Barnmorskan

I natt har jag inte sovit något vidare. Först låg jag och oroade mig för älsklingen som var ute och körde på små vägar med lastbilen och det snöade och var halt. Sedan skickade han ett mess om att han kommit fram vid tolv tiden så då kunde jag sova lite bättre. Vaknade vi halv fem av att jag trodde att jag var pigg, men lyckades somna om. Hela natten har jag sovit oroligt.

Idag har jag massa att göra eller ja innan julafton med. Jag måste fixa med paketen så att jag får med mig rätt paktet till rätt hushåll när vi åker. Sedan måste jag städa upp här hemma lite, visst jätte stökigt är det inte men helst ska det vara super rent innan vi åker. Och det måste vara fint innan Markus föräldrar kommer på besök idag med. Markus pappa kommer redan vid ett för att vara barnvakt åt Angelina medans jag ska till barnmorskan. Ska bli riktigt spännande och se vad de säger idag om allt. Det var ju ganska länge sedan man var där sist. Kul att jag fick ha samma barnmorska som jag hade när jag väntade Angelina, för jag tycker verkligen om henne.

Nej, nu ska jag ta och dricka lite mer kaffe innan jag måste sätta igång.


v.22

Jaha, idag skulle vi åka till Milla, men vi får se om vi gör det har ingen större lust att ta mig ut. Men jag måste ju ändå handla lite. Har i alla fall hunnit med lite här hemma idag. Försöker få det riktigt fint till alla kommer hit på nyår och så. Verkar som att vi inte blir så många men det kan vara skönt det med. Har börjat planera lite med maten men jag är ju inte klar än.

Idag går jag in i v. 22, tiden går så fort just nu. Men inte så mycket kvar att fixa till bebisen i alla fall. =)

Angelina ligger och sover just nu och jag tänkte att jag ska städa lite och sedan göra mig lite iordning.

Stress

Pust...suck...stön.. Vilken seg dag det har varit idag har knappt orkat med nått inte Angelina heller för den delen. Vi har iaf grilljerat (?!) får färdig kokta julskinka och den blev god så jag är nöjd. Sen kom Sandra och Elvin på besök en sväng med, mycket trevligt dock lite tjuriga barn vi hade. Men så är det ibland.

Igår var Millan och Charlie barnvakter åt min dotter. Markus fixade däcken och lite så. Jag och Sara tog en roadtrip till Ängelholm för att titta på en syskonvagn åt mig. Och den var värd resan. Kostade 2300:- men den ser ny ut, finns nog fan inte ens en fläck på den, så jag är super nöjd. Fick hem den idag då vi inte fick plats med två vagnar i bilen igår. Angelina fick test sitta vagnen och hon älskade den så hon ville ut och åka i den direkt, haha.

Nu är lugnet före stormen. I morgon ska vi nog träffa Milla om jag får tag i henne. Sen på tisdag så blir det barnmorskan. 23:e firar vi jul med morfar, 24:e firar jul med mamma & familjen där, 25:e är det slappar dag, 26:e bär det ut till pappa för att fira jul, 27:e blir det att fira med Angelinas kusiner och sen är det nyårsfirande med. Blir verkligen fullt upp som vanligt fast vi sa att vi inte orkar denna julen med.

Åh, kom på att i januari har jag och älsklingen varit tillsammans i 2,5 år. Fattar inte att tiden går så snabbt. Bara 4 månader kvar till bebisen tittar ut nu.

Börjat tänka lite mer på namn nu med. Men det är svårt med pojknamn, skulle vi fått en tjej hade jag nästan redan bestämt mig.

Feber/Städning

Nu var det ett bra tag sedan man skrev nått här. Det har varit ganska så mycket nu så jag har inte haft tid/lust att blogga. Men nu kommer i alla fall ett inlägg.

I lördags var vi ju hos farmor och hälsade på och det var så mysigt. Efter att ha varit där i någon timme så märkte vi att Angelina började kännas varm. Så vi sa till farmor att vi var tvugna att åka men hon kunde ju inte låta oss åka utan att ha fikat först. Så vi fikade lite innan vi åkte. Sen när vi skulle åka fick Angelina en gose råtta som hon knappt släpper numera. När vi kom hem hade hon 39,3 i feber, ingen aning om vad febern kom ifrån heller. Aa just det hon bajsade ner alla sina kläder hos farmor men som tur var så fanns det reserv i skötväskan. Strumpor hade hon inga med sig men vi fick ett par som farmor stickat. =)

Sen på söndagen så började hon piggna till. Så då åkte vi och köpte oss en egen örontermometer. Sen fick Angelina 2 st DVD-filmer (Anki&Pytte, Pingu). Vi kom på att vi måtse köpa lite DVD filmer som går att köra uppe om hon nu skulle bli riktigt sjuk igen. Sedan åkte Markus framåt kvällen.

Igår så städade jag och Angelina här hemma. Hon fick ju vara hemma från dagis fast hon var bättre redan på söndagen. Ingen feber under hela gårdagen. Vi dammsög (ja jag fick dammsuga för henne ;-) ) och torkadr golvet i vardagsrummet. Tvättade 2 maskiner, putsade fönster och städade uteplatsen. Och en massa massa annat som jag knappt kommer ihåg.

Idag har det också varit massa städning men Angelina gick till dagis idag för hon var ju frisk nu och hon ville dit idag. Men hon fick bara gå till två. Idag har jag verkligen varit händig för jag har spikat fast kablen så man slipper snubbla på den. Ett as tråkigt jobb men bra blev det i alla fall. Markus kommer nog inte tycka att det blve så bra som jag tycker att det blev. Sen har jag tvättat 3 maskiner, städat i sovrummet, hängt gardin+en julstjärna, slängt lita papper och lite sånt. Efter att jag hade hämtat Angelina var det ju fullt med snö på marken så vi åkte pulka i nästan en halv timme innna jag gav upp för mina skor läckte in. Men Angelina hade nog kunnat åka ett par timmar till. Funderar på om vi ska ta pulkan till dagis i morgon, det hade hon älskat men jag kommer blir helt slut av det. Hehe.
Sen har hon hjälpt mig lite med tvätten och sen satte vi oss och ritade lite. =)

Nu har jag tänkt att försöka bota min halsbränna för den är förjävlig rent ut sagt har ändå tagit Losec men den vill inte försvinna. Sen ska jag bara ta det lite lungt och varva ner efter denna dagen. Och självklart ringa min låtsasmamma och gratta henne.

Full rulle!

Idag har det bakats bullar här hemma. Och nu ska vi göra köttbullar snart, håll tummarna för att de blir ätbara. Haha.
På väg hem från dagis:
- Pappa hemma? frågar Angelina
- Nej, pappa lastbilen. säger jag
- ÅKA!!! skriker Angelina och gubbarna som står och bygger bara skrattar.

Hon är ju så söt, hon älskar verkligen lastbilen.

Nej, nu har hon bajsat och det luktar INTE hallon. Får se om jag hinner skriva i morgon för vi ska till min farmor då. Hon är ju med för söt hon kommer fortfarande ihåg min favoriträtt hos henne så det ska hon göra till mig. =)

Trötter

Fy, nu har jag vaknat flera mornar och varit as trött. Kan jag inte bara få vakna pigg så jag hinner med hur mycket som helst innan vi ska iväg? Idag ska vi ju till Moa och Noel och det ska bli super kul eftersom vi inte träffar dem så mycket.

Fan jag håller på att bli galen på Angelina för hon har börjat spotta över allt. Och jag fattar fan inte vad hon fått det ifrån, för jag spottar VÄLDIGT sällan. Plus att behöver jag verkligen spotta gör jag inte det när hon är med heller. Aja, måste få bukt på detta iaf.

Stan

Jaha, då sitter man här och väntar på att Milla ska vakna så att vi kan dra ner till stan idag. Funderar nästan på att ringa och väcka henne eftersom jag inte hinner så mycket annars, ska ju hämta Angelina vid fyra.

Syskonvagn kanske löser sig nu håller på att kolla upp lite. Får se om det blir via företaget eller inte.

Denna veckan är det massa som ska hinnas med och massa som vill träffa oss. Eftersom vi har varit hemma i en hel vecka nu så är det ju så skönt att få komma ut lite med. Igår var jag hos Jennifer och Theo på lite besök. Sen i morgon ska jag till Moa och Noel. Så det är fullt upp denna veckan. Måste ju bara hinna med att göra köttbullar och baka bullar. Tänkte om jag bakar bullar så kan jag ju ta med mig lite till farmor på lördag. Ska blir så kul att träffa henne igen, senast var på farfars begravning i april. På tal om det så hittade jag en bild på min farfar igår och tårarna bara rann. Kan fortfarande inte fatta att han inte finns här hos oss längre.

Just det jag ska sortera lite bilder idag med så att jag kan börja framkalla. Fan va söt Ninja är hon ligger här på skrivbordet på min musmatta och sover. =) Knäppis kisse.

Känslomässig dag

I lördags var i ju i Ullared och shoppade lite. Blev en hel del saker till bebisen och massa julklappar. Det ända som var riktigt illa var att vi fick stå i kö i nästan en timme för att ens komma in. Och det var tur att man inte såg hur lång kön var innan vi ställde oss i den. Tror nog inte att jag hade ställt mig där om jag hade sett alla kringelikrokar kön gick i. Men det var väl ändå värt det tillslut. Blev lite för dyrt dock men visserligen så behövde vi ganska mycket. Till mig själv handlade jag 2 par mamma mjukisbyxor, en huvtröja och en kofta. Så det var ju inte så farligt.

I söndags fick Milla vara barnvakt åt Angelina eftersom jag inte hade någon bilstol hemma. Jag åkte med Sandra och Elvin för att inhandla de sista julklapparna för det är ju så skönt att blir klar med det. Sen åkte vi till Milla och drack kaffe. Elvin kände sig som hemma direkt, han gick och hämtade allt han hittade och stackars Sandra fick jaga, haha. Sen åkte jag, Sandra och barnen hem till mig och lagade lite mat som vi käkade. Det blev kyckling och kylftpotatis med sås. Gott, gott!

Idag har Angelina varit på dagis och jag kan lova att hon var lycklig över att få komma dit igen. Hon stormade in när vi klev innan för ytterdörren. Men det är ändå så skönt att hon saknat dagis. Sen städade jag upp här hemma lite, blev inte för mycket gjort med lite i alla fall. Innan jag skulle hämta Angelina bestämde jag mig för att vi skulle ner på stan hon och jag och tömma hennes gris. Sen skulle vi upp till Jennifer och Theo var tanken. Foglossningar som bara den hela dagen nästan men de blev värre och värre.
 När jag hämtat Angelina så var det en mysko gubbe som frågade efter vägen och som vanligt svarar jag honom vänligt hur han kommer till stan. Sedan började han förfölja mig fast jag sa att han skulle gå rakt fram där jag svängde. Började blir rikigt creapy. Efter att jag sagt till honom sisådär 50 gånger så fattade han. Sen var det precis att vi hann på bussen. På bussen träffar vi en av Linas fröknar, Angelinas favorit så jag satt och pratade med henne nästan hela vägen ner till stan.

Väl nere på stan så gick vi till banken. Håll på att krabba med insättningsautomaten som bara den och den ville inte alls som jag ville. Fick i det mesta av pengarna första lyckade omgången, sen skulle jag lägga i resten som maskinen spottade ut. Testade igen och då står det typ: Ur funktion. Jaha det var väl typsikt min tur så jag tog en kö-lapp och fick 10 nummer efter det som var. Snabba var de inte heller. Mitt i allt så tröttnar Angelina och börjar skrika och ha sig för hon var trött. Gjorde verkligen allt för att hon skulle lugna sig men inget fungerade riktigt bra. Lite jobbigt när hon skriker och alla måste verkligen stå och glo. Inte ens kan de glo med ett litet förstående leende. Lagom irriterad blir det efter många om och men min tur. Då kan tanten på banken inte växla små pengar eller laga maskinen utan det kan ta upp till 4 timmar. För över de pengar som kom in, vilket var det mesta till Angelinas konto. Sen så frågade jag henne om jag kunde få köpa en spargris med, när hon kommer med den så sa hon:- Du får den för allt krångel du stått ut med. Eftersom jag älskar när sånt händer så gick jag lycklig ifrån banken. Pojken hade ju med fått en gris nu.

Orkar inte åka till Jennifer idag kände jag eftersom Angelina inte ville heller riktigt så åkte vi hem istället. På bussen blev jag lycklig över att det inte var någon mer barnvagn eftersom jag har sådana foglossningar nu, är så skönt att få sitta. Angelina hade ju somnat i vagnen med. Sen i alla fall hann jag inte mer än gotta mig åt det förrens det kommer en barnvagn och jag får stå lite mer än halva vägen hem. Ett par hållplater innna mig hoppar de i alla fall av, sätter mig ner och njuter sista stunden på bussen. Så känner jag att bebisen kickar och riktigt mycket känns det. Lägger handen på magen och får massa kickar. Sitter och små ler för mig själv, så mysigt jag hade verkligen glömt hur det kändes. Märkte att de på bussen tittade lite konstigt på mig, de undrade väl varför jag satt och log eftersom det inte ens syns att jag är gravid när jag har jacka på mig.

Nu är vi i alla fall hemma och Angelina la sig för en stund sedan. Jag tänkte att jag ska nog kolla lite på tv innan jag ska decka i min underbara säng.

Feberfri?

Angelina verkar inte alls ha någon feber idag så det känns helt underbart. Hon sov hela natten, hon sov lite oroligt. Sen har hon faktiskt ätit idag med nästan två flaskor med välling för det är det ända hon vill ha. Men så länge hon äter så får hon äta vad hon vill nästan.

Idag har vi städat lite här hemma i alla fall, jag hade verkligen panik över hur det såg ut. Kan inte leva i mitt hem när det ser ut så, men jag hade ingen möjlighet att städa när hon var sjuk så det är smällar man får ta. Men nu börjar det se ut som ett hem i alla fall även om det fortfarande är stökigt.
Markus kommer hem idag med men han kommer nog inte förrens ikväll, hoppas han kommer innan fisen somnar i alla fall.

I morgon åker jag, mamma och Milla till Ullared och ska shoppa lite. Känns okej att åka nu när Angelina mår bättre, plus att hon får en heldag med sin pappa. Kommer nog bli en bra dag för oss alla. Dock så känns det lite synd att åka iväg när Markus äntligen kommer hem.

Nej, nu måste jag fortsätta städa lite. Har lite till jag vill hinna med idag.

Barnakuten och ultraljudet

Nu har jag inte skrivit något på ett bra tag men det har varit fullt upp här hemma. Jag har verkligen inte haft lust eller tid till att skriva.

 I måndags var jag och mamma nere i Malmö. Vi fick låna en gps som tur var så det var inga problem att hitta dock var det svårare med parkeringen. Vi letade en bra stund innan vi hittade en parkering. Sen gick vi en runda i gallerian innan det var dax att gå till Emma Ultraljudsklinik. När vi stod utanför byggnaden så tänkte jag att detta var ju inget jätte frächt ställe, men när vi kom in så var det jätte fint verkligen. Sen fick jag fylla i en blankett med lite uppgifter om mig och mina graviditeter. Efter bara en lite stund fick vi komma in (kändes som minst en timme).
När vi kom in så pratade barnmorskan lite med mig och sen började hon titta på bebisen. Efter ett tag frågade hon om jag var redo att veta vad det blir. Klart jag var det var ju bara det jag väntade på. Tog bara någon sekund innan hon sa det är en liten pojke. (ursäkta va sa du? en pojke? Ska jag få en son? Men jag kan inte byta blöja på en pojke!) Så tittade hon igen för att kunna säga 100% och det var fortfarande en liten pojke. Sen fick vi lite bilder på min son.
När vi väl kom ut från kliniken så brast det för mig. Jag började gråta och upprepade för mamma: - Jag ska få en son. Kan du fatta en son? En liten pojke, min lilla pojk. Sen brast det för mamma med så i hissen på väg ner stod vi och grät tillsammans. Så häftigt att jag kunde få något annat än en flicka. Visst nu behöver man planera mycket mer än innan men det ska bli så roligt. Och de på rutin ultraljudet lär ha sett men hon trodde nog att jag blev besviken eftersom jag var tyst. Att hon inte kunde fatta att jag var bara chockad, hade blivit lika chockad över en flicka!

Nu över till lite annat så jag hinner skriva om allt. Natten till tisdagen sov min lilla Milla här och vi bestämde att vi skulle ner på stan på tisdagen. Lämnade Angelina på tisdags morgonen på dagis och gick hem och fixade oss lite.

Vi hann inte mycket mer än komma ner till stan innnan dagis ringer och säger att Angelina har fått feber 39,3 grader, bara sådär. Så det var bara att säga hejdå till Milla och ta bussen hem för att hämta min lilla tös. Bussresan hem kändes så seg ville bara ha min lilla tjej hos mig, tankarna snurrade om hur sjuk hon var.
När jag kom till dagis efter att ha varit hemma och hämtat vagnen så satt Angelina och lekte fast hon var riktigt varm i pannan.

Febern höll i sig fast hon fick Alvedon när vi kom hem. Så jag ringde sjukan, men de tyckte inte att det var någon fara. Sen kom natten och Angelina vaknade med 40,9 grader och jag ringde in igen för jag visste inte vad jag skulle göra, men de tyckte fortfarande inte att det var någon fara. Under dagen igår började hon bli bättre på morgonen var febern nere på 37,7. Hon börjar nog bli piggare nu då tänkte jag.

Men sen kom kvällen och febern steg riktigt snabbt. Vid halv ett eller nått sånt i natt så vaknade hon med 40,7 grader fast hon hade fått Alvedon för bara någon timme sedan. Hon var hängig och medtagen. Hon hade ryckningar i kroppen i mellanåt så jag ringde igen till barnakuten och då tyckte de äntligen att vi skulle få komma in. Så mamma, min underbara mamma körde in oss till akuten. Väl inne på rummet kollade hon tempen och då låg den på 40,6 grader.

 Sedan fick vi träffa en läkare som klämde och kände och ville ta lite tester osv. Så det blev att kolla syresättningen i blodet, snabb sänkan och lyssande på henne. Sänkan blev 15 vilket tydde på en infektion, vilket kunde vara en virusinfektion, influensa eller den nya influensan. Men han trodde mest på en vanlig influensa så det är bara att vänta och se. Vi fick stanna på akuten tills hennes feber började ge med sig och i bilen på vägen hem så blev hon mycket piggare och började digga musiken och busade med mammas växelspak.

Idag har hon sovit ganska mycket det har varit svårt att få i henne mat men två glassar och lite dricka gick bra. Febern har hållt sig bra under dagen men nu innan hon somnade steg den till 38,8 grader. Och nu ligger hon och sover vilket är jätte bra. När hon vaknar blir det till att kolla febern och se om det blir Alvedon och Ipren eller hur jag ska göra. Så länge febern inte håller sig hög länge så är det mer fara om hon blir uttorkad eller får jobbigt att andas.

Har tittat till henne med jämna mellanrum så nu ska jag kolla till min lilla tjej igen.

RSS 2.0