Vi kom hem ganska sent så jag orkade inte ...

Vi kom hem ganska sent så jag orkade inte skriva tid datorn. I morgon ska jag shoppa med mamma så det blir stressigt i morgon.


Nu ska vi snart ut till mamma och fira jul...

Nu ska vi snart ut till mamma och fira jul igen med lite mer släkt. Försöker få på angelina sina kläder just nu. Liam sover.


Nu under julen har det tyvärr inte blivit ...

Nu under julen har det tyvärr inte blivit så mycket bloggat, har inte riktigt haft tid. Tänkte att jag ska försöka sms blogga lite men det blir korta inlägg.


Ett "julkort" från oss =)


Zombi med värk

Nu har Markus kommit hem och vi ska snart äta lite. Idag blir det riktigt avancerad mat, köttbullar och makaroner.
Lite har jag fått gjort idag i alla fall fast jag har ont i huvudet och mensvärk.

Angelina somnade i soffan innan så hon är supergnällig nu. Hon hade nog gärna sovit ett tag till men då sover hon ju inte i natt. Och denna natten hoppas jag på lite mer sömn. Känner mig som en zombi idag.

Fika med Angelina

Nej, nu ger jag upp städningen just nu. Ska ta och fika lite med Angelina. Ska bli gott med lite kaffe nu när man städat hela kylskåpet. Funderar även på att frosta av frysen nu medans det är så kallt ute men jag vet inte riktigt om jag orkar idag. Har mycket annat att göra för den delen med.
Sen kommer ju Markus men det kommer nog att dröja minst 1 timme tills han kör hemåt.

Hala vägar

Pratar ju en hel del med Markus nu när han är ute och kör. Igår kände jag mig riktigt orolig för hans skull. Det hade varit snorhalt på vägarna och han hade sett en hel del olyckor som hade hänt. För det första tycker jag att det är dåligt att det inte finns bättre resurser till plog- och sandbilarna. Det måste ju vara hyfsat på vägarna det får bara inte vara en isgata. Sen börjar man undra om folk verkligen inser hur halt det är ute. Det verkar som att många överskattar sin förmåga att köra i halkan. Det är hemskt att det inträffar så mycket olyckor på grund av snön.


En vit jul

För mig betydde detta uttryck att det var mycket snö. Men för ett tag sedan fick jag reda på att det fanns en betydelse till med detta.  Det finns många som anser att om man firar jul med barnen så ska man vara nykter för att detta är barnens högtid.

När jag var liten tog de vuxna alltid en öl eller så till maten men det var ju aldrig så att de blev fulla. Stämningen var ändå på topp och jag märkte inte alls av att de hade druckit. Men jag förstår vad folk menar för det är många som inte vet vart gränsen går. Självklart ska inte barn behöva vara runtom högljuda vuxna som beter sig som barn. Jag tycker att det är okej att dricka med barnen i närheten, en öl eller så. För mig finns det en tydlig gräns.

Sen funderar jag lite på alla dessa grupper om en ”vit jul”. De som ändå inte dricker går ju med och de som dricker väldigt lite kanske också går med. Men jag tror fortfarande inte att det kommer att påverka de som dricker påtok för mycket under julen (även annars). Tyvärr är det inte så enkelt.

Jag skulle absolut kunna strunta i att ta min öl till maten, inga problem. Det vore lite synd men jag måste inte ha den. Tror ni verkligen att alla kommer tänka så?

Sen tycker jag att det är fel att säga att det är barnens högtid. Ja, det är barnens högtid men även familjens. För mig handlar det mer om att samlas, äta god mat och ha trevligt än vad det handlar om julklappar.

Alla måste få tycka vad det vill, men såhär ser jag på det.


Gnällig liten kille

Liam fortsätter att vara gnällig. Nu verkar det äntligen som att han har somnat. Jag har hunnit med att städa lite fast jag har världens huvudvärk idag. Kanske inte så konstigt när jag inte fått sova så mycket. Tänkte att jag ska ta ett tag till på städningen nu sen blir det paus och lite fika med Angelina.

Kallare

Natten har varit riktigt jobbig för både mig och barnen. Angelina skulle gått på dagis idag men hon ville inte det. Vilket jag kan förstå när hon inte fått sova så mycket heller. Så vi hoppade dagis idag.

Jag som tyckte att det var riktigt kallt vid fem i morse och trodde ändå att det skulle bli lite varmare. Men tjii fick jag för nu var det över 18 minus istället. Ska bli skönt att slippa gå ut idag faktiskt.


Förresten så är det 17 minus ute nu. Komme...

Förresten så är det 17 minus ute nu. Kommer bli en riktigt kall dag idag.


Liam har hållt på att krabba sedan 4 och n...

Liam har hållt på att krabba sedan 4 och nu gick jag upp med honom eftersom jag trodde han hade bajsat men det hade han inte. Ska se om han sommar igen.


Nu är det inte alls långt kvar till jul me...

Nu är det inte alls långt kvar till jul men det känns som att det är något jag glömt som jag borde ha kommit ihåg. Avskyr när det blir så.


Snart blir det lugnt

Då har Milla och Vincent åkt hem nu. Liam ligger uppe och sover. Angelina är fortfarande vaken men ska snart gå och lägga sig hon med. Känner mig helt slut idag. Längtar som bara den tills det är dax att sova.

I morgon är det dagis för Angelinas del så jag hoppas vi kommer upp i tid. Markus kommer på eftermiddagen med. Ska bli skönt att ha han hemma lite nu. Annars har jag inte riktigt klurat ut vad jag ska göra i morgon. Kanske fortsätta städa ur kylen och tvätta vore en bra idée.

Besök

De senaste dagarna har jag bara ägnat åt att städa och baka. Självklart att mysa med mina underbara barn med. Har inte haft någon större lust att göra så mycket annat. En liten svacka antar jag men nu känner jag att jag är tillbaka igen. Ska försöka skriva lite mer vettiga inlägg i fortsättningen.

Idag blir det inte så många inlägg i alla fall för vi får besök. Min fantastiska vän Milla och hennes fina son Vincent kommer snart. Så idag blir det fika och skitsnack!


Bakar och bakar....

Jepp, det känns som att det är det ända jag gör numera eller ja städar också. Igår bakade vi gaffelkakor och idag har vi gjort havrekakor och en saffranskaka. Blir nog till att fortsätta baka i morgon. det jag har kvar att baka är kanelsnittar, kolasnittar, bullar, en saffranskaka och två mjuka pepparkakor.

Nu tänkte jag att jag ska mysa lite med barnen sen blir det att slå in de sista julklapparna och fixa lite med två andra jag håller på med. Kan tyvärr inte säga mer eftersom jag inte vet riktigt vilka som läser min blogg.

Förresten så kom vi på innan vi åkte och handlade att vi hade glömt köpa julgransbelysning. När vi kom hem efter ha handlat så kom vi på att vi hade glöm det igen. Så det ska fixas när Markus kommer hem igen.

Handla till julbaket

Idag åker Markus igen och är borta ett par dagar. Just nu väntar vi på att hans pappa ska komma tillbaka med vår bil så vi kan åka till City Gross och handla innan han åker. Måste ju handla allt till mitt julbak med. Har hur mycket som helst att baka. Hoppas bara att jag hinner med allt nu. Sen ska det sista med julklapparna fixas. Det är bara pyttelite kvar att fixa med dem. Funderar på att köpa en till julklapp till Markus, får se om jag hinner med det också.

Nej, nu ska jag fixa och dona lite innan vi åker och handlar.

Fjantfia och skrattpelle

Det går verkligen inte bra för mig att försöka blogga mer känner jag. Men jag har ju så mycket annat att göra hela tiden. Håller på för fullt för att bli färdig med allt till julen.

Ungarna är jättetrötta idag så de fjantar runt som bara den. Eller Angelina fjantar runt och Liam ligger dubbelvikt av skratt. Så söta är de mina små troll.

Markus köpte en mediabox idag för att jag sa att han kunde kolla om det inte var billigare än två kablar. Han är så rolig så sett men det är ju något han ville ha. Ska testa den sen men då måste vi lyfta ner hela tvn så vi bestämde att det gör vi när barnen somnat.

Nu ska jag upp och hänga tvätt så vi har något att klä på oss. =)

God morgon!

Idag hade jag hoppats på att åka och julhandla lite men det verkar inte som att det blir något med det. Hade ju behövt någon med bil men tyvärr finns det igen som kan idag. Lite tråkigt men så är det.

Dagens planer är väl att fortsätta med gårdagen städning. Hann ju inte med att dammsuga och torka golv. Det måste ju också göras. Annars händer det nog inte jätte mycket idag.


ssch...

Har så himla ont i skallen nu. Kom för någon timme sedan och tillråga på allt så kan Angelina verkligen inte vara det minsta lugn. Hon springer runt och är högljud så det hjälper inte precis. Försöker samtidigt få lite gjort här hemma men just nu känns det lite hopplöst. Hoppas att det släpper snart. Funderar på om jag ska ta lite Alvedon, vilket jag sällan gör men jag orkar inte ha ont i huvudet idag!

Sorry för det klagosamma inlägget!


Inte många timmars sömn

Igår var vi ju som sagt jättetrötta allihopa och jag hoppades på att få sova gott. Men så blev det inta alls för Liam vaknade hela tiden och tappade nappen. Det var inte många minuter i sängen innan det var dax att gå upp igen. Så idag känner jag mig lite seg.

Idag händer det som vanligt inte särskillt mycket. Tänkte att jag ska tvätta och städa lite. Samt fundera lite mer på julklapparna jag har kvar att köpa. Blir antagligen till att ringa skatteverket med eftersom pengarna fortfarande inte kommit in. Och det stod att de skulle komma senast den 10:e om man har anmält konto och det har jag. Är ju inte supersugen på att sitta i telefonkö halva dagen men måste jag så måste jag.

Sen måste jag hitta en korg. En sån flätad som man brukar ha som presentkorg. Frågan är bara vart man hittar det? Vet ni får ni gärna tipsa mig! Samma sak om innehållet i den.

Trötta familjen

Idag blev det en runda på stan i kylan. Hann inte mer än hem och vända innan jag var tvungen att gå till dagis och hämta Angelina. På vägen hem så ville Liam inte sitta i vagnen så de fick byta men efter att ha gått en liten bit ser jag att Liam tappat sin sko. Det var bara att vända tillbaka. Hittade den i alla fall men sen fick Liam åka vagnen igen fast glad var han inte.

När vi väl var hemma sen så bajsade Angelina ner sig, de på dagis hade satt blöjan bakochfram så det var bara att slänga in henne i en dusch. Sen har vi käkat lite och nu tar vi det mest lugnt. Verkar som om hela familjen är slutkörda idag.

Köpte inte så mycket på stan eftersom mina pengar fortfarande inte kommit in. Men det blev finkläder till julafton till Liam och julklappar till mina systrar. Så nu är det till Markus, Mamma, Fredrick, Pappa, Birgitta och något litet till resten! Men jag har nog äntligen kommit på vad jag ska köpa. Ska bara hitta det dessutom.

Ska försöka...

Jag lovar att jag ska försöka skärpa till mig lite med bloggandet. Just nu är det så mycket att göra innan jul och allt så jag ska göra mitt bästa.

Idag har det väl inte hänt så mycket heller skulle ha åkt ner till stan med Milla men ingen av oss orkade. Så jag har bara tagit det lugnt. Tvättat lite, städat lite och badat.
Nu är ju Angelina hemma så vi har käkat mellanmål för ett tag sedan och nu tänkte jag att jag ska umgås lite med mina underbara barn. =)

Lyckades inte skriva något mer inlägg idag...

Lyckades inte skriva något mer inlägg idag. Hoppas jag hinner skriva mer i morgon. Hade lite bilder jag tänkte lägga upp med.


Gnällig eftermiddag?

Nu har vi kommit hem, Liam har fått mat och Markus har åkt. Funderar på om jag ska ta och städa upp i köket lite nu. Sen blir det ju till att hämta Angelina vid två som vanligt. I morse var hon jätte gnällig så jag tror nog att eftermiddagen idag kommer vara jobbig.

I morgon bär det nog av till stan för att träffa Milla tror jag. Måste ju dessutom inhandla de sista julklapparna. Dock vet jag inte riktigt vad vi ska köpa till mamma och dem. Men det löser sig nog.

Skattepengarna ska ju komma in denna veckan med. Sitter bara och väntar på att de ska komma in nu. =)


Nu är vi och ska lämna angelina på dagis s...

Nu är vi och ska lämna angelina på dagis sen ska vi åka och handla lite innan markus åker iväg igen. Har ont i ryggen som bara den idag efter natten.


Idag håller jag på att rensa ur förrådet v...

Idag håller jag på att rensa ur förrådet vi har inne. Hade inte lite saker fdär inne heller så det lär ju ta sin tid.


Inte riktigt färdig

Det blev en del julklappar inhandlade igår men det var så mycket folk så vi orkade inte handla alla. Så vi har några kvar i alla fall men vi får väl se när vi kan ta det. Sen måste vi även inhandla kartonger så vi kan packa alla barnkläder lite bättre.

Idag tror jag att vi ska ut till mamma. Eller blir det att handla det sista. I alla fall så ska vi iväg idag. Måste komma på hur vi ska lyckas skicka iväg en födelsedagspresent till Angelina kusin med som fyller år vid jul. Får väl helt enkelt åka och köpa vadderade postpåsar. Hade några hemma men de var för små tyvärr.

Handla julklappar?

Känner mig lite seg idag efter en ganskaa jobbig natt. Liam ville inte riktigt i natt så jag fick gå upp ett par gånger. Markus kom i alla fall hem igår vilket känns skönt.

Idag funderar jag på om vi ska ta och handla julklappar. Frågan är bara om vi hittar någon som vill ha vår stora busiga tjej. För nu förstår hon ju så hon kan ju inte följa med oss. Vi får väl se hur det blir. Sen pratade Markus om att vi skulle julpynta men vi får väl se om det blir något med det.

Vad gör man med dem?

Kom och tänka på en sak när jag kikade in i vårt förråd. Vad ska man göra med alla gammla barnkläder?! Vi har ju mängder av kläder och sånt som antligen inte kommer att anvädas av oss mer. Frågan är ska vi spara dem till någon annan, skänka dem eller försöka sälja alla kläder? I vilka fall som har jag bestämt mig för att fixa mer kartonger och lägga alla kläder i eftersom alla ligger för tillfället i sopsäckar eller inte alla men mycket av det!

Fredag!

Äntligen fredag igen. Idag kommer Markus hem, fast han kommer inte förrens ikväll. Liam har krabbat en hel del i natt och vid fem tyckte barnen att det var dax att gå upp men jag lyckades tillslut att få dem att somna om.

Idag ska vi städa upp lite här hemma så vi får lite ordning. Avskyr att städa men det måste ju tyvärr göras. Angelina har bestämt att hon ska hjälpa mig vilket är på både gott och ont. Hehe. Nehe nu får vi ta och sätta fart innan vi blir för sega!


Några bilder

Det blev en liten runda ute i alla fall. Tyvärr så kunde jag inte vara ute och fota mer eftersom mina fingrar höll på att förfrysa. Men några bilder blev det är inte riktigt nöjd ändå. Börjar i alla fall få lite grepp om hur mycket man kan leka med alla inställningar. Sen måste jag hitta alla motiv dessutom. Förhoppningsvis blir det väl mer och mer så småningom. Som jag lovade innan så kommer det nu några bilder.


Dock gryning tyvärr.



Sjön








Som ni ser så är det inga super bilder men som sagt så försöker jag fortfarande lära mig!

Nu ska vi snart gå till dagis och jag fund...

Nu ska vi snart gå till dagis och jag funderar på om jag skulle ta med min kamera och gå en extra runda och ta lite bilder. Lite jobbigt att ta med den dock.


Fota eller köpa julklappar?

Idag har det som sagt inte hänt speciellt mycket. Vi har bakat kladdkaka i alla fall, vilket Angelina tyckte var jätteroligt.

I morgon funderar jag på vad jag ska hitta på medans hon är på dagis om man skulle ta och vara ute och fota lite eller om jag ska ner till stan och fixa julklappar. På tal om foto så kommer jag att lägga upp lite på bloggen sen men jag håller fortfarande på att lära mig en hel del. Godnatt sagan för min del ikväll blir manualen till kameran för att se om jag inte kan få grepp om lite mer. Men roligt är det i alla fall och jag lär mig massa nytt.

Försov oss lite

Idag var det verkligen inte varmt att gå till dagis. Tur att man har en sån varm jacka i alla fall.

Försov mig lite idag, tanken är ju att vi ska gå upp mellan 06.30-07.00 men vi kom upp vid 07.30 istället. Känns lite surt men vi hann ju i alla fall. Idag har jag inte heller något speciellt planerat förutom att städa och kolla så vi har kommit på alla julklappar vi ska köpa. På tal om det så kommer snart skattepengarna för min del såg jag. Det skulle betalas ut mellan den 7-10 december! Känns riktigt skönt att få tillbaka lite.

Nej, nu ska jag dricka kaffe innan jag ska påbörja min städning.

RSS 2.0