Shopping

Idag blir det till att shoppa lite. Men först ska vi till svärmor och vara där medans Markus kopplar ur airbagen på verkstaden. Sen får Angelina vara hos farmor så åker vi andra och shoppar lite. Tyckte det var bättre att hon stannade där eftersom hon inte tycker att det är kul att shoppa.

När jag vaknade imorse var min huvudvärk äntligen borta. Har haft ont i huvudet i två dagar i sträck. Men idag har jag inte ont längre och det känns underbart.

Ska försöka hinna med ett längre inlägg ikväll. Skulle ha bloggat igår men Angelina var vaken tills vi gick och la oss så jag hade fullt upp.

Trött och slö

Jaha nu har ännu en dag gått. Idag är vår lillkille en vecka gammal och idag kommer BVC hit. Ska bli spännande att se om han gått upp. Det säger ju ganska mycket om hur amningen fungerar. Är ju ganska svårt att veta hur mycket han får i sig och sen spyr han ganska mycket med. Men innan de kommer så har jag en hel del att göra. Gick upp vid kvart över sju. Ammade lillkillen vid sju sen tyckte jag att det var lika bra att gå upp. Så nu har jag diskat och städat i köket. Vill gärna ha lite ordning både för att BVC ska komma och sen Markus syskon med. Ska hinna med att klä barnen och duscha med. Sen måste jag städa lite till i alla fall men det är ju inte så mycket.

Huvudvärken igår berodde nog på att jag druckit för dåligt, måste ju dricka som bara den när man ammar. Så nu får jag försöka påminna mig själv hela tiden.

Vet inte om jag nämt det men navlen har lossnat nu med. Tänkte att BVC ska få kolla på den.

Skrev förlossningsberättelse igår med men jag vill läsa igenom den igen innan jag lägger upp den. Får se när jag hinner med att blogga igen sen. Idag är det ganska fullt upp.

Firade Angelina

Äntligen har vi kommit hem igen och fått Angelina till att sova. Det var trevligt att träffas farmor. Dock så tyckte Angelina att det var tråkigt eftersom det inte fanns så mycket att leka med. Jag hade huvudvärk nästan hela tiden och har det fortfarande. Och jag lovar att det blev inte bättre för att Angelina härjade som bara den. Men det känns skönt att vara hemma nu.

I morgon blir det med en tuff dag för BVC kommer vid 10.30 sen när de åkt ska vi åka till min gamla mormor och efter det så kommer Markus syskon på ett mini-kalas för Angelina. Sen vill de såklart se vår lille son med. =) På fredag skulle vi ha åkt till pappa men han ringde och ställde in det. Fast det känns lite skönt att få ledigt då. Ska koppla ur airbagen på bilen på fredag med.

Nu har jag betalat räkningar och deklarerat för Angelina. Fixade inte med min deklaration eftersom jag har företag med så blev det krångligt värre.

Tänkte att jag ska lägga upp lite bilder med från Angelinas kalas.



Tårtorna som vi gjorde.



Angelina blåser för fullt. =)



Hur nöjd som helst för att alla klappade händerna =)



Leker med duplot hon fick av sin mormor.



Pappa rullar in cyklen ;)



Direkt på med hjälmen och upp på cyklen. ;)



Det är bäst att ha hjälmen på sig när man leker med duplo med.



Klänningen hon fick av sin gamla mormor. Orkade inte ta bilder på alla kläder.


Kommer kanske lite mer bilder på lite annat sen om jag orkar. Tänkte att jag snart ska försöka skriva ihop lite om förlossningen. Blir nog i korta drag men den var ju inte så lång heller så.

Besök hos farmor

Igår så hade jag fullt upp med att städa här hemma innan alla skulle komma. Blev faktiskt riktigt fint så jag kände mig jätte nöjd. Mamma och familjen kom lite tidigare för att hjälpa mig med tårtorna och så jag hann med att duscha. Tyvärr var min låtsaspappa tvungen att dra tidigare men så är det ibland. Angelina fick massa fint. Hon fick jättefina kläder av min mormor, duplo av mamma och en trehjuling med hjälm av oss. Tänkte att jag ska lägga upp lite bilder på det sen. Sen fick lillkillen massa kläder av min mormor och av mamma fick han frottélakan och bäddset till vagnen. Det behövdes verkligen. Så nu blev det ännu mer att tvätta jag som precis var klar med att tvätta, hehe.

Det blev ganska sent igår vi låg och myste till Avatar jag och älsklingen. En ganska bra film fast jag hade nog lite större förhoppningar på den. Natten har jag fått sova ganska mycket, men vaknade ändå med huvudvärk. Vet inte om den kan bero på mitt låga järnvärde. Tänkte att jag ska försöka ta mina järntabletter för barnmorskan sa nu att jag kommer behöva det nu efter med.

BVC ringde igår med och de kommer hit på torsdag. Ska bli kul att se hur mycket han har gått upp. Han äter ju som en häst nu fast han spyr ju ganska mycket med.

Idag ska vi till min farmor på besök så vi måste snart dra. Så nu hinner jag inte med mer om jag ska få barnen klara. Men jag lovar att jag ska verkligen försöka få upp lite bilder sen.

Full rulle

Förlåt för den dåliga uppdateringen! Just nu är det ganska så fullt upp. Inte nog med att man helt plötsligt har två barn att ta hand om så finns det massa att städa hemma. Sen vill ju alla komma och träffa lillkillen och fira Angelina.

Idag har vi i alla fall varit iväg halva dagen. Först var det tandläkaren med Angelina klockan 10. Det gick hyffsat bra. Först trodde vi inte alls att det skulle gå fast sköterskan försökte leka med henne för att få se tänderna. Men till slut så gick det och Angelina fick en liten brandbil som hon tycker är super. När vi gick därifån så säger hon till sköterskan: "-Hejdå, tand-läkaren". Lät så himla gulligt.
Sen drog vi bort till cykelaffären eftersom Angelina har tjatat om att hon ska cykla hur länge som helst nu. Så det blev att vi köpte en jättefin trehjulig och hjälm till henne som födelsedagspresent. Hon ville ha den direkt men hon får vänta tills i morgon.
Åkte vidare till Babyproffsen för att inhandla lite som vi behövde. Så det blev en ny skötväska som jag bara älskar. Hade hittat en annan som kostade 100 kr mer men denna var större och billigare. Kollade inte jätte mycket på den där så när jag kom hem och såg hur bra den var så blev jag ännu mer nöjd över inköpet. Sen blev det även en mjuklift och en snutt till lillkillen. Han fick låna en av Angelinas igår så vi tyckte att det var dax att han fick en egen. Hon var så söt då för hon skulle till sin farmor och farfar. Innan hon gick så la hon snutten hos lillebror och sa till honom att han fick låna den.
Innan vi åkte hem idag så åkte vi till Ica med och handlade. Glömde dock hälften tyvärr. Men Markus får ta det vi glömde i morgon. Sen har jag städat en massa ikväll. Fanns hur mycket som helst att göra här hemma nu.

I morgon kommer min mamma med familjen och min mormor och hennes pojkvän hit för att fira Angelina. Så det blir till att städa och dona i morgon. Angelina ska till dagis med så hela familjen ska följa med bestämde vi.

Allt går bra med vår lille prins och amningen verkar fungera ganska bra nu med. Har fått sova lite i natt med så det känns skönt.

I morgon kanske jag lägger upp lite bilder om jag hinner det med. Jag lovar jag ska försöka bli bättre på att skriva här. Men nu orkar inte mitt öga med mer, har fått nått krux med det så jag ser suddigt med det och det är jobbigt att titta. Måste sova nu med så jag orkar med morgondagen.

Mycket

Kommer att försöka blogga nått inlägg idag. Men just nu har jag fullt upp med vår lille prins och allt annat som ska fungera här hemma.

Nu är han här!!!

Äntligen har vår lille prins kommit!! Han kom i morse vid 5.43. Skriver mer sen känner att jag behöver återhämta mig nu!

Igångsättningar och annat svammel

Idag har jag inte riktigt orkat med att uppdatera här. Det är lite mycket på gång just nu.

Min Milla ligger idag på förlossningen för hon fick igångsättning idag. Har inte hört av henne sedan halv fyra så jag antar att förlossningen är i full gång nu. Känner mig på helspänn. Vet själv hur det var första gången där uppe. Håller tummarna för att allt ska gå super för henne idag. Hoppas också att det inte tar jätte lång tid för hennes skull.

Sen i alla fall så lämnade jag Angelina på dagis vid 9 i morse som vanligt sen var det bara att ta bussen vid halv tio till barnmorskan för jag hade ju tid där vid tio. Hos barnmorskan fick jag en hinnsvepning och hon bedömde att jag var öppen 1,5-3 cm för det var som en strut eller nått. Men tappen är fortfarande kvar så den är inte utplånad. Hon trodde att det kunde vara på gång snart i alla fall. Sen mätte hon magen och lite sånt. Dock så har inte magmåttet (SF-måttet) växt på 3 veckor så hon var oroad. Fick en läkartid på torsdag för att kolla mängden fostervatten samt om det kan vara så att bebis inte växer. Så nu känner jag mig oroad. Visst det är ju inte urakut för då hade jag ju fått åka in direkt men hon var ju ändå bekymrad. Så jag känner att det är svårt att inte tänka på det, hoppas verkligen att min lille pojk mår bra där inne.
Efter besökt hämtade mamma mig sen handlade vi. Och då kom det massa onda sammandragningar men som vanligt så lugnade det sig efter några timmar. Blää, kan bli så trött på detta. Vill helst att det ska starta naturligt med. Men annars är det ju så. Hoppas även att Markus hinner hem om det skulle bli en igångsättning för det pratade barnmorskan med om att det fanns stor chans för det. Såg att jag glömde skriva det i allt mitt svammel. Så det är man ju med nervös för. Jag hoppas det startar snart istället.

Ska snart gå och lägga mig så jag kanske får sova lite i natt för det kommer jag behöva. Sen får vi se när jag hör av min kära Milla. Väntar med spänning på hennes lille kille.

Pigg men seg

Nu har jag suttit i telefon med min Milla en stund och snackat lite skit. Hoppas verkligen att hennes bebis vill komma snart. Det är ju så tråkigt att bara gå och vänta. Kan tänka mig att det är ännu värre när man går över tiden med.

Snart kommer nog Sandra hit. Hade tänkt att göra mig iordning innan hon kom men jag vet fasiken inte i fall jag har lust. Är pigg idag men känner mig ändå lite seg.

Funderar på om jag ska göra mig i ordning ändå eller om jag ska ta och fixa lite här hemma. Hm, får nog tänka på det ett tag.

Lite bilder

Nu tänkte jag att jag bjuder på lite bilder. Har fortfarande inte fått in de senaste i datorn men detta är ändå ganska så ny bilder. Sen får vi se det kanske kommer fler ikväll om jag känner att jag pallar lägga in mer.



Min lilla söta katt, Ninja. Tyckte hon kunde få lite plats med. =)




En mycket glad liten skit med "pippi-toffsar". =)




Angelina innan vi skulle ut =)

Strålande morgon

Efter gårdagens promenad och efter läst en bok somnade jag ganska så snabbt. Sov dock ganska oroligt i natt med men det har jag börjat vänja mig vid att göra numera. Angelina vaknade i natt vid halv två. Hon kom in tassandes med sina gosedjur och ville sova hos mig. Så vi sov båda i min säng, så mysigt. Den är ju så stor att sova i själv så jag tackar inte nej till att hon vill sova hos mig ibland.

I alla fall så vaknade vi vid tjugo över sju i morse. Och idag är jag på riktigt bar humör eftersom solen skiner. Man känner ju sig mycket piggare. Bokade in med Sandra i morse att hon skulle komma hit en sväng och fika. Hoppas att hon kommer vilja ta en promenad med.

Ringde till tandläkaren för Angelina hade ju tid där idag och avbokade. Sen försökte jag ändra tiden jag har i morgon hos barnmorskan till en senare tid men det gick ju inte. Hon hade inga tider kvar i slutet på veckan. Min tanke var ju att om jag skulle få en hinnsvepning så hann Markus hem om det blev senare i veckan. Frågade om hinnsvepning med men enligt henne gör de inte det förrens beräknat eller efter om det inte finns skäl till det. Men hon tyckte att jag kunde fråga min barnmorska i alla fall. Jag tycker dock att jag har ganska så bra skäl eftersom jag har ont hela tiden och jag inte får sova ordentligt.

Sen försökte jag ringa hyresbostäder men jag får inte tag i dem. Tänkte att jag ska testa snart igen.

Sov dax?

Pratade nyss lite med älsklingen som är låångt här ifrån nu. Men snart kommer han väl börja köra lite mer åt rätt håll. Han skulle sova snart så vi pratade bara lite. Han ringde ju innan med när jag var ute med Sandra men då blev det inte så mycket pratat. Man kan ju nästan tro att han saknar mig, haha. Nej, det är inte jätte vanligt att han ringer mig utan det brukar alltid vara jag som ringer honom. När jag inte ringt på en dag så blir han nästan orolig.

Sitter och funderar på om jag ska ta och lägga mig i sängen och läsa en bok och lite sånt. Känner att kroppen är trött men inte huvudet än. Får nog bli så att jag lägger mig snart behöver ju all sömn jag kan få. Kanske skulle ta och ringa mamma lite snabbt innan jag lägger mig med. Vill ju gärna veta lite hur hon jobbar i veckan och så.

Promenad

Jag börjar redan känna mig trött. Ändå sov jag ju innan idag. Promenden med Sandra tog slut på mig, hehe. Blev en ganska bra runda vi gick. Stannade en sväng vi Angelinas dagis så barnen fick leka lite med varandra. De kom ändå bra överrens när de lekte. Gud, va de börjar bli stora nu kan inte fatta att tiden gått så fort asså. Snart är busfröna 2 år gamla. Och snart har de varsin lillebror med. Hänger inte alls med i svängarna längre. I alla fall efter de hade lekt ett tag så tog vi oss samma runda igen. Blåste lite ute men det var ju inte kallt i alla fall. Skötn som bara den att få komma ut och gå lite. Så idag så visar stegräknaren ungefär 10500 steg och det är ju vad man ska gå så jag är nöjd. =) Sattsar inte jätte mycket på det just nu men det är lite kul att veta ungefär hur mycket jag kommer behöva att gå sen för att komma upp i det.

Angelina ville lägga sig när vi kom hem ungefär vid halv sju. Men sover det gör hon fortfarande inte utan hon leker uppe på sitt rum. Tänkte att jag ger henne en stund till men snart får det vara färdig lekt. I morgon har vi heller inget inplanerat så vi får helt enkelt se vad som händer.

Yes!!!

Sandra ringde precis för hon hade lika tråkigt som jag har. Så hon undrade om vi ville ut och gå en runda med dem. Vilket kändes som en mycket bra idée. Älskar ju att få gå ut och gå och det är alltid roligare med lite sällskap. Sen har ju Angelina saknat Elvin som bara den så hon blev överlycklig nu när jag sa det och hämtade sina skor direkt och bara väntar på att han ska komma. Hade ju tänkt göra mat men som tur är så är jag ju inte jätte hungrig så Angelina får lite välling nu istället sen får vi käka lite senare. Blev helt plötsligt jätte pigg och super sugen på att ut och gå. Hoppas bara att vi slipper gå i regnet för det ser ut som att det ska regna men det har det ju gjort hela dagen.

Nej, nu ska jag inte sitta här och skriva måste göra mig lite iordning och fixa välling till lillfisen.

Middags sovning

Skulle upp och leka med Angelina en stund ju och det gjorde vi. Men sen kände jag mig trött så jag la mig på min säng en stund för att vila. Tänkte att Angelina kunde leka lite själv på sitt rum. Men det ville hon inte så hon kom in och la sig hos mig. Sen somnade hon och jag passade med på att sova en stund. Dock blev det lite för lång middags sovning. Antar att vi behövde det båda två. Skönt var det ju i alla fall.

Nu har vi käkat lite chockladpudding för en stund sedan. Tänkte att jag ska ställa mig och laga lite mat snart med. Vet inte riktigt vad det blir för mat än men vi får väl se vad frysen har att erbjuda för gott.

Inget att göra

Här hemma blir det verkligen inte mycket gjort idag. Har kört igång diskmaskinen för det glömde jag göra igår. Annars har det varit ganska lugnt jag och Angelina har tittat lite på youtube. Funderar på vad man ska hitta på så dagen går lite fortare. Känns som att denna dagen är super lång bara för att vi vaknade tidigt med. Är så tråkigt att vara här hemma för det finns ju verkligen inget att hitta på och gå ut kan man ju men har ingen större lust i detta vädret heller.

Vi ska nog gå upp och leka en stund på Angelinas rum i alla fall. Sen får vi se vad som händer. Ska planera vad jag och lillfisen ska äta till middag idag med.


Älskar att tvätta händerna

Tror snart att jag kommer att bli galen på Angelina för hon har redan tvättat händerna 4 gånger idag. Hon springer hela tiden in på toan för att tvätta händerna. Så jag tröttnade nu och låste dörren för ett tag i alla fall. För jag måste ha öppet så katten kommer in och kan gå på lådan. Måste be Markus att fixa haspen på dörren så man slipper detta eviga tvättande. Det värsta är ju inte att hon tvättar händerna utan att jag är så rädd att hon trillar när hon ska klättra på sin pall. Visserligen är det inte jättebra att tvätta händerna hela tiden heller men ändå.

Frukost

Nu har vi hunnit med att äta lite frukost med. Och nu har jag verkligen ingen aning om vad vi ska hitta på. Funderade på om vi skulle städa men jag är inte alls sugen på det. Vet faktiskt inte alls vad jag vill hitta på. Eller jo helst vill jag bara slappa idag men det går ju inte för Angelina vill nog inte det. Annars finns det ju inte super mycket att göra på en söndag. Har inte så mycket pengar heller så vi kan ju inte åka iväg och hitta på nått heller. Nej, det får nog bli att ta det lite lugnt och städa idag.

Godmorgon

Förlåt att jag inte har skrivit så mycket nu. Har bara inte blivit att jag satt mig för att göra det. Såg att jag hade fått massa besökare nu igen det verkar gå i vågor. Från 4 till 28 på en dag är ju en ganska stor skillnad. Nog om detta.

I natt sov jag lite bättre i alla fall. Vaknade ett par gånger när jag väl hade somnat. Blev så irriterad igår för när jag precis hade somnat så ställde sig tre tonårstjejer (säkert fulla med) utanför här och höll på att gapa. Så jag kunde ju inte låta bli att gå upp ur sängen för att kolla vad de höll på med för de lät verkligen jättehögt med. Insåg att det bara flummade runt, funderade på att gå ut och be dem gå någon annanstans så jag kunde sova. Hade de inte lämnat efter ett tag så hade jag nog gjort det. Var rädd att de skulle väcka Angelina med.

Nu ska jag ta och ta hand om Angelina lite för hon vill verkligen inte att jag sitter här. Hon hittar bara på bus nu. Går in på toaletten för att tvätta händera och nappen. Så det är väl lika bra att jag tar henne nu. Måste ha mer kaffe med. Skriver en rad lite senare.

Lägg dax

Nu har jag smällt i mig en jäkla massa popcorn, känns som att jag kommer att spricka snart. Tittade lite på talang men det var ju inte super kul att sitta själv och titta på. Så nu funderar jag på om jag ska ta och lägga mig istället. Ringde till Markus nyss och han kommer nog inte hem förrens sent i natt. Han hade bara lastat släpet så han har bilen kvar och nu hade de rast med. Sen ska han ju köra hem med vilket tar två timmar ungefär. Men det verkar i alla fall som att han inte kommer köra förrens eftermiddagen/kvällen i morgon så det känns ju bra i alla fall.

Ska prata lite med honom i morgon och se hur han tror att det kommer att bli i veckan. Är så rädd att det kör igång när han inte är hemma. Eller både och. Jag vill verkligen få min lilla kille nu men samtidigt så vill jag ju självklart att Markus ska vara med. Så det är lite dubbelt. Men förhoppningsvis ligger han inte ute hela veckan utan kommer hem.

Nästa vecka fyller ju lillfisen två år med. Vet inte riktigt när vi ska fira det eftersom jag gärna vill att vi ska ha fått pengar först med så man har lite att bjuda på. Sen får det väl bli mer än ett kalas eftersom vi är så många och vi inte har plats till många heller.

Nej, nu ska jag lägga mig uppe och kolla på tv en stund.

Popcorn

Nu tänkte jag att jag ska ta och göra lite popcorn och sätta mig och glo på tv. Har tråkigt nu när Markus är ute och kör. Det tråkiga är ju att han kommer att vara iväg hela veckan antagligen. Så från och med i morgon och kanske till fredag kommer jag att vara själv. Blir lite längre än vanligt numera. Men det finns ju inget att göra åt.

Lillkillen är verkligen en riktigt lurendrejare. Trodde faktiskt att det kunde vara nått på gång igår men tydligen inte. Idag har jag molande värk och några sammandragningar. Får se vad barnmorskan säger på tisdag om hon vill göra en hinnsvepning eller inte. Jag hoppas att hon vill göra det så det händer nått och att Markus hinner hem. Kommer bli svårt att lyckas pricka in varannan veckan ju. Vi får se vad som händer.

Jag hade ju lovat lite bilder men jag lyckas inte få in dem i datorn nu. Men jag bjuder på en bild som är ganska ny.



Angelina somnade på golvet när vi lagade mat. Kan man snacka om att vara utslagen ;)

Popcorn

Nu tänkte jag att jag ska ta och göra lite popcorn och sätta mig och glo på tv. Har tråkigt nu när Markus är ute och kör. Det tråkiga är ju att han kommer att vara iväg hela veckan antagligen. Så från och med i morgon och kanske till fredag kommer jag att vara själv. Blir lite längre än vanligt numera. Men det finns ju inget att göra åt.

Lillkillen är verkligen en riktigt lurendrejare. Trodde faktiskt att det kunde vara nått på gång igår men tydligen inte. Idag har jag molande värk och några sammandragningar. Får se vad barnmorskan säger på tisdag om hon vill göra en hinnsvepning eller inte. Jag hoppas att hon vill göra det så det händer nått och att Markus hinner hem. Kommer bli svårt att lyckas pricka in varannan veckan ju. Vi får se vad som händer.

Jag hade ju lovat lite bilder men jag lyckas inte få in dem i datorn nu. Men jag bjuder på en bild som är ganska ny.



Angelina somnade på golvet när vi lagade mat. Kan man snacka om att vara utslagen ;)

Kul

Satt och läste lite om förlossningar och kom på att min förlossningsberättelse med Angelina finns ju inte på denna bloggen utan på en av mina gamla så jag tänkte att det kan ju vara lite kul att ha den här med. Förhoppningsvis kommer det snart en ny. Men just nu känns det inte så ljust ¨på det planet.


Förlossningsberättelse Angelina

Måndagen den 21/4 hade vi tid klockan 11.00 hos en läkare för bedömning om igångsättning. Undersökningen var uppe på förlossningen, när vi kom dit fick vi vänta i minst 20 minuter på att få komma in.

När vi kom in fick vi prata lite om hur vi kände sen gjorde hon ett ultraljud och en hinnsvepning. Då var jag öppen 1,5 cm och livmodertappen var 1 cm.

Fick tid för igångsättning den 22/4 klockan 8.00. Vid 12.20 satte en annan barnmorska CTG på mig. Strax innan hon kom in hade jag börjat få sammandragningar. Allt på CTG:et såg bra ut.

 

Åkte hem för att vila upp mig inför måndagen. Vid 14.00 började sammandragningarna göra mer ont. Väntade till 14.27 innan jag ringde till förlossningen och de tyckte att jag kunde åka in direkt men jag ville vänta.

Runt fyra tiden ringde jag till Markus och bad han att komma hem så att vi kunde åka in. Ringde även till min mamma som skulle vara med på förlossningen. Markus körde fram bilen ända till grinden.

 

När svärmor fick reda på att vi hade åkt in så åkte hon upp och satte sig i väntrummet på förlossningen.

Klockan 16.50 skrevs jag in av A som tidigare varit min Aurora kontaktperson.

 

Mellan 17.30 och 19.30 fick jag ligga i badet på förlossningen. Någon gång mellan tiderna började jag att spy, vilket delvis berodde på att jag inte ätit något på hela dagen.

 

Vid 19.30 gick jag upp ur badet och in på rummet igen. De satte på CTG och gav mig sjukhus kläder. En kvart senare alltså vid 19.45 kom A in  och gjorde en vaginal undersökning, livmodertappen var helt utplånad och jag var öppen 3 cm. Det var 2-3 minuter mellan sammandragningarna. Fick andas lustgas 50/50 men jag upplevde att jag mådde dåligt på den så jag gav upp med att försöka mer med lustgasen.

 

Dr. J kommer in klockan 20.45 och bedömmer CTG kurvan utan anmärkning. Hon frågade vad för smärtlindring jag ville ha och berättade om vad jag kunde få. Dr. J ordinerar 1000 ml dropp och 75 mg Pethidin.

Vid 21.15 har jag oregelbundna sammandragningar. E kommer in, sätter droppet och ger mig sprutan med Pethidin. Tackvare Pethidinet så kunde jag slumra till mellan sammandragningarna.

 

E kommer in igen 00.30 och då är jag fortfarande bara öppen 3 cm men kanterna har blivit strama.

Klockan 01.00 kommer hon tillbaka och sammandragningarna är fortfarande oregelbundna. Frågar om jag kan få mer Pethidin, den hade slutat verka och jag upplevde att den hjälpte en hel del. Visserligen inte mot smärtan men jag kunde få vila lite mer i alla fall. E kontaktar Dr. J angånde smärtstillande. Hon bedömmer att jag är i lantensfasen och ordinerar Bricanyl så att jag ska få vila ordentligt. Bricanylen gav E mig direkt men den hjälpte inte speciellt mycket.

 

Fick akupunkturnålar satta klockan 03.00.

Vid 04.00 är sammandragningarna svaga. Nålarna tas ut för de gav ingen verkan. Får TENS-plattor istället.

Klockan 05.45 börjar sammandragningarna bli starkare igen och det börjar trycka nedåt igen. Bebisens hjärtljud låg på 140 slag/minut.

 

En vaginal undersökning görs klockan 07.50 av M, är fortfarande öppen 3 cm och hinnorna hela. Sammandragningarna kommer ungefär var 5:e minut och varar i 40 sek.

M och Dr. M kommer in klockan 09.20. Är då öppen 4-5 cm. De bestämmer att de ska ta hål på vattnet för att kunna sätta en skalpelektrod, då de tycker att bebisen ligger för långt ner för att kunna höra hjärtljuden bra. Får då ytterligare en spruta Pethidin.

 

Klockan 10.15 kommer det in fyra stycken i vårt rum, både läkare och barnmorskor. De berättar att de är oroliga för bebisens hjärtljud och det finns en risk att de skulle få göra kejsarsnitt men mer säger de inte. Visar sig senare att CTG-maskinen var trasig.

 

Vid 10.40 fick jag kalla in M igen för jag kände att jag var tvungen att ta i och trycka på.

Var öppen hela 10 cm. M sa det är bara att börja krysta när kystvärkarna kom.

Hade ungefär 4-5 krystvärkar och barnmorskorna var imponerade på att jag klarade kämpa på så bra efter att inte ha sovit och inte ätit på så länge. Sista krystvärken kom och så var min lilla tjej ute klockan 11.20. Hon fick 10:or på allt, vet inte riktigt vad det betyder men det var riktigt bra se de.

 

Sen fick jag sy både innvädningt (4 stygn) och utvändingt (1 tråd). Hon vägde 3134 gram och var 46 cm lång.

Efter förlossningen var jag pigg och överlycklig så jag skulle ut och träffa alla och visa upp min fina dotter.

Vi åkte hem dagen efter, ville åka hem samma dag men de hade ingen möjlighet att göra läkarundersökningen då så jag och lilltjejen stannade den natten. Allt som allt var det en helt okej förlossning.

 

Ett par dagar senare fick hon sitt namn Angelina Juliette Marie. Marie fick hon från min mamma som var med och stöttade oss båda under hela förlossningen.

 

 

Total tid värkar(hemma med): 23 timmar

Tid med värkar(sjukhuset): 18,5 timmar

Tid krystvärkar: 40 minuter


Trött och irriterad

Nu är man uppe ur sängen igen. Sammandragningarna blev glesare under kvällen. När vi la oss för att sova var det en kvart ungefär imellan dem. Så jag lyckades somna men jag har inte alls sovit bra i natt för jag har haft molande värk plus några sammandragningar. Sedan jag vaknade har jag bara haft någon sammandragning men den förbannade molande värken sitter i. Fattar inte riktigt vad min kropp håller på med. Som jag trodde igår var det ännu bara enn falsk larm. Det värsta är att fortsätter det såhär så kommer min kropp att vara helt slut innan förlossningen kör igång. Får ta upp detta med min barnmorska på tisdag för jag känner redan att kroppen har tagit som bara den på alla dessa sammandragningar.

Sammandragningar

Dagen idag har varit ganska lugn fram till 13.30 ungefär. Då började jag få sammandragningar. Sen gick jag och hämtade Angelina. Var hemma i någon timme sen kom Markus och hämtade oss och vi åkte till hans föräldrar för att han skulle fixa bromsklossarna vilket inte gick nått vidare. Sen fick vi lite middag där och sånt. Åkte hem och la lillfisen. Och sammandragningarna fortsätter fast de är inte regelbunda eller gör jätteont. Fattar inget har ju ändå haft det nu i sju timmar. Men det är ju säkert bara falskt larm igen. Får väl se vad som händer.

"Varför är du så tjock?"

Jag och Angelina var nog ute i 40 minuter och lekte. Satt lite i sandlådan med henne och hon var supersnäll och hällde sand över hela min sko vilket självklart gjorde att jag fick tömma den på sand sen. Sen gungade vi ju lite med. Kom två pojkar i sju-åtta årsåldern skulle jag tro och började gunga brevid Angelina och jisses va de pratade med mig. Angelina försökte stajla lite för dem med, haha. Sen såg hon att pojken stog upp och gungade så då skulle ju hon inte vara sämre heller så hon ställde sig på nedre ringen. Men jag talade om för henne att sitter hon inte och gungar så får hon inte gunga och då satte hon sig illa kvickt, hehe.
Den ena pojken tittade som bara den på min mage. Sen tittade han på mig och såg mycket fundersam ut. "- Varför är du så tjock?" frågar han. Fick kämpa för att hålla mig för skratt. Svarade att jag har en bebis i magen. Då säger den andra "- Ska du ha två?". Fattade inte riktigt om han trodde att det låg två i min mage tror det eller om det var med Angelina han menade, hehe. Det var ju i alla fall tur att jag var gravid och inte bara tjock för då hade jag nog blivit sur. Nu var det bara roligt och gulligt.

Sen när Markus kom hem så åkte vi ner till sjukan och fikade. För hans mamma jobbar ju där med och angelina ville träffa sin farmor. När vi kom dit så var även hennes farfar där och en av hennes farbröder. Så vi käkade lite. Beställde en grillad salami macka men fick en med kyckling, lite mysko men den slank ner i alla fall. När vi satt där fick jag självklart sammandragningar. Sjukhussymptomen. Fattar inte det för det får jag alltid när jag är på sjukan.

När vi kom hem så bestämde vi oss för att gå en runda. Skulle ha kollat på hästarna men de var inte i närheten av vägen så vi såg dem på långt håll bara. Angelina var lite tjurig på slutet eftersom hon var helt slut efter denna dagen. Så när vi kom hem så fick hon lägga sig. Blev ganska tidigt men så trött som hon var så behövde hon det. Sen tog det ju ändå lite tid innan hon somnade.

Har haft en del sammandragningar idag men de verkar ha lugnat sig lite nu. Jag som hade hoppats att det var på gång nu. Men som sagt så kommer jag väl säkert att gå över tiden bara för det.

Det blir inga bilder idag heller tyvärr för nu har Markus min datoor och spelar på. Måste ju sitta på min data för att få in bilderna. Får se när de kommer lite mer bilder.

Idag har jag i alla fall rört på mig som bara den. Har ju haft stegräknaren på mig och jag har gått ca. 10 000 steg. Och det är ju det de säger att man ska gå varje dag så det är ju inte fel. Älskar verkligen att gå ut och gå nu när väderet är så underbart.

Nu ska jag nog snart ta och lägga mig känner att jag börjar bli trött nu. Inga planer alls för i morgon, kanske städa lite till, tvätta och gå en runda. Men vi får se.

Fint väder

Nu har jag varit och hämtat Angelina i det fina väderet. Blev att jag gick lite tidigare och tog en liten extra runda i det fina vädret. Dock har jag inte alls hunnit med allt jag tänkt mig men jag har plockat en del idag, diskat och tvättat 2 maskiner tvätt så det är ju helt okej.

Angelina ville ha "pippi-toffsar" nu så jag fick sätta upp det på henne. Hon blir ju himla söt i sina toffsar. Sen säger hon att hon vill åka till sin farmor idag. Så vi får väl se vad som händer sen.

Nu tänkte jag ta lite att dricka och sen blir det nog att vi går ut en liten stund. Väntar ju på att Markus ska komma hem så vi skulle hitta på nått allihopa.

Längtar

Hade tänkt sätta mig i morse och blogga lite men det blev inte så. Sen efter jag hade väckt Markus så tog han datorn. Men nu är den ledig och jag kände för att skriva lite.

Än så länge har det väl inte hänt jätte mycket idag. Jag har städat och tvättat lite. Är väl inte klar än på ett tag men det börjar ju se fint ut i alla fall. Tänkte ta och rensa kattlådan snart med. Sen blir det väl till att gå ut med sopor innan jag ska hämta Angelina med.

Markus åkte till kontoret en sväng och sen när han kommer hem så ska vi nog gå ut och ha lite mys hela familjen. Får passa på när det är så fint väder och Markus är hemma.

Jag undrar hur länge det kommer att dröja innan bebisen kommer. Går verkligen bara och väntar. Väntar även på Millas bebis för han är ju beräknad att komma den 17:e så det är ju bara några dagar. Hoppas verkligen att hon slipper gå över tiden i alla fall.

Allt och inget

Ja nu har det inte varit så mycket bloggande men jag har inte riktigt haft tid eller tillgång till datorn heller. I alla fall så var vi ju ute hos mamma igår och firade mig och min låtsaspappa. Mysigt! Fick lite pengar av släkten med, fattar inte varför de ska fortsätta att envisas med att ge mig en massa. Vi bestämde att de inte skulle ge dem som fyllt 18 och sen ville de ge till 20 för de ångrade sig. Men nu fortsätter de ändå. Jättesnällt är det ju verkligen att de vill ge mig nått men det känns dumt att ta emot. Hade varit en sak om det hade varit en tia-lott eller nått. Men men. Sen beställde jag ju min stegräknare igår ( min present från älsklingen). Och den kom redan idag (?!) det hade jag ju inte väntat mig. Men det är ju kul, så jag har pillat lite med den idag för att fatta hur man gör. Tog inte på mig den förrens vid 14 tiden så det blev ju inte så många steg idag hehe.

Annars så var Sandra här idag, snackade skit och fikade lite. Hon kom väl hit vid halv tio och sen vid tolv åkte vi till Lindex för de hade rea. Tråkigt att det alltid är rea när man inga pengar har. Men det blev ett par strumpor och ett par strumpbyxor till Angelina för totalt 25 kronor.

Sen efter jag hämtat lillfisen så blev det att jag och älsklingen grillade lite. Mysigt! Dock testade vi en ny grillolja nämligen CHILLI. Och det var ju lite drag i den ändå (är känslig för starkt) men gott var det. Angelina tyckte nog den var för stark stackarn.

Med sammandragningarna är det upp och ner hela tiden tycker jag. Ett par gånger per dag så har jag perioder med onda sammandragningar men det håller ju inte i sig. Kommer säkert gå över tiden nu bara för att jag så gärna vill att min lille knodd ska komma nu.

Nej, nu ska jag ta och lägga mig snart så jag orkar upp i morgon. Hoppas på att få tummen ur i morgon och lägga upp lite bilder.

Att fylla år

Jaha då är man 22 år helt plötsligt. Men det känns ju inget speciellt längre. Dock så fick jag sova till kavrt över åtta vilket var underbart. Sen kom Angelina in med kaffe på sängen (plastmuggar utan nått i) och sen sjöng hon "ja må hon leva" för mig. Så söt är hon ju.

Kom på det att för två år sedan på min födelsedag var jag ju också gravid. Lite komiskt.

Idag har vi städat lite. Just nu håller jag på att tvätta vårt täcke som Angelina spydde ner. För första gången i mitt liv har jag använt en grovtvättmaskin och jag fattade inte speciellt mcyket. Skulle tvätta täcket på 60 grader men fick det bara till 40 med förtvätt och skit. Men det blir nog bättre än att inte tvätta det i alla fall. Känner mig dock lite oroad eftersom jag aldrig tvättat så innan. Sen hade jag tur för det var ledigt i tvättstugen mellan 11-15 så jag kan tumla täcket lite sen med. Sen har jag och Angelina varit ute och lekt lite med. Mysigt.

I natt hade jag fullt med sammandragningar men jätteont gjorde de ju inte för tillslut somnade jag ju. Hehe. Men jag känner även lite idag men inte super mkt.

Funderar på om jag ska gå en runda med lillfisen i det fina väderet med. Man får ju passa på när man får en sån fin dag på sin födelsedag ju.

En hel dag

Då är man hemma och Angelina sover förhoppningsvis efter vår långa dag. Vid middags tid tog vi hela familjen bussen ner till stan för att träffa "svärmor". På stan gick vi lite och tittade. Blev att Angelina fick en keps och solbrillor. Så nu blir hon super tuff. Hehe. Sen gick vi och fikade. Satt på ute fik i solen och bara mös. Fast Angelina är ju inget större fan av fika längre tyvärr.

Efter fikan så gick vi bort till tivolit i stan och träffade båda hennes kusiner. mysigt. Angelina fick för första gången i sitt liv åka karuseller. Den första var en som bara snurrade lite över marken och den älskade hon. Den andra hon fick åka var en mini bergochdalbana och den hatade hon för det gick på tok för fort. Så hon blev lite ledsen och jag tyckte så synd om henne men det var ju tur att Markus åkte med henne. För den delen hade jag aldrig vågat låta henne åka nått själv. Sen åkte barnen nått tåg med men de tyckte de inte var superkul precis.
Sen fick Angelina en katt från ett sånt stånd när man drar i snöre av oss och hon blev superglad. Sen ville "svärmor" med ge barnbarnen så hon drog snören hon med. Och Angelina fick en nalle. Fanns olika färger att välja mellan och hon visste direkt vilken hon ville ha. Kan man snacka om att vara bestämd. Haha.

Jag trodde ju ändå att denna långa dag skulle framkalla lite sammandragningar men inget alls. Eller någon har jag haft men inget som tyder på att det gör någon nytta. Blir så trött på detta. Känns som att jag aldrig kommer att få bebis nu bara för att man fått stoppa det innan. Men det kommer ju ändå när det vill, finns nog inget man kan göra heller tyvärr.

Markus sitter och spealr nu och jag har tråkigt. Vet inte riktigt vad jag ska göra. Funderar på att ta lite cola och godis och mysa framför tvn. Kanske en tablett mot min sabla halsbränna med. Köpte ju det idag hur nöjd som helst!

I morgon fyller jag år. Blir inget speciellt alls förutom att vi ska ut till mamma och fika eftersom min låtsaspappa med fyller år. Annars blir det som vilken dag som helst.

Tyvärr hade jag inte min kamera med mig idag så inga bilder blev det.

Nej, nu ska jag dricka cola.

Dåligt bloggande

Igår blev det dåligt med bloggande. Delvis för att Markus hade datorn och sen hade vi fullt upp med allt annat. På morgonen eller förmiddagen duschade hela familjen. Vilket tar lite tid eftersom Angelina duschar i minst en halvtimme. Sen åkte vi och handlade och lagade lite mat.
När vi la Angelina för natten så hade hon fått lite feber och kunde inte alls sova. Så det fick blir att gå ett par vändor runt kvarteret för att hon skulle somna. Lite jobbigt för jag hade ju sammandragningar med.

På tal om det så fattar jag inte hur mycket slempropp det kan komma. Hänger inte med på hur mycket som kan finnas. Och sammandragningarna som jag hoppades på skulle starta förlossningen gör inget!

Promenix

Nu sitter man här igen vid datorn. Tog en promenad innan på en halvtimme unefär, riktigt skönt var det. Fick dock stanna på ett par lekplatser på vägen men det var kul det med. Kände att jag behövde komma ut lite och försökte bli av med värken i höften som strålade ner i benet. Och när vi kom hem blev det först mycket värre och sen bättre. Så jag tror jag ska börja gå lite mer igen för det varkar göra kroppen nytta i alla fall. Och nu som sagt så gör det inget om förlossningen startar.

Just nu känns det som att den likaväl kan få starta idag så jag kan få gosa bebis istället. Har verkligen inte fattat att jag kommer att få en bebis igen. Trodde det skulle vara mer verkligt andra gången man gick igenom det men tydligen inte. Eller jo lite mer fattar jag nog men inte jätte mycket.

Får se om Markus blir super sen ikväll eller om han kommer snart. Har knappt pratat med han idag så jag har verkligen ingen aning.

I morgon kanske vi ska ner till parken och ha lite picknick med Milla och Charlie. Mysigt. Hoppas bara det blir så fint väder som det är lovat nu annars blir det nog inte så trevligt. Annars händer det nog inte så mycket i helgen vad jag vet i alla fall. Funderar på om man ska ut och fira min låtsaspappa på söndag kanske möjligen med men vi får se.

Propp

Skrattar verkligen åt mig själv just nu. Proppen i hallen hade gått vilket gör att jag inte kunde dammsuga så jag tänkte att jag byter ju den jsälv då. För första gången försökte jag att byta propp själv men det gick inget vidare får inte ens ur proppen ur skåpet så jag fick ringa svärfar och be han komma och hjälpa mig. Haha, känner mig inte alls stolt över att behöva be om hjälp för sådana saker. Men jag tänkte att han får väl visa hur jag ska göra för att få ut propparna för det går ju inte hålla på såhär heller.

Just de ringde min pappa först och sa att proppen hade gått. Det jag får till svar är: - Oj, då är det snart dax att föda. Haha, tog ett tag innan jag fattade vad han menade. ;)

Städar med dottern

Den molande värken har fortfarande inte släppt känns som att jag kommer att bli galen snart. Nu håller vi i alla fall på att städa en massa. Angelina försöker hjälpa mig med precis allt vilket är bra på vissa sätt. Det är ju jättebra att hon lär sig att hjälpa till med städning och sånt men oftast tar det sån tid när hon ska hjälpa mig vilket är lite jobbigt. Men det är väl smällar man får ta.

Funderar på vad jag ska fortsätta med nu. Kanske skulle ta och börja att dammsuga i köket. Och sen små plocka och fortsätta med att dammsuga nedre våningen. Eller förresten så är nog min tvätt klar nu så den ska jag nog ta först.

Födelsedagspresent

Nu har jag kommit på vad jag ska önska mig i födelsedagspresent om älsklingen då vill köpa något. Har nämligen velat ha en ny stegräknare nu efter jag har fått barn igen så jag lättare kan se mina framsteg och puscha mig själv lite mer. Men den jag har nu är en mycket enkel modell och går bara att fästa i byxor vilket inte är superbra för mig. Vill ha en som man kan ha runt halsen med och som även mäter distans hyffsat. Tror jag har hittat den jag vill ha nu. Fast den måste ju beställas då men det spelar ju ingen roll för mig. Så vi får väl se vad min älskling säger om det.






Denna är det. Kommer från www.stegraknare.se.
Inte nog med att den vaerkar vara jättebra så är den ju snygg med. =)




Går och små städar lite känner mig inte på topp idag vill jag inte påstå. Men lite får jag ju gjort. Dammsög ju i förgår men jag känner att jag vill nog dammsuga och torka golven idag med om jag pallar. Tvätten är det som är viktigast just nu samt lite små plock.

Molande värk

Fattar inte varför min molande värk fortsätter att hålla i sig i mellanåt är det bättre och i mellanåt sämre. Vet ju inte riktigt vad den beror på heller men det känns ungefär som mensvärk. Undrar om det är nått på gång, hoppas kan man ju alltid i alla fall. Funderar på att ta en Alvedon om det inte släpper sen för jag måste få lite gjort här hemma idag med ju.

Väderet är verkligen skit trist idag. Jag som hade hoppats på lite bättre väder så jag och Angelina hade kunnat gå ut och gung och lite sånt. Men ser det ut som det gör nu så blir det nog bara inneaktiviteter idag. Hade velat gå en runda men inte när det är så trist ute.

Satt och funderade lite nyss på detta med personnummer. Jag och Angelina har ju på tok för lika personnummer. Brukar blanda ihop våra lite för att de är så lika. Folk tror nog att man inte har koll på nått när man knappt kan sitt eget eller sitt barns personnummer flytande. Jag har ju 880412 och Angelina har 080422. Sen ska det bli spännande vad lillkillen får kan ju bli att han med blir aprilbarn. Fast det kommer ju inte bli lika svårt ändå eftersom det ändå kommer att skilja mer siffror.

Tjii

Tjii fick man för att man hoppades på att få sova i natt. Först kunde jag inte sova för jag hade ont i magen, en molande värk med några sammandragningar. Sen vaknade Angelina och jag tog in henne till mig. Somnade äntligen och sov riktigt gott. Sen började katten busa så det lät som att hon rev halva lägenheten. Vilket fick Angelina att sätta sig käpprätt upp i sängen och säga: - Pappa kommer!
Tog en bra stund för mig att få henne att förstå att det var inte pappa som kom utan det var katten som busade. Men i alla fall Angelina fick för sig att hon inte alls skulle sova mer. Så efter att ha gett henne dricka bytt blöja och donat med en massa fick jag henne till att sitta i sängen i alla fall. Men sova det skulle hon inte så jag tröttnade och lät henne kolla på Anki och Pytte. Tog nog i alla fall en timme innan hon och jag somnade igen. Sovmorgon blev det heller igen. Prinsessan vaknade redan vid sex och ville upp men hon fick titta lite på tv medans jag halv sov. Så idag känner jag mig astrött och hoppas på att hon kommer att sova lite middag så jag med kan lägga mig.

Nu tänkte jag snart ta mig lite kaffe. Men jag funderar på vad vi ska ta och hitta på idag. Vi bestämde igår att vi skulle städa lite men det tycker ju inte Angelina är kul att göra en hel dag eller så. Eftersom hon inte är på dagis idag så får vi nog komma på nått annat som är roligt att hitta på med.

Sista inlägget ikväll

Hm, blev väl inte super bra men det får vara så ett tag nu. Får se sen när jag har tid att göra lite mer. Känner att jag orkar inte sitta med detta nu. Skulle inte ens ha skrivit ett inlägg till men jag kom ju på att jag sa att jag skulle lägga upp magbilder. Så jag tänkte att jag lägger upp någon nu då.



Här märktes det knappt att man var gravid. Lite svullen om magen bara.




Denna bilden togs igår, tyvärr blev det ingen bra bild. Men man ser ju lite skillnad i alla fall. Känner mig mycket större än vad jag ser ut att vara på denna bilden.

Design

Försökte pilla lite med designen på sidan eller rättare sagt så försökte jag att ändra lite färger till att börja med. Och det gick hyfsat förutom att jag inte fattar hur man ändrar färgen på texten man skriver. Tycker jag har ändrat det mesta men det ville sig inte ändå. Jag är ju visserligen inte alls duktig på sånt men försöker gärna lite i alla fall. Tänkte även försöka mig på en header någon dag sen. Har ju jobbat med photoshop en del men inte kommer jag ihåg speciellt mycket för det. Men vi får väl se.

Såg att mina besökare minskat idag =( Tråkigt för det var lite roligt att se att det finns ett par stycken som läser det man skriver. Men men.

Nej, nu ska jag se om jag kan ändra det jag tänkt mig och sen ska jag nog lägga mig innan klockan blir för mycket! Kanske att jag hinner somna i natt innan Angelina vaknar, igår lyckades jag ju inte med det!

Snart är man ännu äldre

Snart fyller man ju år med kom jag på. Inte för att det känns något speciellt med det. Jag och min låtsaspappa fyller ju år samma dag med. Och när jag väntade Angelina tippade alla på att hon skulle komma den 12:e bara för att. Samma sak denna graviditeten. Men jag tänkte att en önskelista måste jag ju ha i alla fall även om det är orimliga saker jag önskar mig mest!

Jennies önskelista

1. Att bebis tittar ut nu
2. En orkidé
3. En ny garderob som jag kan ha efter lillkillen har kommit
4. Bättre hy
5. Att gå ner fortare efter denna graviditeten

Hm, det är nog det jag önskar mig. Hade ju kunnat lägga till en massa annat som hus, bil, körkort mm. Men det tar vi en annan gång =)

Ibland kan man bli galen

Nu ska Angelina sova för natten, vilket känns skönt. Vissa dagar håller jag på att slita av mig allt hår för hon är så trotsig och gnällig. Hade hon varit som för jämnan så hade jag nog blivit gråhårig vid det här laget. Men som tur är så är hon oftast på bra humör. Idag var det en riktigt jobbig dag, hon har inte själv riktigt vetat vad hon vill bara inget mamma säger. Sen slog hon mig en hel del idag. Många gånger sa hon förlåt och skämdes lite för hon vet att hon inte får slåss. Men det som gjorde det extra jobbigt idag är att jag har haft lite sammandragningar och molande i magen. Då blir jag trött och orkar inte med hennes humör lika mycket heller. Hoppas på en bättre dag i morgon.

Får se hur lång tid det tar nu innan hon somnar. Vet faktiskt inte riktigt vad jag ska göra ikväll. Blir nog till att lägga mig tidigt och försöka sova eftersom jag sova skit dåligt i natt.

Latmasken

Jaha idag blev det inte alls mkt gjort. Har verkligen inte haft någon lust alls. Dock så tog jag mig och handlade lite i alla fall. Kändes konstigt för nu var det ett tag sedan jag tog bussen själv och handlade. Men det var ändå skönt att komma ut lite från hemmet med.
Hade lite för mycket kläder eftersom det var så kallt i morse så trodde jag inte att det skulle ha hunnit bli så varmt nu så jag tog vinterjackan. Och självklart missade jag bussen och fick vänta i en halvtimme i solen i min vinterjacka. Kunde inte ta av mig den heller eftersom jag hade på mig en av mina berömda mag-tröjor. Men men nu ska jag njuta av lugnet innan jag ska hämta fisen på dagis.

Kläder

Skulle haft Angelian påklädd och klar nu men jag bestämde mig för att sminka mig så att jag kan gå till affären när jag vill sen idag. Funderar på om det inte är lika bra att ta bussen efter jag har lämnat henne eftersom tiden går fort tills jag ska hämta henne igen. Nu tänkte jag att jag ska ta och se om jag hittar någon tröja till mig som man inte visar magen i. Visserligen kommer jag ju ändå att ha jackan över men ändå. Måste rota fram kläder till Angelina med. Får nog byta blöjan nere idag eftersom hennes program redan börjat. Hoppas jag hinner med en kopp kaffe till med. Var på riktigt kaffe humör idag känner jag!

Bilder kanske?

Idag kanske det kommer lite bilder på lite allt möjligt. Funderade på att lägga upp bilder på magen under denna graviditet. Och eventuellt någon från förra så man kan se skillnaden. Lite tråkigt att lägga upp magbilder eftersom min navel är helt förstörd när jag är gravid men det får jag väl stå ut med.

Snart ska vi göra oss iordning för att gå till dagis med. Brukar alltid göra Angelina klar innan kvart över åtta med kläder och sånt. För vid kvart över börjar ju Rorry vilket hon brukar vilja kolla på och då sliter hon sig inte från tvn heller.

Blää, fattar inte varför den kostiga molande värken från magen inte försvinner. Hoppas visserligen på att det är nått på gång! Men med min tur så går jag väl över nu istället bara för att jag blivit stoppad två gånger.

Sovit dåligt

Morgonen är här igen. Vi vaknade redan vid halv sju och jag gjorde allt för att få ligga kvar i sängen en stund. Har inte alls sovit bra. Det beror lite på att jag fick reda på att hon som mördade de två personerna i Växjö bodde tydligen här uppe och det var därför polisen var här. Lite lagom uppskrämmande känns det som. Sen i alla fall så har jag haft någon molande värk i magen nästan hela natten så mycket sömn blev det då inte tyvärr. Känner mig helt slut idag.

Har inte tid att känna mig sluta idag har fortfarande en del kvar hemma att göra och sen ska jag och handla med. Får passa på när Angelina är på dagiset ju. Hade velat sova men jag tror inte att jag kommer hinna med det med.

Väderet var ju sådär idag. Det var ju bara +0,5 grader, vilket är ruskigt kallt nu när man vant sig vid det fina vädret men vi hoppas på att det blir bättre med dagen.

Hickande mage

Detta blir nog det siata inlägget för idag för jag måste sova snart. Förhoppningsvis så kommer lillkillen sluta ha hicka i min mage så jag kan sova med. Han har hicka hela tiden numera känns det som. Och det hoppar som sjuttsingen i magen och rumpan med känns det som.

Nehe jag säger god natt till er alla nu och sov gott!

Dammsugit

Snart är min mat äntligen klar och nu kan jag känna mig ännu bättre eftersom jag har plockat det mesta. Sen dammsög jag hela nedre våningen. Dock inte super noga eftersom jag ändå kommer få göra det i morgon när jag ska torka golvet. Plus att jag tycker inte att jag får med allt grus heller.

Kommer nog dock inte vilja käka i köket förrens alla myror är borta. Nu har jag hittat typ 5 stycken idag men det känns ändå inte frächt att käka där ute nu. Nehe nu ska jag förbereda lite. Får inte sitta här mer för Angelina hon står och drar i mig.

Bloggar för fullt

Nu har jag hämtat min lilla fis på dagis. I sista sekund innan jag gick kom jag på att jag hade lovat att fylla i papper till dem ang. sommardagis så det fick fyllas i snabbt för att sedan stressa till dagiset. Vilken skillnad det är nu när hon bara går 15 timmar i veckan. I vanliga fall fick jag släpa hem henne men nu vill hon hem. Vilket ändå är skönt för då slipper man allt krångel.

Lite har jag hinnit med idag i alla fall. Köket är ju som sagt klart hittade dock lite mer disk. Glömde någon nappflaska och lite sånt men det går ju snabbt sen. Plockat lite på nedre våningen med, torkat skrivbordet och gått ut med soporna. Känner mig i alla fall lite duktig. Kanske blir att göra lite till nu vi får väl se. Glömde dock att käka så jag har satt igång ugnen nu för att göra min färdiga fiskgratäng. Tänkte att jag får väl se om lillfisen vill ha lite av den med. Äter ändå inte hela själv sen var det ju inte jätte länge sedan hon åt.

Oj, det har verkligen blivit många inlägg idag. Vet inte varför jag fick sådan blogg lust men det är ju alltid kul.

Mamma

Mamma var nyss här en snabbis och pratade lite. Jag hann dock inte jätte mycket innan hon kom men köket är i alla fall fint nu. Känns skönt, ska bara försöka att hinna med lite till nu innan jag ska hämta min fis. På tal om det så hade tydligen dagis försökt nå mig (?), antar att de ringde på min gamla mobil men jag har gett dem båda mina nummer. I vilka fall som helst fick de tag i Markus för att fråga om de skulle ge henne medicinen. Vilket är lite roligt för jag har sagt till dem att de får avgöra själva om de tycker att de behövs eller inte. Och att det är ingen fara om de ger i onödan. Men men det är ju tur att de är försiktiga i alla fall.

Kom även på hur lika jag och min mamma är. Vi tänker verkligen likadant sen tycker folk att vi ser ganska lika ut. Måste dock säga att min mamma är nog den bästa man kan ha. Hon ställer verkligen upp för oss! En helt fantastisk människa. Får se sen om mamma godkänner att jag lägger upp en bild på henne och mig.

Tummen ur

Jag fattar inte hur svårt det kan vara att få tummen ur?! Jag har bara suttit och surfat runt en massa utan att få något gjort här hemma. Visst är jag lite seg efter jag har varit sjuk men allt kan jag inte skylla på det. Så nu ska jag verkligen försöka få lite gjort här hemma idag. Ska ta det sista i köket för pyttelite gjorde jag i morse. Sen kanske jag borde käka nått med eftersom fisen nu kommer att käka på dagis.

Funderar på att lägga upp lite bilder sen med. Får se om det blir nått med det! Kul att jag får många kommentarer nu i alla fall =) Tack!

Deklarera för 3 personer

Nu har jag pratat med dem och det var för att fonden står på henne med. Jobbigt! Så nu när vi får en liten till som ska ha en fond så får jag deklarera för båda barnen och mig själv. Inte lite mer jobbigt. Men jag får se om det går att ändra för jätte roligt tycker jag ju inte att det är.

Funderar på om jag ska ringa Anticimex fast myrorna nästan är borta nu. Kanske kan få lite råd om hur jag ska göra med min stackars blomma i alla fall. Känner att jag helst inte vill ha dem här idag eftersom jag inte städat än. Inte för att de lär bry sig men jag gör.

På tal om städning så ser det ut som bara den här hemma nu efter att vi har varit sjuka. Jag har ju inte orkat med att lyfta ett finger ens. Så denna veckan har jag att göra. Måste tvätta med eftersom jag snott mass kläder från min packade förlossningsväska. Så jag får väl börja ta tag i allt jag har att göra här hemma medans Angelina är på dagis.

2 åringar deklarerar

Japp, Angelina fick också en deklaration i år där hon är skyldig skatteverket 54 kronor. Allt detta jobb för 54 kronor tycker jag är ganska komiskt. Speciellt eftersom jag står på fonden som hon ska deklarera för. Fattar inte varför de inte bara satte skatten på mig istället? Och hur ska nu min 2 åriga dotter kunna skriva under sin deklaration? Det står ingenstans att målsman ska skriva under och då är det ju hon som ska göra det. Har god lust att be henne rita lite på deklaartionen och sedan skicka in den till dem. Skriva en egen kommentar om att de borde ha större rutor för underskrift om en 2 åring ska fixa att skriva under utan att kladda ner hela pappret. Tycker bara detta är så urbota dumt. Får ta och ringa dem i alla fall och fråga varför de inte bara satte det på mig. Och går det inte bara sätta det på mig så blir det att jag sätter hela fonden i mitt namn i stället för jag tänker ju inte deklarera sen för 3 pers. Det räcker med en deklaration.

Magtröjor- nya modet

Nu har vi tagit på oss kläder och är snart redo att gå till dagis. Dock kan vi ta det ganska så lugnt just nu eftersom vi inte måste gå förrens vid tjugo i ungefär.

Insåg att jag knappt har några kläder som passar länge. Hara bara mysbyxor som går på mig och alla mina tröjor ser ut som magtröjor. Hehe är väl inte jättte snyggt att ha magtröjor men nu är det väl inte så länge kvar tills jag slipper ha så korta tröjor.

Efter jag hade skrivit det sista inlägget blev Angelina super glad och tyckte att vi skulle ta och städa. Hehe, inte super sugen på att städa det första jag gör på morgonen. Nu när man talar om trollen så kom hon och bad mig dammsuga mer myror. Hon avskyr verkligen myrorna. Roligt att hon ber mig dammsuga eftersom hon alltid har varit rädd för dammsugaren, hehe.

Nej, nu måste jag bara ha en kopp kaffe till innan vi ska gå. Ska borsta mitt hår lite med så jag ser ut som en människa igen.

Hostan lättar

Har kommit underfull med att Angelina har verkligen inget bra morgon humör. Är man inte med henne hela morgonen och sysselsätter henne så blir hon skit sur. Nästan varje morgon är jag ju med henne men idag kände jag att jag ville gärna få lite tid vid datorn. Kan beror på att Markus har ockuperat den hela helgen fast han har en egen.

Nu sitter jag i alla fall och dricker mitt kaffe. Gott, gott! Hsr fortfarande hosta men den blir ju bara bättre och bättre för varje dag som går. Det känns skönt att det gåt åt rätt håll speciellt eftersom jag kan få bebis när som. Vore skönt att få vara frisk under förlossningen i alla fall.

Angelina är också piggare idag så hon får gå till dagis idag. Tror att hon behöver det med och få träffa sina vänner. Gah, blir galen står hon och tjatar om att hon sett en myra i köket och att jag måste dammsuga upp den, haha. Så jag får nog ta och mysa lite med henne nu.

Natten

Fy va jag har sovit dåligt! Hann inte ens somna innan Angelina vaknade och var ledsen. Så hon fick komma in till mig och sova där istället. I alla fall så kunde jag inte komma till ro coh det kliade över hela kroppen. Låg och vände och vred på mig tills klockan var halv tre innan jag väl somnade. När jag väl somnat så vaknar jag ett x antal gånger. Någon gång av alla mina mysko drömmar om myror och massa annat. Men jag känner mig trött idag men inte helt slut i alla fall. Blev att vi gick upp vid strax i sju vilket inte riktigt var vad jag hade tänkt mig. Ville helst sova till halv åtta eller nått.

Myror käkar inte orkidéer

Myror käkar inte orkidéer utan de bygger bo i dem, har jag kommit på nu. Denna insikt fick jag efter att ha sett alla myror som kröp ner i blomman och bestämde mig för att lyfta på den. Vilket jag på vissa sätt ångrar att jag gjorde för det kryllade med myror i min kruka. Det blev till att dammsuga krukan som attsingen och sen ställa den i duschen med massa tvål i. Blomman fick jag ju av Markus så den vägrar jag att kasta ut om det verkligen inte är ett måste så den fick duschas i cirka 10 omgångar för att bli av med de små krypen. Den får dock stå kavr inne i duschen i hopp om att alla myror är borta. I morgon ska jag ringa Anticimex oxh sen får de avgöra hur jag ska göra. Plus att jag tänker tjata på dem om att komma hit och fixa bort dessa äckliga kryp. Står inte ut för såhär blir det varje vår, hopplöst! Dock så har de ju aldrig tidigare byggt bo i mina blommor vilket är värre.

Nu har jag i alla fall pratat lite med min stora älskling och tänkte snart krypa till kojs. Känner mig lite piggare nu än vad jag gjort innan vilket känns underbart! Äntligen är det påväg åt rätt håll.

Just de innan jag glömmer det så la jag Angelina innan för att sova middag uppe på hennes rum. Toadörren låser vi alltid men vårt sovrum har det räckt med att stänga dörren eftersom hon inte nått upp. I alla fall så hörde jag att hon inte sov uppe efter en stund så jag gick upp. Då har buset själv ritat med blyertspenna på dörren (vilket inte är hela världen, dock irriterande) och sen med bläck på lakanet på älsklingen sida av sängen. Jag satte hasp på mina lådor för att hon inte ska kunna komma åt mina saker men det gjorde jag inte på hans för han brukar aldirg ha nått där i. Men självklart så har han lagt pennor där i. Lagom roligt. Så i morgon om jag hinner så blir det till att sätta haspar på alla lådor där uppe.


Myrinvation

Myrorna har fullkomligt invaderat oss. De försöker tydligen bygga ett bo eller nått i min orkidé. Och jag vägrar att slänga ut den eftersom jag fått den av älsklingen i present när jag fyllde år förra året. Men jag har dammsugit som en tok och torkat golvet som bara den. Vet inte vad jag ska göra. Blir ju till att ringa Anticimex i morgon men just nu måste jag bli av med så många som möjligt för det är så jävla äckligt att ha dem i köket.

Nu får jag ta tag i detta innan Angelina hittar på mer bus med. Skriver nog en rad senare med.


Sjuka

Nu blev det ett upphåll med bloggandet. Angelinas feber försvann men det blev en förkyldning istället som satte sig på lugorna och allt. Och inte nog med det så smittade hon mig med. Så nu är vi båda jätte hostiga eller ja nu börjar det gå åt rätt håll igen. Helgen spenderades mest i sängen. Har verkligen inte orkat med att göra nått.

Milla kom i alla fall på fredagen och färgade mitt hår lite orange-aktigt blev det dock men inte så jätte farligt. Så skönt att ha det gjort nu för man känner sig mycket frächare.

Idag var jag hos barnmorskan och allt såg bra ut. Tror hon tyckte det var lite roligt hur bestämd jag är över hur denna förslossningen ska se ut, hehe. Hade dock gått ner lite i vikt men det är ju inte konstigt eftersom jag har varit sjuk. Bebis verkar må bra och han är fixerad nu, äntligen! Järnvärdet hade gått upp från 116 till 123 på en månad så det är ju skit bra. Fick en ny tid till barnmorskan den 20/4 men som jag sa till henne så hoppas jag på att jag inte behöver komma på den utan har fått min lilla son då! Nu ska jag bara bli frisk innan han tittar ut =)

Kanske skriver lite mer sen. Ska se om jag kan få Angelina till att sova lite middag nu så jag kan ta mig ett bad nu. Känner mig så ofräch nu när jag är sjuk.


Feber

Hann inte nes gå och lägga mig igår innan Angelina vaknade. Hon var verkligen jätteledsen när jag kom upp till henne. Kände på henne och insåg att hon hade feber. Så vi gick ner och tog tempen och jag fick inte mäta rätt men 38,5 hade hon i alla fall. Sen nu på morgonen så verkade det först som att hon hade feber så jag ringde dagis och sa att hon inte kommer idag men nu verkar den vara borta. Men det är nog bättre att hon är hemma ändå. Hade ju kunnat vara feber för tänderna med men hon låter ju förkyld nu så det är nog en förkyldning.

Idag kanske Milla skulle kommit och färgat mitt hår men det blir ju inget med det. Utan vi får nog ta det i morgon om hon kunde då. Ska bara se till så Markus kunde ha Angelina under tiden eftersom annars kommer det att bli svårt.

I eftermiddag kommer i alla fall min låtsaspappa och sätter upp speglen åt oss. Ska bli riktigt kul att få upp den med. Hoppas bara att jag kommer att hinna med att städa lite idag nu när hon är hemma. Markus ska ju till kontoret idag så han får jag ingen hjälp av.

Gaah, nu vill jag attt bebisen ska komma snart. Börjar bli jobbigt att bara vänta speciellt nu när det lugnat sig så mycket. Vore underbart att få mysa bebis nu. Blev änu mer sugen när Markus chaufför fick sin son nu nyligen.

Nej, nu ska jag dricka lite kaffe sen blir det att göra lite frulle till oss.

RSS 2.0