli av med glasbordet som står i vägen i vardagsrummet med. Min underbara låtsaspappa ska hjälpa mig att få hem det till dem istället. Ska bli skönt att bli av med det.

Läste lite om varför Nínja (katten) fäller så jäkla mycket och kom fram till att det kunde vara massa olika saker det beror på. Men vi ska nog försöka köpa en borste som hette Furminator. Verkar vara riktigt bra.

Har lite mer som jag ska berättta här på bloggen men just nu har jag inte tid att skriva mer så det får bli lite senare när jag kan sitta här i lugn och ro.

Morgonstund

Känns mig trött som bara den idag. Fattar inte varför för jag har ju ändå fått sova ganska så bra. Markus och prinsessan ligger fortfarande och sover. Tänkte att jag ska väcka min lilla prinsessa snart för annars är hon bara uppe sent på kvällarna istället. Men jag drar mig lite för att väcka henne, det är ju så lugnt och skönt när bara jag och Liam är uppe på morgonen.

Idag åker Markus igen. Han åker väl tidig eftermiddag tror jag sen kommer han hem på fredagsnatten. På lördag åker han på morgonen för någon lastbilsmässa och kommer väl hem på söndagen. Så denna gången blir det verkligen en vecka vi inte kommer att ses på. Fast just nu är jag bara glad att allt börjar åtegå till det normala.

Nej, Liam skriker måste ta honom.

Hel dag ute (nästan)

Läkarbesöket igår med Liam gick jättebra. Han väger nu 4190 gram och är 56 cm lång. Sen tittade läkaren på honom och tyckte att allt såg bra ut. Däremot var det som jag trodde att det är riktig eksem han hade fått i rumpan så vi har fått en salva som hjälper nu. Tycker dock det är lustigt att BVC-tanten inte sett det när jag ändå sagt att det varit svårt att få bort. Men det var ju tur att läkaren såg det.

Sen var vi på Angelinas avslutning igår med. Supermysigt att se henne hoppas runt bland kompisarna och sjunga för oss. Angelina sjöng "ja må hon leva" för allihopa helt själv, haha. Skrattade så jag höll på att dö. Sen var det lite picknick men Angelina hade inte tid att fika trots att hon tjatade om det hela vägen dit. Hon gick och höll handen med en av hennes favorit kompisar. Så himla söta är de två när de leker ihop.
Pratade även lite mer med dagisperonalen om hur hon är. Alla tyckte att hon är super snäll mot de andra och duktig för sin ålder typ. Hon försökte imponera på dem genom att räkna till 10 (ett, två, tre, fyra, fem, sex, sju, åtta, nio, FEEEEM!!)

Idag har det varit super fint väder och mamma var här en runda men mycket mer har det inte hänt. Var för trött idag kände jag.


Fy på mig

Har verkligen varit super dålig på att uppdatera här på bloggen nu. Ska försöka bli bättre. Det har varit fullt ös sedan Markus kom hem. Och Liam har haft jättemycket problem med magen. Han har knappt bajsat och haft massa magknip.

Idag har vi umgåtts med Milla, Elin och alla barnen. Satt ute och fikade. Sen gick vi en lite promenix med allihopa. Mysigt. Fruktansvärt fint väder har det ju varit idag med. Varmt som bara den ute ju. Har till och med lyckats att bränna mig lite på axlen såg jag. Säkert på fler ställen med men axlen var ganska så röd. Är helt slut nu efter en hel dag ute i solen.

Snart åker Markus iväg och jobbar natten. Tänkte att jag går nog och lägger mig när han åker eftersom jag är helt slut efter denna dagen. I morgon ska Angelina till dagis så det blir att gå upp tidigt. Ska iväg till BVC för läkarbesök med Liam med. Måste nog ta bussen härifrån vid 10, skulla vara där vid halv elva. Sen blir det avslutning vid fem på Angelinas dagis med. Ska bli riktigt mysigt.

Får försöka förbereda så mycket som möjligt ikväll så det inte blir för stressigt i morgon heller. Vore skönt att slippa stressa. Hoppas bara jag vaknar i tid i morgon. Har börjat sova som en stock när Liam och Angelina sover. Fast jag sover ju sämre när älsklingen inte är hemma.

Nej, nu ska jag njuta av kvällen!

RSS 2.0